Villarreal CF 3:4 FC Barcelona

Villarreal CF 3:4 FC Barcelona Foto: Patrik Janačík

Na Estadio de la Cerámica probíhal den otevřených dveří v obranách obou zúčastněných týmů. Barcelona se šťastně dostala do dvougólového vedení, kterého si příliš nevážila a následně třikrát inkasovala. Přesto dokázala strhnout vítězství na svou stranu. Hráčem zápasu byl vyhlášen 16letý Lamine Yamal.

Villarreal byl ze začátku jasně lepší a jeho rychlé kombinace v útoku dělaly barcelonské defenzivě velké problémy. V prvních 10 minutách měli domácí Sorloth či Baena velká šance, které jen těsně a s přičiněním Ter Stegena neskončily gólem.

Domácí fanoušky tak pochopitelně velmi zchladilo, když Yamal ve 12. minutě na vzdálenější tyči našel nepravděpodobného hlavičkáře Gaviho, který do vedení poslal Barcelonu. A v 15. minutě to se Žlutou ponorkou vypadalo ještě hůř. Pedraza, jenž jinak podával skvělý výkon, ukopl míč Lewandowskému pouze k De Jongovi, který se najednou ocitl tváří v tvář brankáři Jörgensenovi. Nizozemský záložník s pohodou zvýšil na 0:2.

Jenže hráči Villarrealu se nenechali vyvést z míry a ve 26. minutě byl zaslouženě odměněn kontaktním gólem Foyth. Ani toto varování nepřimělo Barcelonu přehodnotit její výkon, naopak obránci nechávali Ter Stegena na pospas soupeřovým útočníkům. Ve 40. minutě tak po pohledné kombinaci, kterou zakončoval Sorloth, bylo vyrovnáno.

V závěru poločasu napřáhl ke střele Romeu a nedlouho po něm se chtěl individuálně prosadit Yamal, ale tyto pokusy Barceloně vedení nevrátily.

Po přestávce znovu zkoušel vystřelit Romeu zpoza vápna, ovšem tentokrát šla jeho prudká střela nad břevno. Vzápětí, v 50. minutě, přešel do protiútoku Pedraza po levé straně a s Baenou znovu rozebral barcelonskou obranu. Obrat byl dokonán.

Až poté dokázali Katalánci zabrat a následovala pasáž, kdy byli poprvé opravdu v převaze. Nejprve Yamal pálil do břevna a nebezpečné pokusy Lewandowského a Alonsa zlikvidoval Jörgensen. Ale v 68. minutě se k zakončení probojoval střídající Torres a bylo srovnáno. A protože se ani zadáci Villarrealu nepoučili, v 71. minutě Barca znovu strhla vedení na svou stranu. Zakončení ofenzivně skvělého Yamala sice vytáhl Jörgensen na břevno, bohužel pro něj na dorážku před prázdnou bránou číhal Lewandowski.

Setiénovi svěřenci jako by na odpor neměli dostatek sil. Barceloně se dařilo držet míč a otevíral se jí prostor k protiútokům. S nimi si neporadila moc dobře. Fati a Lewandowski měli obrovské šance, které trestuhodně zahodili. Ale na výhře Barcy to už nic nezměnilo. 


Přehled utkání

27. srpna 2023, 17:30 Estadio de la Cerámica Nova Sport 4

Villarreal CF

3 : 4 Alejandro José Hernández Hernández

FC Barcelona

  12' Gavi (A - Yamal)
  15' De Jong
Foyth (A - Baena) 26'  
Sorloth (A - Pedraza) 40'  
  44' Yamal
  45+5' Lewandowski
Foyth 45+5'  
Baena (A - Pedraza) 50'  
Terrats 57'  
  68' Torres
  71' Lewandowski
Gabbia 80'  
  82' García
Sestava

Jorgensen - Foyth, Gabbia, Cuenca, Pedraza - Terrats (70' Akomach), Capoue (70' Suárez), Parejo (86' Díaz), Baena (77' Morales) - Moreno (70' Comesaňa), Sorloth

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Koundé, Christensen (46' García), Alonso - Gundogan (86' Fermín), Romeu (63' Torres), De Jong - Yamal (76' Fati), Lewandowski, Gavi




Diskuze

Caltic8
Administrátor

Ve výsledku zasloužená výhra, ale stejně doufám, že k nám los LM bude velmi milosrdný. Xavi se tváří, že chce hrát na kontrolu hry, přitom zase více jak půlku zápasu nemáme skoro žádnou.
- Obránci tak nějak jsou v místech, kde být mají, dokonce je obvykle stíhají podpořit záložníci. Ale jakákoliv rychlá přihrávka soupeře odhaluje neorganizovanost.
- Záloha Gudogan, Romeu, De Jong vypadá na papíře skvěle, ty individuální momenty tam jsou a De Jong patří ke špičce. Přesto taková záloha nezvládá dominovat. Možná to bude tím, že Gundogan je zatím spíš do počtu.
- Z útočníků nakonec nejlíp působí 16letý Yamal, který je snad jako jediný schopen s míčem přejít hráče. Pochvalu si za dosavadní průběh zaslouží taky Torres. Zato Lewa si dál jede svou. Sice místy zabojoval, ale stejně z něj cítím náladu "nač se vlastně snažit, ono to nějak dopadne". Fati je nadále mimo (asi i z Yamala).

27.08.2023, 19:52
Rikitan Caltic8

Výstižně napsáno, taky to vidím velmi podobně.

27.08.2023, 20:29
Andreas Caltic8

Gunda stačí posunúť nižšie k ťažisku hry , aby nemal najviac dotykov s loptou Oriol a bude to fungovať. Lenže ten hybrid ktorý sa Xavi snaží hrať je kontraproduktívny. Pekne to vidieť pri prechode na 433 v záverečnej fáze zápasu kedy sa obraz hry úplne otočí v náš prospech a zrazu máme tutovku za tutovkou. V tom momente je Gundo často na lopte , Frenkie si pohybom pýta loptu do behu a aj Gavi začne vnášať svoj talent do zápasu . Ono, ak sa zamyslím, to premnoženie stredu ihriska môže byt dôsledok nekvality na kraji obrany pri nedostupnosti Baldeho a možno príchodom Cancela začneme hrať klasické 433 či 343 ale s klasickými krídlami od začiatku zápasu . Teda, dúfam v to

27.08.2023, 22:13

Ferran > Lewa

27.08.2023, 20:06

Bláznivý a zároveň velmi zajímavý zápas, který Barca nakonec vyhrála. Kombinace Roberta a Alonsa na pozici krajních obránců není žádná jistota, ale vzhledem ke zraněním a že Balde si potřeboval také odpočinout to takhle vyšlo. Musím pochválit Frenkieho, Gaviho a nejvíc Yamala, který si fotbal evidentně užívá a má i velké sebevědomí - prostě talent. A Ferran, tomu to prostě "chutná" a myslím, že nejsem jediný, kdo by chtěl, aby hrál od začátku nebo minimálně poločas. Po lepších finálních přihrávkách mohla dát Barca i více gólů, ale výhra po takovém průběhu zápasu se počítá.

27.08.2023, 20:26

Ten Alonso a Roberto je dozadu fakt katastrofa.

Na Fatiho a Leewu je až smutný se dívat.

Xaviho mám rád, ale jestli nebude Torres další zápas v základu, tak to už by bylo na pováženou.

No a kdo by to byl řekl, že bude Oriol výraznější postavou, než Gundo. Ale to věřím, že se časem otočí.

A prosím příští zápas už klasický 2 křídla.

27.08.2023, 20:56

Mimoriadne dôležité víťazstvo. Chápem, že je potrebná rotácia a taktiež nám aj chýbajú nejakí hráči, avšak defenzívne krídla boli moc nevýrazné. Za mňa dnes najlepší Frenkie, Gavi taktiež parádny zápas. Ferran už nabudúce fakt základ, prosím Xavi! Rád by som videl útok Rapha - Lewa - Ferran.

27.08.2023, 21:21

Samozrejme Yamal, žasnem nad týmto chalanom, moc mu fandím! Pozerám sa naňho a som fascinovaný. Vidím to asi tak, že číslo 10 bude mať iného nositeľa.

27.08.2023, 22:11

Mě se v přípravě líbil i Fermin, škoda, že to včera takhle zazdil... konečně tu píše někdo pozitivně o Ferranovi, páč před půl rokem ho chtěli všichni prodat! přitom je tak pracovitej..

28.08.2023, 07:50
La Pulga Kamil87

Tak musíš uznať, že v minulej sezóne mu to skutočne nešlo. Zahadzoval tutovky, nedokázal sa presadiť, aj keď áno snaha tam bola. Od začiatku prípravy na sezónu 23/24 je ako vymenený. Dúfam, že to nebude iba krátkodobý jav.

28.08.2023, 08:48

Ještě bych teda vyzdvihl Gaviho, který oproti minulému zápasu hrál úplně jinak. Najednou hrál fotbal a nehledal jen do koho strčit. Možná mělo i vliv, že hrál více z klasického křídla a nestahoval se tolik do středu. I Iniesta chvilku hrál takhle z křídla, ale právě hrál spíš takové technické křídlo do kombinace a nestahoval se tolik na střed. Možná na to chce Xavi navázat

28.08.2023, 13:07

Já doufám, že Xavi najde kule na to posadit Lewu příští zápas na lávku, třeba mu to prospěje. A hlavně tam od začátku poslat tři útočníky a ne zkoušet na falešném křídle Gaviho...ten musí hrát prostě v záloze. Jinak Fdj a Yamal... nádhera :-)

28.08.2023, 13:48
Klokanomet K041

Jasně, budeme dávat Lewu na lávku zrovna potom, co dá vítězný gól, tak určitě. Minule asistence, teď gól, však on se rozjede, sám není na takové výpadky zvyklý. Vždyť je to pořád hráč, který nám bez jakékoliv adaptace vystřílel dvě trofeje a měl podíl na 41 gólech (33+8)!

28.08.2023, 18:19
K041 Klokanomet

To přece nikdo nezpochybňuje, pořád je to jeden z nejlepších útočníků, kterému se akorát zrovna moc nedaří.. odpočinek by třeba pomohl. Nikdo ho nevyhazuje z týmu a nezpochybňuje zásluhu na titulu :D

28.08.2023, 19:00

Ono to taky hlavně bude tím, že ponorka nehrála takový zatažený blok jako minulý soupeři.

28.08.2023, 21:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat