Vyhrály 9:0. Přesto barcelonským ženám hrozí vyloučení z poháru

Vyhrály 9:0. Přesto barcelonským ženám hrozí vyloučení z poháru


Ženský fotbalový klub FC Barcelona čelí vyřazení z ligového poháru Copa de la Reina po výhře 9:0 na Osasunou. Důvod? Podobná situace jako při vyloučení Realu Madrid z před několika lety.

Barcelona nasadila do hry proti Osasuně útočnici Geyse Ferreira. 24letá brazilská reprezentantka dokonce vstřelila čtvrtý gól při přesvědčivé výhře. Nic neobvyklého až do té doby, kdy Osasuna podala oficiální stížnost ke Královské španělské fotbalové federaci (RFEF). Proč? Jejich stížnost pramení z červené karty, kterou Geyse dostala v loňské sezóně, kdy ještě kopala za Madrid CFF.

Do katalánské metropole zamířila, pak v létě a španělská pravidla mluví o tom, že Geyse si musí odpykat trest za obdrženou červenou kartu. Podobně jako Cristiano Ronaldo, který ještě nemohl debutovat v Al Nassr po vyloučení, když byl ještě hráčem Manchesteru United.

V pravidlech je uvedeno následující: "Pokud soutěž skončí nebo je dotčený klub vyřazen a zbývá odpykat zápas za vyloučení, bude trest přesunut do následující sezóny. Bez ohledu na to, zda sankcionovaný hráč změní klub nebo soutěž."

Pokud by bylo rozhodnuto, že Geyse opravdu nemohla nastoupit do utkání, Barcelona by mohla být vyloučena z letošní sezóny Copa de la Reina, kterou vyhrála třikrát za sebou. Když se podíváme do historie, můžeme vidět spojitost s rokem 2015 a mužským týmem Realu Madrid a jeho vyřazením z Copy del Rey po nasazení nezpůsobilého hráče.

Denis Cheryshev vstřelil úvodní branku při vítězství Realu nad Cádizem 3:1. Ale ruský reprezentant, který nyní kope italský klub Venezia, si měl odpykat trest poté, co v předchozí sezóně dostal tři žluté karty za Villarreal.

Paradoxně nebyla Barcelona jediným klubem, který tento týden nasadila do poháru nezpůsobilou hráčku. Sevilla může být také z turnaje vyřazena poté, co do hry nasadila Nagore Calderón a vyhrála 1:0 nad Villarrealem.

Calderon byla v minulé sezóně vyloučena proti UD Granadilla Tenerife ve čtvrtfinále Copa de la Reina, a tak neměla hrát v úterním zápase. Trenér Barcelony Jonathan Giraldez řekl, že vyloučení Geyse se neobjevilo na webových stránkách RFEF, což nyní vede k otázce zda systém oznamování řídícího orgánu funguje tak, jak by měl.

Na druhou stranu se předpokládá, že vyloučení Geyse a Calderón byly uvedeny v jiných dokumentech RFEF. Královská španělská fotbalová federace přijme konečné rozhodnutí během následujících dnů.


Zdroje: The Athletic



Diskuze

Tohle je vážně průser. Nemají se na co vymlouvat. Za mě si to měli pohlídat!

12.01.2023, 19:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat