Vidal a Rakitić spolu v základní sestavě? Nesmysl, který se nesmí opakovat

Vidal a Rakitić spolu v základní sestavě? Nesmysl, který se nesmí opakovat

Real Madrid se klidně dostal do čela La Ligy. Stalo se tak potom, co Barcelona hrála bez branek na hřišti Sevilly a Real Madrid porazil Real Sociedad. V již zmíněném zápase se Quique Setién rozhodl začít ve středu pole se Sergiem Busquetsem, Arturo Vidalem a Ivanem Rakitićem.

Až poslední možností katalánského velkoklubu by mělo být, aby Vidal s Rakitićem společně naskočili v základní sestavě. Stát by se to mělo pouze v případě, že by De Jong, Arthur, Puig, Sergi Roberto a Monchu nebyli k dispozici.

V Barceloně má Ivan a Arturo stejnou základní roli - krýt záda Messimu. Na druhou stranu mají dva výrazné rozdíly - Vidal je lepší a nebezpečnější v útoku, zatímco Rakitić je techničtější a lepší v udržení míče.

Takže pokud si trenér vybírá mezi těmito dvěma hráči, měl by se podívat na protivníka, kterému čelí. Ideální záloha vypadá následovně - Busquets, De Jong a Arthur. Pokud to však neklapne, tak v tomto případě máme záložníka, který plní Messiho obranné povinnosti (Rakitić/Vidal) a ten, jenž se zaměřuje na útok (Arthur/De Jong), zatímco se o kompletní defenzívu stará ve středu Busquets.

Společné nastupování dua nedává smysl, protože dobře kryjí záda kapitánovi, ale selhávají, pokud jde o tvoření hry. I když se zdá na papíře, že tato záloha vypadá slušně, tak ve skutečnosti selhávají.

Nakonec, podívejme se na lepší možnosti, než aby Vidal a Rakitić naskočili společně v základní sestavě:

  1. Arthur - Busquets - De Jong
  2. De Jong - Busquets - Vidal
  3. De Jong - Busquets - Rakitic
  4. Arthur - Busquets - Rakitic
  5. Arthur - Busquets - Vidal
  6. Arthur - De Jong - Vidal
  7. Arthur - De Jong - Rakitic
  8. Puig - Busquets - De Jong
  9. Puig - De Jong - Rakitic
  10. Puig - Busquets - Vidal

Zdroje: tribuna.com



Diskuze

Tak jasně, proto když byli oba na place, tak padl jediný gól do sítě Athletica. A navíc ho dal právě Rakitič po příhře Messiho. smiley

24.06.2020, 00:29
karlos macaxp1

Tak když nevidíš rozdíl mezi tímto: Rakitič-Busquets-Vidal a tímto: Piug-Rakitič-Vidal, tak ano, v článku se spletlismiley. A jestli to není zřejmé, tak první záloze chybí dynamika a rychlost, zato ta druhá jí má dostatek. Proto první varianta se hodí tak leda do Liverpoolu, kde mají ale 2 TOP křídla a 2 TOP krajní obránce (tito 4 hráči patří mezi nejlepší na světě na svém postu, ti naši kromě Messiho a Alby ne), kdežto my, jelikož nic z toho nemáme, musíme mít vždy tu variantu druhou.

24.06.2020, 10:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat