Willian do Barcelony? Nesmysl! Klub nepotřebuje žádné další křídlo

Willian do Barcelony? Nesmysl! Klub nepotřebuje žádné další křídlo

Téměř tři letní přestupové okna, včetně zimních, je 31letý Willian spojovaný s přestupem na Camp Nou. Cena za toto křídlo se v předchozích letech pohybovala někde mezi 25 až 40 miliony eur. Tentokrát by však Willian mohl přijít zadarmo poté, co neprodloužil smlouvu na Stamford Bridge a jeho smlouva vypršela.

Mnoho agentů využívá Barcelonu jako prostředníka pro vylepšení smlouvy svého klienta. Každý hráč spojovaný s katalánským velkoklubem dostává ihned větší prestiž a váhu na přestupovém trhu. Blaugrana se vždy opírali o silnou hru z křídel, což jim tuto sezónu chybí. Zkrátka na tomto postě nemají hráče, pokud vynecháme Ansu Fatiho.

Za ním zeje obrovská díra a pravdou je, že fanoušci nechtějí příliš spoléhat na marodného Ousmane Dembélého. Do nadcházející sezóny by měla mít Barcelona na křídle několik zajímavých možností - Ansu Fati, Francisco Trincão, Dembélé a Antoine Griezmann. Pokud Pedri zůstane v prvním týmu, je pravděpodobnější, že v první sezóně bude hrát na křídle více než v záloze.

V případě, že by Philippe Coutinho zůstal v katalánské metropoli, bude hrát nejspíše ve středu pole před někým z trojice Frenkie de Jong, Sergio Busquets, a Miralem Pjanić. Přesto by mohl také rovněž naskočit na křídle, ačkoli v záloze neodvádí takovou defenzivní práci za Luise Suáreze a Lionela Messiho.

Pokud vydrží zdraví, tak by Dembélého budoucnost na křídle mohla být velice slibná. Mnoho fanoušků je již znechucena z jeho zranění, ale měl by klub skutečně prodat hráče, když je zraněný nebo potencionálně ne nejnižší trží hodnotě? Minulé léto se hovořilo, že letos má poslední šanci, ale po dalším roce se zdá, že právě ta příští sezóna je jeho opravdová poslední šance.

Stále tu žije naděje v návrat Neymara, ale vzhledem k finanční krizi se jeho příchod nejeví jako reálný. Pokud v krátkosti sečteme možnosti, tak Barcelona má od příští sezóny až šest možností na své křídla. Navíc kvůli zmiňované peněžní situaci se moc nemůžeme spoléhat na to, že by ještě nějaký hráč na tento post přišel.


Zdroje: barcablog.com



Diskuze

Vzít zadara, poslat na hostování, pak prodat. A je to. Jako to dělá Chelsea. Osobně ale doufám, že pojem Willian slyším ve spojitosti s Barcou naposledy.

05.08.2020, 23:54
Creus karlos

To slyšíš, protože má smlouvu na 3 roky v Arsenalu

06.08.2020, 14:56

Já bych řekl, že křídla potřebujeme. Mohli zkusit Sancheze, i kdyby na lávku kvalita. Už je Interu...

06.08.2020, 12:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat