VELKÝ LETNÍ SRAZ 2016

VELKÝ LETNÍ SRAZ 2016

Bylo nebylo, žil takhle král Mira (Valdo jistě promine) a ten se rozhodl, že se zúčastní Velkého letního srazu! A nebýt jeho, tak je tento sraz jistě mnohem méně zábavným, ale zato více poklidným setkáním ! Již počtvrté tak hostili Velký letní sraz v Bolaticích René a Tomáš a jednalo se opět o setkání vydařené.

Jako každým rokem v Bolaticích, i tentorát nás hostili René a Tomáš. Organizace vyšla opět na výbornou, i když objednávka počasí se pozdržela (pravděpodobně někdo objednával přes Českou poštu a tak se není čemu divit) a slunce tak za celé dva dny nedorazilo. Ani to však neodradilo zrhuba 40 členů i nečlenů fanklubu od úmyslu přijet a užít si společné, a svým způsobem i mimořádné, setkání.

Volba viceprezidenta!

Oficiální zahájení srazu bylo naplánováno na 11 hodinu dopolední, ale jelikož někdo neumí poznávat hodiny a nebyl ani přes veškerou snahu schopen dorazit včas, vše se trochu posunulo. Začínalo se tedy mimořádným setkáním. Jako vždy se projednala situace fanklubu za uplynulé i následující ročníky. Tento rok byl mimořádný i tím, že současný viceprezident pro záležitosti webu rezignoval a bylo třeba zvolit viceprezidenta nového. Jediným kandidátem byl Mike Hajas, který nebyl přítomen, přesto byl zvolen (22 hlasů pro, 7 se zdrželo).

Dále připomínám, že každý člen bude v následujícíh měsících informován o tom, co by chtěl v dalším členském balíčku, proto to můžete začít zvažovat. V úvahu připadá tričko, kšiltovka, taška, náramek,....

I když jsme loňský rekord v počtu účastníků nepřekonali, přesto si myslím, že se jednalo o sraz vydařený.

Výhra domácích

Po setkání a výborném obědě, který si pro nás hostitelé připravili, následoval tradiční fotbálek. Už absence mé maličkosti a Sephirota v hostujícím týmu velmi nahrávala domácím k prolomení několikaleté nadvlády hostujícího týmu. I když, jak by řekl Gianni, byli domácí v prvním poločase o třídu lepší, "do šaten" se odcházelo za stavu 2:0 pro hosty. A to ani nezmiňuji fakt, že se někteří snažili ovlivnit časomíru a prvnímu poločasu stále přidávaly minuty!.. Za stálého deště začal druhý poločas a byli to domácí, kdo hned po rozehrávce skóroval a snížili tak stav utkání na 2:1. Možná, kdyby někteří útočníci v hostujícím týmu více běhali, mohl být rozdíl skóre naprosto jiný! Domácí stupňovali svůj tlak a poté, co asi 6x nastřelili brankovou konstrukci, se dočkali se zaslouženého vyrovnání na 2:2. Na góly ne zcela bohaté utkání, na šance však velmi. Po závěrečném hvizdu se tak šlo do prodloužení. A jelikož ani v nastavených 20 (nebo 30???) minutách nedošlo ke vstřelení vítězného gólu, o vítězi musely rozhodovat penalty. Po této loterii se pak radovali domácí, kteří rozhodující proměněnou penaltou Migueliho tentokrát zaslouženě zvítězili.

Zlatá kopačka 2016-Jelikož padly celkem 4 góly, které dali 4 různí hráči, rozhodli jsme se tuto trofej v letošním ročníku nevyhlašovat (stejně je to vždycky podvod!)

Zlatá cihla 2016-I přes nesouhlas některých hráčů domácího týmu byl nakonec nejlepším hráčem zvolen Martin Miškařík z týmu hostí. Celkově byl ještě vyhlášen nejlepší hráč z každého týmu a to Lukedragon z týmu domácích a Filip z týmu hostí.

Následovala tombola o portréty hráčů, která byla samozřejmě také jako každý rok podvod! :D. Tentokrát se soutěžilo o portréty Messiho, Cruyffa, Busquetse, Iniesty, Neymara a Suareze. Ten nejlepší však přišel na řadu až po tombole. Tímto bych chtěla ještě jednou poděkovat Renému za ten nejlepší portrét, který byl k dispozici a Mascherano už má své místo na mé zdi!!!!

Volná zábava

Odpolední a večení program se pak nesl v duchu volné zábavy a sledování finále Ligy mistrů z Berlína z loňské sezony. Na jídlo bylo jako každý rok prase a k pití spousta piva i nealka. Večer probíhal až nadmíru klidně, což bylo určitě tím, že už v brzkých večerních hodinách odešel spát Mira Takáč a přítomné tak neměl kdo pořádně bavit. O jediné pozdvižení se postaral Fousek, který si záhadným způsobem hodil na nohu kudlu na prase (těžko říct, jestli se snažil naporcovat sám sebe nebo jaký byl zámysl). Zároveň všichni spící i bdící jistě děkují Fouskovi, že se mu podařilo ve 2 hodiny ráno vzbudit již vyspaného Miru a ti pak "museli" poslouchat jistě zajímavé historky několik nekonečných desítek minut. Všichni tak víme, co se dělo od dob Napoleona či ještě dřívějších. A aby o tyto historky nepřišli ani ti, co se rozhodli strávit noc na blízkém penzionu, pokračoval Mira i dále během celé snídaně. A jestli neumřel, tak tam vykládá dodnes!! :) (ale my jsme stejně rádi, že tam s námi každý rok je a obohatí naše životy!!)

Děkuji všem zúčastněným a děkuji především hostitelům za skvělou organizaci!!

 

Visca el Barça i visca la nostra Penya!


Zdroje: Martina



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat