Věčný problém: Hráči, které klub nechal odejít a pak chtěl zpět

Věčný problém: Hráči, které klub nechal odejít a pak chtěl zpět

Snaha klubu získat Héctora Bellerína a Erica Garcíu jen podtrhává dlouhodobý problém, který klub má. Oba hráči prošli La Masií a nakonec odešli za kariérou do jiných klubů. Jenomže to nejsou jediná jména na tomto seznamu. 

Většině fanoušků se v první řadě pravděpodobně vybaví Thiago Alcântara, kterému se s Bayernem letos podařilo ovládnout Ligu mistrů. Teď se o záložníka hodně zajímá Liverpool a zdá se být jeho nejpravděpodobnějším budoucím působištěm. Na tomto přestupu bude záležet i budoucnost Wijnalduma. Toho by rád do Barcelony přivedl Koeman. 

Barcelona se v minulosti pokoušela přivést zpět i Mikela Artetu. Ten však z Evertonu nakonec v roce 2010 odešel do Arsenalu. Teď se cílem Barçy stal obránce Manchesteru City Eric García. V mládežnických týmech Barçy byl García dlouhou dobu kapitánem a jeho budoucnost v klubu vypadala nadějně. Smlouva v City mu konči příští rok a vedení klubu se jej usilovně snaží přivést zpět. 

Bellerín, Marc Bartra a Alex Grimaldo jsou další obránci, které Barca nechala utéct a za zmínku jistě stojí i Adama Traoré. Ten je teď jedním z nejobávanějších útočníků Premier League, který vyniká svou fyzickou zdatností a rychlostí.

Dalším hráčem na tomto dlouhém seznamu je Marc Cucurella. Tento nadějný krajní obránce či záložník také původně figuroval v dlouhodobých plánech A-týmu, ovšem byl pravidelně posílán na hostování. Nejdříve se jednalo o baskický klub Eibar a následně Getafe, které jej nakonec získalo na trvalý přestup a několikrát se již objevily zprávy o jeho zpětném odkupu za větší částku, než původně klub z madridského předměstí za jeho přestup zaplatil.

V odlišné situaci se objevil japonský mladík Takefusa Kubo. V jeho případě se Barcelona nedokázala domluvit se zástupci na přestupové částce. Loňské léto proto přestoupil k rivalovi do Realu Madrid, který jej na sezónu zapůjčil do Mallorcy. Po působivých výkonech se nyní bude Kubo snažit herně dozrát ve Villarealu.

Posledními jmény v tomto seznamu jsou André Onana a Sergio García. Prvně jmenovaný hráč se stal stálou brankářskou jedničkou v AJaxu a byl jedním z tahounů ve slavné spanilé jízdě týmu v minulém ročníku Ligy mistrů, která skončila až v semifinále. Druhý hráč Sergio Garcia působil kromě Levante, Zaragozy a Betisu také v dresu městského rivala Espanyolu, kde dělal kapitána a dlouho byl útočníkem číslo jedna.

 


Zdroje: marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat