Villarreal CF 1:3 FC Barcelona

Villarreal CF 1:3 FC Barcelona

Patnácté kolo na hřišti Villarrealu nabídlo atraktivní zápas s několika zvraty i kontroverzními momenty, z něhož jako hlavní hrdina vyšel Memphis Depay.

I proti Villarrealu měla Barcelona sympatický nástup a zejména Abde Ezzalzouli s Depayem dělali domácí obraně velké problémy. Devatenáctiletý křídelník byl už v 5. minutě blízko otevření skóre, když hlavičkoval z rohového kopu, ale míč se díky pohotovému zákroku brankáře Rulliho pouze otřel o břevno.

Chvíli nato se na opačném konci hřišti ocitl ve velké šanci Danjuma, jelikož selhala barcelonská rozehrávka, a zakročit musel skluzem Piqué. Ponorka se dovolávala penalty po hře rukou, leč marně. Barça tak pokračovala v útočném snažení, a to stále stejným stylem: dobrý presink a přímočaré akce přinášely velké šance, ovšem chybělo lepší zakončení.

Frenkie de Jong dvakrát skvěle vybídl krajan Depaye (zvláště 19. minuta měla být gólová), jenže ten zamířil nepřesně. Mezitím se z levé strany uvolil také Gavi, kterého od gólového úspěchu dělilo pár decimetrů. Ve druhé části prvního dějství si už Barcelona podobné šance nevypracovala, ale to se navzdory zlepšení nepovedlo ani Villarrealu – střely Torrese a Danjumy Ter Stegena nakonec příliš netrápily. Do šaten se tedy šlo za remízového stavu.

Ten však po přestávce netrval dlouho. Ve 49. minutě Abde přenesl hru na Albu, ten hned nacentroval na Depaye, a i když se nizozemskému útočníkovi ani tentokrát nepovedla koncovka, Barcelona se dostala do vedení, neboť u dorážky byl úplně osamocený De Jong. 

Další čtvrthodina nenasvědčovala tomu, že by se na stavu mělo něco měnit, ale vtom přišlo dvojité zaváhání Erica Garcíí. Ten nestihl vystavit ofsajdovou past, takže Villarreal kopal rohový kop a při něm García velice okatě držel Albiola. Rozhodčí však byli k Barceloně milosrdní, když ani tuhle akci neocenili penaltou.

Do hry pak přišel Dembélé za Abdeho a kvůli zranění také Mingueza na post Alby. Právě Mingueza byl – byť docela nešťastně – v průběhu dvou minut u dvou dosud asi největších šancí Villarrealu. Trigueros ještě pálil nad, ale Chukwueze po dvojitém prostrčení přes Busquetse a Piquého srovnal!

Že to z pohledu domácích nebyl ojedinělý záchvěv, ukázaly hned následující momenty. Tým ve žlutém vyhrával osobní souboje a dlouhými pasy vytvářel další ofenzivní příležitosti. Triguerosovi ale při kličce na Ter Stegena utekl balon, Estupiňánovi skočil do střely García a Danjuma minul vzdálenější tyč.

Bojovnou náladu na La Cerámica tak zpražila 88. minuta, když Ter Stegenův dlouhý nákop Estupiňán nechtěně prodloužil do běhu Depayovi, jenž si poradil s Rullim a z úhlu nešťastnému Estupiňánovi nasadil jesle. Villarreal se samozřejmě odmítal vzdát, jenže Foyth v nastavení celkem zbytečně fauloval Coutinha a ten z penalty pečetil barcelonské vítězství. Poslední akcí utkání byly Coutinhovy nůžky, které bohužel střihly příliš vysoko. 


Přehled utkání

LaLiga - 15. kolo 27. listopadu 2021, 21:00 Estadio de la Cerámica Nova Sport 3

Villarreal CF

1 : 3 César Soto Grado

FC Barcelona

  26' Alba
Pino 26'  
  44' Piqué
  48' De Jong
Chukwueze (A - Danjuma) 76'  
  88' Depay
Raba 90'  
  90+4' Coutinho (penalta)
Sestava

Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza (65' Estupiňán) - Pino (65' Chukwueze), Capoue, Parejo, Gómez - Trigueros (85' Raba), Danjuma

Sestava

ter Stegen - Araújo, Piqué, García, Alba (71' Mingueza) - Nico (81' Coutinho), Busquets, F. de Jong - Abde (66' Dembélé), Memphis, Gavi




Diskuze

to byly nervy

27.11.2021, 23:06
Caltic8
Administrátor

Uf. Opět to byl zajímavý zápas s výraznou ofenzivní pasáží, kdy jsme mohli v klidu dát dva góly, ale taky jsme opět měli velkou kliku. 20 minut před koncem jsme fyzicky odešli (a to se předtím hra dost kouskovala), což se nestalo poprvé, takže by si Xavi mohl dát větší pozor na rozložení sil. A rozezlení celého Villarrealu se nedivím, měli kopat minimálně jednu penaltu.

27.11.2021, 23:10
Robert Caltic8

Tak to já zase nechápu - dva likvidační zákroky na kotník, 2 červené karty. První už v druhé minutě, oba zákroky bez karty...btw: u nás v lize za neudělení ,,mírnější,, varianty takovéhoto zákroku dostal sudí 4 zápasy stop. Ruku od Piquého proto kompenzoval.

28.11.2021, 00:58
Caltic8 Robert
Administrátor

Je pravda, že tohle bylo taky divný, ale pro podezření na červenou kartu si může VAR hlavního zavolat, ne? Proto si nemyslím, že by si řekli, hele pustíme to a uvidíme, co přijde na druhý straně. U toho Piquého jsem to bral tak, že vytáhli nějaký výklad o hře rukou, ale co víc chtěli v případě Garcíi, nevím. Můžeme být rádi, že ti borci od videa nenašli ještě nějaký ofsajd v tom prvním gólu.

28.11.2021, 07:47
Robert Caltic8

tak hlavně to byla druha minuta....a když nedal kartu Parejovi, nemohl pak dát kartu ani po zákroku na Piquého, aby ,,udržel,, metr....na druhou stranu s Garciou se tam drželi i navzájem. Nicméně pískali se už i trapnější ,,držení,, proti nám nebo naopak zásadní ne. Tohle je prostě na hovno v rozohodování každého a kdyby to pískali důkladně, tak co roh to penalta :D Penaltu chtěl Emery hlavně za ruku.

28.11.2021, 10:08
smazáno Robert

Keby VAR bol dosledny, tak by ani nebol roh, po ktorom Garcia drzal, a to preto, lebo bol offside.

28.11.2021, 14:21

Nakonec super tři body, ale už tři sezóny je to pořád to samý.. jak s Messim tak bez něj.. na začátku zápasu nedáme 2-3 tutovky a pak se do konce třepeme o výsledek..

27.11.2021, 23:10

Eric a Mingueza dnes děs,krajní obránci jsou momentálně větší problém než křídla.

27.11.2021, 23:20

Barca nakonec vyhrála, ale s přispěním Villarealu a Coutinho potvrdil tři body penaltou, pro kterou si došel. Zápas ukázal, že se dá vyhrát nejen dominancí, ale i efektivitou, i když to není styl, který by Barcelona chtěla hrát. Pořád nás sráží individuální chyby a laciné ztráty míče, a pokud soupeř napadá v šesti hráčích na polovině soupeře, tak se skrz ten pressing těžce dostává. Nakopávané míče taky asi nejsou řešením, protože na to potřebuje tým mít silové hráče. Je na čem pracovat smileysmiley

27.11.2021, 23:21

Mimoriadne dôležité víťazstvo. Prvý polčas veľmi pekný, hlavne Abde, Gavi a Frenkie. V druhom horela naša defenzíva. Garcia opäť slabý výkon a Mingueza dve veľké chyby po príchode na ihrisko, po jednej padol gól. Koncovka zápasu ale vyšla parádne. Konečne to padlo Memphisovi aj Coutinhovi. Na chalanoch vidieť odhodlanie, chuť, po inkasovanom góle neupadnú a makajú ďalej. Hra pôsobí oveľa organizovanejšie ako pod Koemanom. Poďme teda s chuťou ďalej!

27.11.2021, 23:30

Opět škoda neproměněných šancí v první půlhodině, mohlo to být pak klidnější. Penalta po ruce Piqueho ale asi měla být. Nemyslím si, že jsme v druhém poločase odpadli fyzicky, tento problém je tady už několik zápasů. Má přijít oživení hry díky střídání, dnes ale Dembele vpředu nic nevymyslel, aspoň se poctivě vracel dozadu.

28.11.2021, 01:52

Frankie se dneska našel. KonečněsmileyGavi hraje neskutečně. Jen opatrně, aby to s ním nedopadlo jako s Pedrim.

Každopádně zatím, kdo nejvíce vyrostl pod Xavim je Bus. Toho jsem už viděl na důchod, ale jak hrál v těchto třech zápasech. Super.

Každopádně za mě hráč zápasu opět Araujo. Nasazením uplnej Puyol.

28.11.2021, 10:36
Frenkie_S cechoma

Amen

28.11.2021, 12:58

ještě bych rád doplnil... přenechání penalty, když Depay (ac se to zda neuvěřitelnésmiley) útočí na první místo mezi střelci, taky o něčem svědčí :-)

29.11.2021, 07:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat