VELKÝ LETNÍ SRAZ CULÉS 2012

VELKÝ LETNÍ SRAZ CULÉS 2012

Uplynulý víkend se uskutečnil čtvrtý a dá se říci již tradiční velký letní sraz českých a slovenských Culés, letos opět v Křenovicích u Brna. Tentokrát poprvé organizaci zajišťoval již oficiální fanklub Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, což se projevilo i v rekordní účasti 40 fanoušků FC Barcelony. Program byl jako vždy velmi pestrý.

Fanoušci ze všech končin se začali sjíždět od sobotního rána, poprvé dorazila i početná skupina slovenských Culés. Prezident Valdo, víceprezident Jakub19 i člen stínové vlády Garion přijeli krátce po jedenácté. Neúčast některých tradičních tváří, jako je Ramesse, Redys, Connelly, LaPri, Vasee, Honza Pikét či Brian19, kteří z mnoha důvodů nemohli přijet, nahradilo několik nových tváří z fanklubu i mimo něj. Giannim pečlivě připravený papír s prezencí ukázal, že letos bude jasně rekordní účast a již před obědem nás bylo 40. Bohužel stejně jako minulý rok jsme nemohli využít domácí hřiště Camp Nou a tak na tradiční zápas jsme museli odcestovat na křenovické tréninkové hřiště Santiago Bernabeu na kraji vesnice. Po nutném doplnění tekutin v podobě Starobrna za dvacku se mohlo vyrazit.

FOTBALOVÝ ZÁPAS BARCA vs BARCA

Díky množství Culés jsme mohli postavit kompletní dvě jedenáctky i s možností střídání a hrát tak na velké hřiště. Hráči v domácích dresech Barcelony chtěli vyrovnat celkovou bilanci, hráči ve venkovních dresech chtěli odčinit loňskou porážku. Diváci sice nemohli vidět strhující tempo zvyklé ze zápasů FC Barcelony, přesto ale na góly z obou stran se nečekalo dlouho. Fanoušci také mohli pozorovat konfrontaci dvou různých rozestavení, domácí hráli stylem 5-0-5, průběžně se měnící na 3-0-7, hosté používali variabilní 4-2-4. První poločas ovládli hosté nejen díky zmatkům v obraně domácích, ale především díky střeleckému instinktu Martiny Klepáčkové či vynikající dělovce Jakuba Kunce. K poločasovému odpočinku se tak šlo za stavu 5:2 pro hosty.

Po přestávce se ale utkání zdramatizovalo. Pomohlo tomu možné mírné uspokojení hostů či taktická změna domácích, kdy kapitán Gianni šel do obrany a hrající trenér Jakub19 na hrot. Svou pověst střelce ukázal také Mára. A tak čtvrt hodiny před koncem bylo vyrovnáno 6:6. Závěr napínavého střetnutí rozhodly 2 situace. První bylo nepochopitelné odstoupení kapitána Gianniho, do té doby lídra domácích a pak neubráněný roh, kdy hlavou rozhodl jeden z nejmenších, "kacířských Culé" Sephiroth. Závěrečný tlak se nekonal a hosté uzavřely skóre další brankou. Po vítězství 8:6 tak hráči ve venkovních dresech zvýšili náskok v sérii letních zápasů na 3:1.

HOSTINA I OFICIALITY

Po přesunu zpět do hlavního tábora dorazilo s menším zpožděním i jídlo v podobě 2 velkých kýt. Masožravci si užili, vegetariáni měli smůlu. Jídla i potřebných doplňků bylo více než dost a tak zbylo na večerní chod i snídani. Po ztrávení jídla i zážitků vedení fanklubu připravilo vše na oficiální část srazu, početná skupina Culés šla vybít energii ještě na menší hřiště. Jakmile se všichni opět sešli, byli vyhlášeni vítězové tipovačky (bude řešeno v samostatném článku). Přítomný byl ale pouze Ondra Janeček, který si za bouřlivého potlesku odnesl svou cenu. Prezident Valdo poté informoval, že fanklub plánuje výjezd na zápas s Atleticem Madrid, které se má odehrát 16. prosince (o dalších podrobnostech budeme také informovat později). A zbývala poslední, ovšem asi nejvíce očekávaná událost.

Jak již bylo dopředu prezentováno, fanklub pro Culés, kteří obnoví členství, připravil šály fanklubu a tak bylo na čase tento dárek ukázat. Podle reakcí se šála velmi líbila a mnozí využili možnosti si jí hned vzít. Vše bylo řešeno maximálně oficiálně a tak se členové při předávání nechali s prezidentem Valdem či "první dámou" Maruškou vyfotit.

PROMÍTÁNÍ A SLAVENÍ

Díky projektoru se mohly začít promítat zápasy uplynulé sezóny i legendární zápasy minulosti. Nejprve si přítomní Culés připomněli finále MS klubů, kdy Barca porazila Santos 4:0, poté díky Miguelimu jsme zavzpomínali na slavné vítězství nad Realem Madrid 5:0 z ročníku 1993/94 a nakonec na plátně řádil Messi, tedy běžel zápas Barcy s Leverkusenem v Lize mistrů, které skončilo 7:1. V tu dobu se již samozřejmě každý bavil dle svého, někteří sledovali zápas, jiní slavili Lubošovi narozeniny. Nechyběl ani pokerový turnaj pro vyvolené. Luboš, Miqueli a Hába stihli během večera vytvořit stínovou vládu fanklubu a tak se možná při volbách do vedení dočkáme zajímavé kampaně.

Pivo i panáky tekly prouden a postupem času první odpadlíci ulehávali ke spánku. Vzhledem k tomu, že mnohým jel vlak brzo ráno, ani možnost spánku nevyužili. A tak se brzo ráno oddělila skupina těch, kteří šli přeci jen na chvíli ulehnout, ať už v kabinách, společenské místnosti či pod přístřešek pódia a skupina směřující na ranní vlak.

RÁNO A ODJEZD

Po osmé hodině ranní začali první odvážlivci vstávat. Bohužel snídani musel každý řešit po svém. Hostitel Gianni si totiž přispal a když dorazil, neměl tolik potřebné klíče. Důleitého úkolu rozdělat oheň u udírny se zhostil Sephiroth a ukázal, že je to rozený zálesák. Mnozí z nás již neměli na alkohol ani pomyšlení, ne tak Boix, který se po probuzení hned ptal, zda-li funguje výčep. Nakonec jsme se dočkali i potřebné snídaně a v poklidném hodnocení zážitků z uplynulého dne a večera jsme se postupně rozjeli zpět domů.


Velké poděkování patří organizátorovi Giannimu, prezidentu Valdovi a samozřejmě všem, kteří v sobotu do Křenovic přijeli. Jsem moc rád, že se na srazu objevilo mnoho nových tváří a již nyní se můžeme těšit na příští setkání ať už u El Clásica v Brně či Praze, na vánočním výjezdu do Barcelony či za rok opět na letním srazu.


Fotografie ze srazu budou k dispozici na stránce fanklubu na facebooku či později zde na webu v sekci fotogalerie. Ti, co se chtějí o své fotky ze srazu podělit s ostatními, ať dají odkaz na stažení do komentářů, nebo na FB. 


Zdroje: Jakub19



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat