Ve hře je nový formát dohrání Ligy mistrů, který UEFA pravděpodobně přijme

Ve hře je nový formát dohrání Ligy mistrů, který UEFA pravděpodobně přijme

Deník AS přišel se zprávou, že Asociace evropských klubů a jednotlivé evropské ligy právě pracují na rychlém dohrání předních dvou klubových turnajů na starém kontinentu a to Ligy mistrů a Evropské ligy. A jeden scénář se začíná stávat čím dál tím více reálnějším.

Ten počítá s tím, že by se čtvrtfinále dohrálo namísto dvojzápasu pouze na jeden zápas a v Istanbulu (konkrétně na místním Atatürkově olympijském stadionu), kde se mělo letos konat finále, se pak uskuteční tzv. „final four“ namísto klasického semifinále. Osmifinálové odvety by se pak odehrály ještě normálně. Výkonná komise tento nápad ještě neschválila, ale učinit tak může už 17. června, čili za méně než měsíc.

V tom případě by se Europa League vrátila 6. srpna a Champions League o dva dny na to. Znamenalo by to i posunutí začátku příštího ročníku, jelikož hráče by v září čekaly dovolené. A dalším následkem bude přeložení duelů reprezentací v rámci Ligy národů. Původně se měla výše zmíněná komise sejít 27. května, ale kvůli přestavbě rozpisu zápasů evropských soutěží posunula svůj mítink o téměř tři týdny.

A aby toho nebylo málo, 3 ze 12 měst, kde se má příští rok konat přeložené Mistrovství Evropy, hlásí pandemické problémy a může se stát, že z kandidatury odstoupí. Madridský deník, který tuto informaci zveřejnil, pak dodává, že španělská fotbalová federace popřela, že by se jednalo o Bilbao. Dalšími 11 městy jsou Londýn, Mnichov, Řím, Baku, Petrohrad, Bukurešť, Budapešť, Dublin, Kodaň, Glasgow a Amsterdam.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat