VELKÝ LETNÍ SRAZ CULÉS 2012

VELKÝ LETNÍ SRAZ CULÉS 2012

Uplynulý víkend se uskutečnil čtvrtý a dá se říci již tradiční velký letní sraz českých a slovenských Culés, letos opět v Křenovicích u Brna. Tentokrát poprvé organizaci zajišťoval již oficiální fanklub Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, což se projevilo i v rekordní účasti 40 fanoušků FC Barcelony. Program byl jako vždy velmi pestrý.

Fanoušci ze všech končin se začali sjíždět od sobotního rána, poprvé dorazila i početná skupina slovenských Culés. Prezident Valdo, víceprezident Jakub19 i člen stínové vlády Garion přijeli krátce po jedenácté. Neúčast některých tradičních tváří, jako je Ramesse, Redys, Connelly, LaPri, Vasee, Honza Pikét či Brian19, kteří z mnoha důvodů nemohli přijet, nahradilo několik nových tváří z fanklubu i mimo něj. Giannim pečlivě připravený papír s prezencí ukázal, že letos bude jasně rekordní účast a již před obědem nás bylo 40. Bohužel stejně jako minulý rok jsme nemohli využít domácí hřiště Camp Nou a tak na tradiční zápas jsme museli odcestovat na křenovické tréninkové hřiště Santiago Bernabeu na kraji vesnice. Po nutném doplnění tekutin v podobě Starobrna za dvacku se mohlo vyrazit.

FOTBALOVÝ ZÁPAS BARCA vs BARCA

Díky množství Culés jsme mohli postavit kompletní dvě jedenáctky i s možností střídání a hrát tak na velké hřiště. Hráči v domácích dresech Barcelony chtěli vyrovnat celkovou bilanci, hráči ve venkovních dresech chtěli odčinit loňskou porážku. Diváci sice nemohli vidět strhující tempo zvyklé ze zápasů FC Barcelony, přesto ale na góly z obou stran se nečekalo dlouho. Fanoušci také mohli pozorovat konfrontaci dvou různých rozestavení, domácí hráli stylem 5-0-5, průběžně se měnící na 3-0-7, hosté používali variabilní 4-2-4. První poločas ovládli hosté nejen díky zmatkům v obraně domácích, ale především díky střeleckému instinktu Martiny Klepáčkové či vynikající dělovce Jakuba Kunce. K poločasovému odpočinku se tak šlo za stavu 5:2 pro hosty.

Po přestávce se ale utkání zdramatizovalo. Pomohlo tomu možné mírné uspokojení hostů či taktická změna domácích, kdy kapitán Gianni šel do obrany a hrající trenér Jakub19 na hrot. Svou pověst střelce ukázal také Mára. A tak čtvrt hodiny před koncem bylo vyrovnáno 6:6. Závěr napínavého střetnutí rozhodly 2 situace. První bylo nepochopitelné odstoupení kapitána Gianniho, do té doby lídra domácích a pak neubráněný roh, kdy hlavou rozhodl jeden z nejmenších, "kacířských Culé" Sephiroth. Závěrečný tlak se nekonal a hosté uzavřely skóre další brankou. Po vítězství 8:6 tak hráči ve venkovních dresech zvýšili náskok v sérii letních zápasů na 3:1.

HOSTINA I OFICIALITY

Po přesunu zpět do hlavního tábora dorazilo s menším zpožděním i jídlo v podobě 2 velkých kýt. Masožravci si užili, vegetariáni měli smůlu. Jídla i potřebných doplňků bylo více než dost a tak zbylo na večerní chod i snídani. Po ztrávení jídla i zážitků vedení fanklubu připravilo vše na oficiální část srazu, početná skupina Culés šla vybít energii ještě na menší hřiště. Jakmile se všichni opět sešli, byli vyhlášeni vítězové tipovačky (bude řešeno v samostatném článku). Přítomný byl ale pouze Ondra Janeček, který si za bouřlivého potlesku odnesl svou cenu. Prezident Valdo poté informoval, že fanklub plánuje výjezd na zápas s Atleticem Madrid, které se má odehrát 16. prosince (o dalších podrobnostech budeme také informovat později). A zbývala poslední, ovšem asi nejvíce očekávaná událost.

Jak již bylo dopředu prezentováno, fanklub pro Culés, kteří obnoví členství, připravil šály fanklubu a tak bylo na čase tento dárek ukázat. Podle reakcí se šála velmi líbila a mnozí využili možnosti si jí hned vzít. Vše bylo řešeno maximálně oficiálně a tak se členové při předávání nechali s prezidentem Valdem či "první dámou" Maruškou vyfotit.

PROMÍTÁNÍ A SLAVENÍ

Díky projektoru se mohly začít promítat zápasy uplynulé sezóny i legendární zápasy minulosti. Nejprve si přítomní Culés připomněli finále MS klubů, kdy Barca porazila Santos 4:0, poté díky Miguelimu jsme zavzpomínali na slavné vítězství nad Realem Madrid 5:0 z ročníku 1993/94 a nakonec na plátně řádil Messi, tedy běžel zápas Barcy s Leverkusenem v Lize mistrů, které skončilo 7:1. V tu dobu se již samozřejmě každý bavil dle svého, někteří sledovali zápas, jiní slavili Lubošovi narozeniny. Nechyběl ani pokerový turnaj pro vyvolené. Luboš, Miqueli a Hába stihli během večera vytvořit stínovou vládu fanklubu a tak se možná při volbách do vedení dočkáme zajímavé kampaně.

Pivo i panáky tekly prouden a postupem času první odpadlíci ulehávali ke spánku. Vzhledem k tomu, že mnohým jel vlak brzo ráno, ani možnost spánku nevyužili. A tak se brzo ráno oddělila skupina těch, kteří šli přeci jen na chvíli ulehnout, ať už v kabinách, společenské místnosti či pod přístřešek pódia a skupina směřující na ranní vlak.

RÁNO A ODJEZD

Po osmé hodině ranní začali první odvážlivci vstávat. Bohužel snídani musel každý řešit po svém. Hostitel Gianni si totiž přispal a když dorazil, neměl tolik potřebné klíče. Důleitého úkolu rozdělat oheň u udírny se zhostil Sephiroth a ukázal, že je to rozený zálesák. Mnozí z nás již neměli na alkohol ani pomyšlení, ne tak Boix, který se po probuzení hned ptal, zda-li funguje výčep. Nakonec jsme se dočkali i potřebné snídaně a v poklidném hodnocení zážitků z uplynulého dne a večera jsme se postupně rozjeli zpět domů.


Velké poděkování patří organizátorovi Giannimu, prezidentu Valdovi a samozřejmě všem, kteří v sobotu do Křenovic přijeli. Jsem moc rád, že se na srazu objevilo mnoho nových tváří a již nyní se můžeme těšit na příští setkání ať už u El Clásica v Brně či Praze, na vánočním výjezdu do Barcelony či za rok opět na letním srazu.


Fotografie ze srazu budou k dispozici na stránce fanklubu na facebooku či později zde na webu v sekci fotogalerie. Ti, co se chtějí o své fotky ze srazu podělit s ostatními, ať dají odkaz na stažení do komentářů, nebo na FB. 


Zdroje: Jakub19



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat