Whats up, Barca! aneb Katalánci znovu na cestách, tentokrát v USA

Whats up, Barca! aneb Katalánci znovu na cestách, tentokrát v USA

Barcelonisté přistáli včera brzy nad ránem v Miami, kde na ně v noci ze dneška na zítřek čeká přátelský zápas proti Neapoli. V sobotu je pak na programu odveta v Michiganu. Jedná se o závěrečnou část letošní přípravy.

Po devítihodinovém letu se na jedné z ranvejí Miami International Airport objevil zhruba v úterý zhruba v jednu hodinu ráno našeho času (17:00 místního) charterový speciál s barcelonskými hráči, trenéry a členy vedení na palubě.

Hráčů odcestovalo celkem 26 a z managementu nechyběli prezident Josep Maria Bartomeu, ředitelé Jordi Moix, Javier Bordas a Marta Planaová, kulturní delegátka Teresa Basiliová a výkonný ředitel Óscar Grau.

Dvě tréninkové jednotky před výkopem

Premiérový trénink na americké půdě absolvovali po příletu pouze čtyři hráči a to Iňaki Peňa z Barcelony B a trojice, která se představila na Copě Américe ve složení Philippe Coutinho, Arthur Melo a Arturo Vidal. Trénovalo se dopoledne na hřišti Barryho univerzity a pro Jihoameričany se jednalo o druhé cvičení v rámci tohoto týdne, v němž se vrací po prodloužené dovolené.

Po dvou letech se pak barcelonští fotbalisté vrátili na trávník Hard Rock Stadium, kdy zde hráli proti Realu Madrid, a to odpoledne, kdy zde absolvovali první řádný trénink i všichni ostatní.

Komerční aktivity nesměly chybět ani v USA

V rámci institucionálních aktivit čekaly na Blaugranas dvě akce. První proběhla pod záštitou Sony – od včerejška nového partnera klubu – a kromě vybraných hráčů a výše vypsaných činovníků, k nimž se ještě přidali technický sekretář Éric Abidal a velvyslanec Juliano Belletti, se jí zúčastnili interpreti jako Carlos Vives, Becky G, Nicky Jam, Pedro Capó a ChocQuibTown. Nechyběl ani bývalý barcelonský hráč a dnes hudební producent, José Manuel Pinto.

Druhá událost se pak konala v Bayfront Parku a zúčastnilo se jí na 8 tisíc lidí. O živou hudbu se postarali výše jmenovaní Capó s Pintem + Play N Skillz a k pětici hráčů se znovu přidali také členové představenstva. Trochu v ústraní se pak zástupci vedení střetli s miamským fanklubem pod záštitou jednoho z klubových sponzorů, společnosti Konami, která vytváří sérii PES.

Dodejme, že v Miami se bude hrát zítra v 1:30 SELČ a poté bude následovat přesun do Ann Arbor. Na zdejším Michigan Stadium, který je největším ve Spojených státech a druhým největším na světě, se hraje v sobotu 10. srpna od jedenácté hodiny večerní našeho času. Dodejme, že stejně jako v nedělním souboji s Arsenalem budou barcelonisté hrát s logotypem oslavujícím 120 let od založení klubu.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat