Velký letní výprodej. Barcelonu může opustit až 15 hráčů! Dostane za ně vysněných 200 milionů eur?

Velký letní výprodej. Barcelonu může opustit až 15 hráčů! Dostane za ně vysněných 200 milionů eur?

Přestavba pokračuje. Je jasné, že si Xavi bude chtít ještě více přizpůsobit svůj tým k obrazu svému. Nadcházející letní přestupní období tomu dává ideální šanci. Zcela jistě mu nebude bránit ani prezident klubu Joan Laporta, což naznačuje v mnohých prohlášeních. Dříve než však budou moci přijít nová jména, bude muset několik borců odejít. A nebude jich zřejmě zrovna málo…

Antoine Griezmann
Očekává se, že Francouz zůstane i po této sezóně v Atléticu Madrid, které na něj má předkupní právo. Barcelona přikládá k dokončení tohoto přestupu velký důraz. Zejména kvůli vysokému platu hráče. Pokud zůstane v hlavním městě Španělska, naopak do katalánské metropole bude putovat solidních 40 milionů eur.

Memphis Depay
Dohoda mezi nizozemským reprezentantem a Barcelonou platí pouze do roku 2023. Přicházel zdarma z Lyonu a klub by z něj mohl nyní vytěžit na přestupovém trhu slušnou cenu. Jeho tržní hodnota se odhaduje na 45 milionů eur. Zájem například projevuje Juventus Turín.

Ousmane Dembélé
Přestože je Francouz v těchto dnech v životní formě, pokud mluvíme o jeho angažmá v Barceloně, je stále pravděpodobnější, že odejde jako volný hráč, než aby zůstal. Od zimy může jednat s jakýmkoli klubem, jelikož mu v červnu vyprší s barcelonskými smlouva.

I když by odešel zcela zdarma, nesmíme zapomenout na mzdový rozpočet, jenž by se uvolnil, protože francouzský útočník patří mezi nejlépe vydělávající hráče Xaviho celku.

Philippe Coutinho
Klub bude doufat, že Aston Villa spustí výkupní klauzuli Brazilce ve výši 40 milionů eur. Coutinho stejně jako výše uvedený útočník patřil k nejlépe vydělávajícím hráčům Barcelony. Spekuluje se dokonce o možném zájmu londýnského Arsenalu.

Miralem Pjanić
Bosňan v nedávných rozhovorech zmínil, že život v Istanbulu miluje a rád by zůstal v Beşiktaşu, kde by po ročním hostování mohl podepsat trvalou smlouvu. 15 milionů eur je jeho odhadovaná hodnota. Turecký klub se zřejmě této částce bránit výrazněji nebude.

Adama Traoré
Barcelona údajně chce aktivovat hráčovu výkupní klauzuli ve výši 30 milionů eur, ale není vyloučen ani jeho návrat do Wolverhamptonu. Problém je jednoduchý, prázdná kasa barcelonského pokladníka.

Francisco Trincão
Wolverhampton si Portugalce pravděpodobně udrží déle než jen jednu sezónu. Získat ho může za 30 milionů eur. Pokud vycouvá, hovoří se o zájmu z lisabonského Sportingu.

Clément Lenglet
Barcelona bude tlačit na odchod Francouze, jelikož chce posílit obranu o nové hráče jako je Andreas Christensen. Případný zájemce o jeho služby by si měl nachystat něco okolo 14 milionů eur.

Sergi Roberto
Španěl pravděpodobně opustí klub zdarma jako volný hráč poté, co se jednání o prodloužení smlouvy zcela zastavila.

Óscar Mingueza
22letý bek nemá dostatek herního času a mohl by odejít buď na hostování, nebo natrvalo. 9 milionů eur, to je aktuálně jeho trží hodnota.

Riqui Puig
Talentovaný záložník jasně ztrácí v konkurenci proti hráčům jako Pedri, Gavi nebo Frenkie de Jong. Jeho letní odchod je dost pravděpodobný. Stejně jako u Minguezy, devět milionů je jeho odhadovaná cena na přestupním trhu.

Martin Braithwaite
Dán zdaleka není útočníkem, se kterým by Xavi počítal. Jeho odchod se zdá být velice pravděpodobný. Ideálně pro barcelonské, kdyby jeho nový zaměstnavatel za něj zaplatil více než 7 milionů eur.

Luuk de Jong
S absolutní jistotou můžeme říci, že poté co vyprší v létě hostování, vrátí se 31letý útočník zpět do Seviily. Jestli je jeho budoucnost právě tam, o tom je velká neznámá.

Neto
Iñaki Peña dělá na hostování v Galatasarayi velké divy. To on je tím, kdo by mohl být v příští sezóně měl být dvojkou Marca-André ter Stegena. Neto by si měl sbalit své kufry a odejít za přibližně 4 miliony eur.

Samuel Umtiti
Přestože s ním Barcelona prodloužila smlouvu, údajně udělá vše pro to, aby se středního obránce zbavila. Dva miliony eur, adekvátní suma, za kterou by mohl odejít.


Zdroje: Twitter



Diskuze

Griezmann uz urcite ostane v Madride, kedze rozohral viac ako 50 percent moznych zapasov, v ktorych bol dostupny, ale AM nemusi platit uz toto leto a pochybujem, ze bude platit skôr nez musi. Depay ma rok do konca zmluvy, cize 45 mio je utopia, skôr 20 - 25 je realnejsich. Luuk sa vrati do Sevilly, Braitwaite odide, Adama detto, Dembele out, takze ak nepride nik do utoku, tak by mal Depay ostat. Pjanic snad kyvne na nizsi plat a vyšumi z klubu. O Coutinha uz prejavil zaujem Arsenal, takze tych 40 sa snad vytiahne. Trincao v pripade odchodu Bembeleho, tak by mohol dostat sancu, i ked tazko povedat, co s nim Xavi zamysla. Roberto, Lenglet, Umtiti out, i ked Umtiti je mr.... ako Bale a radsej bude na tribune nez hrat. Puig konecne odchod snad. Neto a Mingueza detto out.

03.04.2022, 13:10
GegenPressPodcast blaugrana

Jen poznámka k tomu, že AM nemusí platit už toto léto... Skoro nikdo (mimo týmů v Německu) neplatí přestupové částky rovnou. Platí se to v průběhu kontraktu hráče - když je smlouva s novým klubem na 5 let, platí se přestupová částka po částech 5 let... Protože účetnictví nebo co.

V podstatě takhle dluží ve fotbalové Evropě všichni všem.

A finanční problémy Barcelony, kdy panovaly obavy, jestli budou schopní zaplatit část částky za Coutinha, se tak málem dotkly třeba i Bayernu, kterému zase 'dluží' Liverpool za Thiaga...

03.04.2022, 18:22

No keby Tesco predavalo hracov ako Barca, tak asi ide do konkurzu.

03.04.2022, 14:16

Griezmanna v Atleticu nesleduju, ale nejsem si úplně jistý, že ho koupí, pokud ta klauzule není povinná. Dát 40 mega za 31letého hráče s tak obrovským platem, kór když je teď ten tým docela v smileya potřebuje velké změny, to by se mi asi na jejich místě nechtělo.
S Coutinhem to vidím dost podobně, silně pochybuju, že nám za něj dá někdo takové prachy. V případě Pjaniče budeme rádi i za 5 mega, za Lengleta bych si na druhou stranu představoval podstatně víc než zmiňovaných 14. Umtitiho se nejspíš nezbavíme a Minguezu bych zatím pouštěl nerad. Jeden z dvojice Braith/Luuk by měl ještě zůstat, ať zas v létě na lavičku nemusíme kupovat nějakého Alcácera, co dá dva góly a půjde pryč. Těch pár drobných za ně nás stejně nezachrání.

03.04.2022, 15:14
blaugrana absint

Klauzula za Griezmanna sa stala povinou, kedze naplnil uz v prvom roku podmienku percentualneho poctu zapasov, cize ano, musia ho kupit. Silne pochybujes, pritom ho chce vykupit Villa a zaujima sa onho aj Arsenal a Newcastle.

03.04.2022, 15:45
Héňa_7 blaugrana

S tím jakou má Couthino teď formu, tak bych se nebál, že by se neprodal, je to sympaťák, škoda že bu to v Barce nevyšlo, snad se mu bude dařit jinde. Riqui bohužel nikdy pořádně nepředvedl co umí, minimálně hostování by to chtělo. Škoda toho Minguezi, minulou sezónu hrál na stoperu výborně, ale po tom, co ho začali cpát na beka, hrozně uvadl...

03.04.2022, 15:52
absint blaugrana

Pokud vím, podrobnosti Griezmannova hostování a následné opce oficiálně nikde zveřejněny nebyly, vesměs všechny zdroje se shodovaly na částce, v otázce (ne)povinného odkupu se ale dost rozcházely.
Ano, silně pochybuju o Coutinhovi a 40 milionech, takových zpráv o zájmu Newcastlu, Bayernu a podobných už bylo. Transfermarkt ho hodnotí na 20 mega, dali by za hráče, jehož cena už půjde jen dolů, dvojnásobek?

03.04.2022, 17:44
blaugrana absint

Tie zdroje sa prave zhodovali, ze je povina opcia. Bayern mal opciu na 80 mega, co je celkom dost velky rozdiel. Odkedy urcuje prestupove ceny transfermarket? Tam ma xy hracov nizsie ceny, nez by ich kluby realne pustili.

03.04.2022, 18:14
absint blaugrana

Transfermarkt má, troufám si tvrdit, asi nejlepší odhad tržní hodnoty hráčů. Tržní hodnota ale nezahrnuje řadu aspektů, jako je finanční situace kupujícího a prodávajícího klubu, hráčovy platové požadavky, čas do konce smlouvy, atd.
Za násobky své tržní hodnoty pravidelně přestupují např. mladí talentovaní hráči, kteří mají potenciál zlepšovat se, spoustu let "před sebou" a zároveň fungují jako investice, protože je může nový klub za pár sezón prodat a klidně ještě vydělat.
Nic z toho brzy třicetiletý Coutinho nemá. Je na vrcholu, bude se už jen zhoršovat (cena půjde dolů, už ho neprodají za víc) a za pár let ukončí kariéru, nebo se vrátí někam do Brazílie. Když k tomu připočítám fakt, že se z něj po odchodu z Liverpoolu stal průměrný hráč (pár dobrých výkonů v Aston Ville na tom asi nic nezmění), nechápu, proč by zrovna za něj měl někdo zaplatit dvojnásobek tržní hodnoty.

03.04.2022, 18:44
blaugrana absint

To su dobre argumenty, ale Dembele mal aku trznu hodnotu? Coutinho a Griezmann mali ake trzne hodnoty? Isto nie take ake sme zaplatili. Takze sa zas budem opakovat, ze transfermarket sice ma dobre odhady cien, ale za tie ceny nikdy ziaden hrac nepôjde.

03.04.2022, 18:51
absint blaugrana

Ale vždyť to přece píšu. Tržní hodnota nezahrnuje všechny aspekty, tehdy to byl především náhlý odchod Neymara a zoufalá nutnost Barcy přivést náhradu v kombinaci s neuvěřitelnou sumou, kterou jsme za něj dostali. Klubu, který má peníze a zároveň potřebuje někoho rychle koupit, prodáš hráče nad cenou velmi snadno.
Dle TM byla Dembelého (ten navíc měl i ten status talentovaného mladíka, o kterém jsem psal) tržní hodnota v době přestupu do Barcy 33 milionů, tam nás ojebali opravdu ukázkově. V případě Coutinha (90 milionů dle TM), o kterého jsme už dlouho před přestupem stáli, a který přicházel tak trochu jako náhrada za zraněného Dembelého a trochu jako nástupce Iniesty, mi ta částka, vzhledem k okolnostem, až tak přemrštěná nepřijde.

03.04.2022, 19:12
absint absint

Ještě jsem zapomněl na Griezmanna, toho Transfermarkt cenil dokonce na 130 mega, takže jsme ho koupili dost výhodně. To, že šlo o naše poslední úspory, nebo to, že jsme pro něj neměli v kádru místo, je věc druhá.

03.04.2022, 19:16

klidně ať jdou všichni napsaní. a aktivovat traoreho??? OMG

04.04.2022, 07:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat