Vedení se dnes s hráči na snížení platů nedohodlo

Vedení se dnes s hráči na snížení platů nedohodlo

Dnes proběhlo jednání s hráči ohledně snižování platů, žádnou dohodu však nepřineslo, jelikož většina z nich snížení o 30 % odmítla. Jednání bylo přeloženo a vedení se s hráči pokusí znova dohodnout 23. listopadu. Vyřešení špatné finanční situace se tak nadále odkládá.

Prozatímní rada v čele s Carlesem Tusquetsem věří, že příště již dohoda s hráči proběhne, když teď dostali více času, aby vše se svými zástupci mohli probrat a přijít s novým návrhem, který pro ně bude přijatelný. Cílem rady je snížit platy, aby nebyla částka za tyto výdaje tak vysoká jako je nyní - a to o 190 milionů eur. Rada si je samozřejmě vědoma toho, že smlouvy jednotlivých hráčů jsou odlišné, ať už jde o délku jejich platnosti či o výši platu. Proces snižování platů již započal Bartomeu, který za svého působení dosáhl dohody s několika hráči.

Dnes se prozatímní rada sešla, aby řešila průběh včerejší schůzky se zástupci hráčů. Snížení platů je momentálně nejnaléhavější otázkou, kterou klub řeší. Koronavirová krize tvrdě zasáhla katalánský klub a zkomplikovala jeho finanční situaci, klub celkově přišel o 7,9 miliardy korun. Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Clement Lenglet a Marc-Andre ter Stegen již na snížení platů přistoupili a zároveň v klubu prodloužili smlouvu. Jak to bude s ostatními hráči je však prozatím ve hvězdách.

Řeší se také částka deset milionů eur, kterou Barcelona vyplatila Neymarovi při jeho přestupu z FC Santos, aby se vyhla daňovým nesrovnalostem. V září však finanční správa zjistila, že klub tuto částku vůbec platit nemusel a bude tedy nyní po Neymarovi vyžadovat její vrácení. Kdy se jí dočká není jasné, protože Neymar dluží na daních i Španělsku, a to v přepočtu 916 milionů korun. Má tak nejvyšší osobní dluh v zemi. 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Asi mají vysoké hypotéky 😂

13.11.2020, 16:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat