VÝJEZD DO EINDHOVENU ANEB PROKLETÍ PROLOMENO

VÝJEZD DO EINDHOVENU ANEB PROKLETÍ PROLOMENO

Jako každou sezonu, ani tentokrát si náš fanklub nenechal ujít jeden ze zápasů Ligy mistrů. Ihned po rozlosování skupinové fáze jsme se začali domlouvat, na který zápas pojedeme. Jelikož v Miláně i v Londýně už většina z nás byla, vybrán byl Eindhoven.

Někteří svou účast na venkovních zápasech odmítli již před sezonou a tak jsme nakonec do Nizozemska vyrazili jen já, Stréc, Pavel a David. Na zápas se k nám ještě přidal i další člen fanklubu - Robert. Se zbytkem členů, kteří také získali lístek, se nám bohužel nepodařilo domluvit sraz.

Do Holandska jsme se vydali již v úterý. Po menších potížích a zrušeném letu z Bratislavy jsme nakonec odlétali z Prahy. Na letišti jsme se sešli na tradičním místě a mohlo se vyrazit. V letadle jsme s Pavlem probrali, jak se měl v Číně, ukázal nám spoustu zajímavých fotek a jelikož let trval jen něco málo přes hodinu, uteklo nám to opravdu velmi rychle. Naštěstí Pavel nezapomněl vzít svého přítele Google, přesně jsme věděli, jak se dostat z letiště a co všechno chceme ve městě vidět.

Vystoupili jsme v centru a jelikož jsme na ubytování i vyzvednutí lístků měli ještě dostatek času, vydali jsme se prohlédnout město. Přivítalo nás velmi sychravé, řekla bych až typické anglické počasí. Jako první jsme se rozhodli navštívit centrum a podívat se na DAF muzeum. Google sice radil, že máme jít kolem řeky, neřekl nám však, že řeka (která na mapě vypadala dost velká) je spíše malý potok. Naštěstí jsme si poradili a k muzeu došli. Dále jsme se rozhodli pokračovat do blízkého parku a poté zpět do centra a na hotel vyzvednout lístky na středeční zápas. Bohužel, park byl sice krásný, dovnitř se však vejít nedalo.

Za dvě hodiny jsme tedy zvládli projít celé město i se všemi zajímavými místy, které Pavel naplánoval k vidění. Do vyzvednutí lístků na hotelu nám stále zbývala hodina času, kterou jsme tedy strávili další okružní cestou centrem města (i když Stréc chvíli nevěřil, že už jsme opravdu v centru). Do hotelu pro lístky jsme dorazili jako druzí, před námi si lístek vyzvedávala nějaká paní. Po úspěšném obdržení lístků a náramků jsme se tedy vydali na náš hotel, načerpat síly před zápasovým dnem. 

Jelikož je Eindhoven opravdu malé město, šli jsme pěšky. Po cestě jsme mimo jiné probírali, na kterém hotelu asi bydlí hráči. Naše otázka byla zodpovězena záhy. Před jedním z hotelů bylo podezřele moc lidí a když jsme se podívali pořádně, viděli jsme barcelonský autobus. Rychle jsme tedy utíkali k hotelu, abychom mohli hráče vidět. Bohužel si nikdo z nás nevzal fixu ani nic, čím by si hráče nechal podepsat. Stréc z této promarněné příležitosti nespí ještě dnes. Poté, co autobus odvezl hráče na 100m vzdálený stadion, jsme se konečně vydali na hotel. 

Ve středu jsme začali další prohlídkou města, i když k vidění toho moc nebylo. Od rána navíc dost pršelo, takže počasí se opravdu nevydařilo. Šli jsme se podívat na kongresové centrum, které svým tvarem připomíná létající talíř. Usoudili jsme tak, že Messi na zápas přiletěl a zaparkoval tady. Poté jsme se znovu vydali do centra, kde jsme si chtěli dát oběd. Bohužel měli téměř všechny restaurace otevřeno až od 17:00. Vydali jsme se tedy na zápas juniorské Ligy mistrů. Hrálo se malém stadionu asi 30 minut od centra. Vzhledem k vydatnému dešti jsme zůstali jen na první poločas, který Barcelona vyhrála 1:0 a navíc neproměnila penaltu. Bohužel dokázalo PSV v druhém poločase srovnat a body si tak oba týmu rozdělily. Za domácí PSV navíc nastoupil s kapitánskou páskou český hráč Filip Sadílek.

Poté už jsme se šli jen ohřát na hotel a čekali do večera, než nastane čas vyrazit na zápas. V tomto čase se mi také podařilo přesvědčit Stréca, aby se mnou šel v březnu na barcelonský maraton. Dalším v pořadí je Pavel. U hotelu nás vyzvedl Robert, který přiletěl ve středu ráno. Při cestě do sektoru hostí došlo na několik klasických prohlídek a mohlo se vyrazit na místa. Mezi příznivci Barcelony se však našel i hlupák, který chtěl do sektoru hostí jít v dresu Realu Madrid. Ten mu naštěstí pořadatelé zabavili. 

Na stadionu náš přivítalo příjemné teplo, jelikož na vnitřní straně střechy jsou umístěny ohřívače. Zato výkon barcelonských nás ze začátku moc nezahřál. Už jsme se báli, že prokletí venkovních výjezdů neprolomíme, ale nakonec se podařilo a Barcelona si odvezla tři body. Velkým zklamáním pro mě samotnou byli domácí fanoušci. Ti byli slyšet víceméně jen 3x za celý zápas. Po zápase jsme museli ještě počkat klasickou hodinu na stadionu, než nás pustili ven. Za tu dobu už všichni domácí příznivci museli (vzhledem k velikosti města) dávno ležet ve svých postelích.

Ve čtvrtek brzy ráno jsme se vydali na letiště a letěli směr Katowice. Vše proběhlo bez problémů a můžeme se tak těšit na další výjezd. Ještě jednou tímto děkuji všem zúčastněným. 


Zdroje: Martina



Diskuze

Dobrá práce, byli jste i v televizi! smiley

06.12.2018, 07:36

Tak tak uz víme kdo nosil tu smulu smileysmiley

06.12.2018, 13:26
lukedragon Riky

To se ti ulevilo co?smiley

06.12.2018, 13:40
Riky lukedragon

To si piš i tak to bylo ale o nervy 😁😁

06.12.2018, 20:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat