Výjezd do Kyjeva aneb přivolání Xaviho

Výjezd do Kyjeva aneb přivolání Xaviho

Do Ukrajinského Kyjeva jsem plánoval výjezd již ihned po losu, kdy následně bylo bohužel sděleno, že lístky nejspíše dostanou pouze Socios. Lísky se však povedlo získat i díky našemu fanklubu! Byla to nakonec trochu rychloakce, jelikož se žádost o lístky musela zaslat cca do 1 hodiny. I za tak krátký čas se v našem fanklubu našli 4 členové. Začali jsme tedy společně plánovat cestu, kdy však ostatní začali postupně zjišťovat, že na Ukrajinu je potřebný pas nebo jej mají propadlý. Z ničeho nic jsem byl tedy jediný člen, který je schopen vyrazit. Robert s Alešem se však nevzdali a nechali si zřídit pasy nové. Tudíž již nic nebránilo uskutečnit tento výjezd.

V pondělních ranních hodinách jsme tedy vyrazili směr Katovice, kde nás čekal náš přelet přímo do Kyjeva. Před odletem (cca 5h ráno) nesměly chybět dvě povinné jedničky u kterých jsem se musel podělit o legendární odlet/neodlet v podání Míry a Fouska ze stejného letiště. My jsme to naštěstí zvládli a dokázali odletět.

Do Kyjeva jsme tedy dorazili po 8h ranní včetně posunu času a hned na nás dýchala atmosféra komunismu. Vyrazili jsme tedy prozkoumat centrum města, kdy následně jsme zakotvili v tradičním Ukrajinské bistru, které se nakonec stalo naším oblíbeným díky tradičním ukrajinským pokrmům. Poté jsme se ubytovali a šetřili síly na večer.

Ukrajinský fanklub Barcelony pro nás již v pondělí nachystal seznamovací párty v tamním klubu Dubai. Plán na dnešek byl tedy jasný. Cestou jsme ještě zastavili v místní krčmě, kde jsme degustovali jejich pivo a vodky. Následně jsme se již přesunuli na místo akce. Uvítání bylo více než vstřícné a jelikož byl celý klub v naších barvách rychle jsme zde zapadli. Jako bonus k tomuto bylo pivo na baru zdarma (poprvé jsme tedy využili naši penya kartu :-D ) + občasné vystoupení Go-go tanečnic. Tímto bych opravdu rád poděkoval ukrajinské penyi za pořadatelství. Čím více přibývalo piv, tím se rozvíjely i naše jazykové schopnosti přes mnoho národů a dorozuměli jsme se opravu se všemi. Zábava tak gradovala až do ranních hodin.

Úterní vstávání tak bylo trochu náročnější a my tak začali další den rovnou obědem v oblíbeném bistru, kdy nás boršč s pivem opět postavil na nohy. Následně jsme se vydali k dalším úchvatným klášterům, pro které jsou typické jejich zlaté kopule.  Dále jsme dorazili až k oblasti věnované druhé světové válce, kde jsme mohli vidět nespočet armádní techniky, včetně desítky tanků a další válečných vozidel.

Před 16h jsme se přemístili na Dynamo stadium Valeriy Lobanovsky na zápas našeho Juvenilu A, kde bylo vstupné směšných cca 20kč na střed hřiště a 15kč za branku. V hledišti jsme byli snad jediní culés na stadionu, avšak to nás neodradilo podporovat naše mladé talenty. Zápas pro nás nezačal dobře a hned na začátku jsme obdrželi branku. Do poločasu jsme, jak stihli srovnat, tak poté obdržet červenou kartu a záhy inkasovat. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2. Již během poločasu jsem šel prozkoumat VIP zónu Barcelony, abych přemluvil Laportu k Xaviho podpisu. Bohužel se historie z Dortmundu neopakovala, a tak jsem se smutně vrátil na své místo. Zápas se pro nás nevyvinul dobře a obdrželi jsme porážku 1:4.

Nyní nás čekal hlavní hřeb našeho výjezdu, a to utkání našeho “A”. Nakonec se ale podařilo nemožné a v nominaci se objevili Fati, Frenkie, Araujo a navrátilec Dembelé, a tak jsme nakonec kopačky nechaly na ubytování. Vydali jsme se opět do místního klubu Dubai, který byl již přeplněn Culés z celého světa. Po 8 hodině jsme se všichni společně vydali i za podpory policie směrem ke stadionu. Musíme říct, že tento pochod byl pro nás zklamáním, jelikož mnoho culés se vydalo samostatnou cestou a zástup fanoušků nebyl příliš vysoký. My jsme však nenechali naši Penyu zahanbit a snažili se tak dav vyhecovat společnými pokřiky. Kontroly na stadionu byly standardní + covid pas, ale podařilo se nám dostat na stadion domácím sektorem. Nádech stadionu si nás získal ihned a my se již nemohli dočkat zápasu.

Ihned jsme se vydali do našeho sektoru a našli perfektní místo pro naši Penya vlajku. Při zavěšování jsem zahlédl Georginu (PR FCB pro IG). Dali jsme se ihned do řeči a natočili krátké video pro náš oficiální IG fcbarcelona. Video můžete shlédnout zde:

Po upevnění vlajky jsme v sektoru zahlédli Sarah (PR FCB pro youtube) a natočili sní krátké video pro oficiální youtube kanál FC Barcelona, kde nás můžete vidět zde:

Následně jsme se již chystali na zápas. Bohužel v našem sektoru byl jediný bufet s obsluhou o počtu 2 lidí. Velikost fronty a zjištění, že v jediném hostujícím sektoru je pivo přelíváno z láhve, jsme se rozhodli, že se zkusíme opět prodrat do domácího sektoru. Za toto dávám velké mínus. Ochrance jsme vysvětlili, že musíme na chvíli ven, že budeme za 5 minut zpátky. V domácím sektoru jsme tak bez čekání dostali čepovaná piva a my se spokojeně vraceli do našeho sektoru.

Zápas začal a my jsme popoháněli náš tým dopředu. V 6. minutě jsme si přichystali vytoužené přání na příchod Xaviho. Celý náš sektor se k nám přidal a my společně skandovali celou minutu jméno naší legendy „Xavi“, které bylo doplněno Robertovým výtvorem.

Dle všeho nás nezabrala žádná kamera, ale to nejdůležitější se splnilo a Xavi je již dnešním dnem trenérem FC Barcelona.

Po poločase se šlo do kabin za stavu 0:0, kdy jsme měli rozporuplné pocity z naší předváděné hry. Stále jsme byli ale přesvědčení, že z Kyjeva odvezeme 3 body. V 70’ minutě jsme se dočkali, kdy se prosadil náš super talent Ansu Fati a my si tak mohli užít oslavu našeho jediného vstřeleného gólu. Dokonce jsme se ocitl i v záběrech televizních kamer.

Vedení jsme již udrželi, a tak po utrápeném boji bereme to pro co jsme si přijeli. Tímto tak stále držím 100% výjezdovou bilanci. Po skončení zápasu se v našem sektoru ocitl domácí fanoušek Dynama, který provokativně vyřvával v našem kotli Dynamo. To jsem nemohl nechat a šel ho zpacifikovat. Následně se již o něj postarala ochranka. My jsme se tak vydali zpátky do centra města oslavit 3 body. V hospodě byli vyvěšeny různé šály fotbalových klubů, ale jednu z nich jsme nemohli vystát. Robert se tak rozhodl získat suvenýr, který na následujícím srazu hezky rozpálíme.

Tímto byl zakončen náš fotbalový večer, kterým věřím, že jsme zase o něco víc zviditelnili naši Penyu. Díky patří culés Robertovi a Alešovi za povedený výjezd a snad se zase brzy setkáme při příležitosti podpořit náš milovaný klub.

Visça el Barça, Visça Catalunya!

Riky




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat