Xavi dává najevo, že Barcelona s Lengletem nepočítá

Xavi dává najevo, že Barcelona s Lengletem nepočítá

Francouzský obránce Clement Lenglet nemá v posledních měsících stabilní místo v týmu. To dokazuje a potvrzuje také Xavi, který svým rozhodnutím ve čtvrtečním zápase proti Frankfurtu dal jasně najevo, že Barcelona s obráncem nepočítá.

Po příchodu Xaviho a zlepšených výkonech celého týmu nastupoval Lenglet opravdu zřídka. Šanci dostal v prvním zápase čtvrtfinále proti Frankfurtu, po zranění Piquého nastoupil ve 23. minutě. V ligovém zápase proti Levante nastoupil v 81. minutě, když nahradil Daniho Alvese a hned o dvě minuty později zavinil penaltu, která vedla ke srovnání na 2:2. Ve čtvrteční odvetě proti Frankfurtu však po absenci Piquého a Alvese šanci nedostal.

Xavi na rozdíl od prvního zápasu posunul Araúja z pravého obránce zpět do středu obrany a na pravém kraji upřednostnil Minguezu. Těmito kroky dává Xavi i klub jasně najevo, že klub s hráčem nepočítá a Barcelona se bude snažit v létě Lengleta prodat. Hráč přišel ze Sevilly za 35 milionů eur a po opakovaných zraněních Umtitiho se po boku Piquého zabydlel v sestavě. Při množství chyb a zlepšených výkonech dalších obránců byl odsunut na vedlejší kolej. 

Barcelona nabízela hráče k prodeji již v lednu, ale sám Francouz chtěl zůstat. V poslední době se hovoří o zájmu Arsenalu, Newcastlu a Interu. Podle všeho také existují varianty pro jeho letní prodej.

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Nevím no. Pod Xavim udělal jedinou chybu (minulá penalta). García dělá daleko více chyb a způsob jeho bránění (obejmutí hráče) je otřesný. Konec minulé sezóny byl samozřejmě katastrofální, ale to už je historie.

Jako jo, García je mladší, ale to je tak všechno.

16.04.2022, 14:46
Andreas cechoma

Ja neviem, okrem tej penalty zahral Eric veľmi dobre. Myslím , že sám si uvedomuje svoje nedostatky. Ale na druhej strane má aj strašne veľa pozitívnych veci ktoré si však málokto z vás všíma. Hraje naplno cely zápas, dokáže perfektne čítať hru a predskočit súpera , ako jediný vie rýchlo vyviesť loptu medzi línie , má skvelé prihrávky a dokáže prihrať aj na dlhšiu vzdialenosť. Jeho slabinou je hlavne rýchlosť ale snaží sa to kompenzovať dobrou pozicnou hrou. Problém je, že hráme s vysoko vysunutou obranou a tam sa potom častejšie stane , že nestíha súpera. Ale inak ma veľmi dobrú perspektívu.

17.04.2022, 07:01
cechoma Andreas

Jojo, García je ve vyvážení a rozehrávce takřka dokonalej. O tom žádná. Ale k čemu to je, když brání stylem jakým brání. Navíc u něho hrozně rozhoduje prvních řekněme 20 minut. Když tam zachybuje, veze se to s ním celý zápas. Skutečně je to u něho hrozně o hlavně.

Jde mi ale o to, že Lenglet je za každou chybu probírán, jak je strasnej a jak na nás nemá a třeba takový Alves, který celý zápas absolutně nestíhá a už ani ty rozehrávky nestojí za nic, je v podstatě imunní. Jako ok, Alves je důchodce a Garcia zase naopak mladík, ale dokud hrají v základu, mělo by se měřit stejným metrem.

17.04.2022, 12:18
smazáno cechoma

Vsak jasne, cierne scenare sa naplnaju a Xavi tam ide skutocne nasackovat vsetkych moznych svojich kamaratov, Suarez coming up. Neviem, ci Koeman nebol prospesnejsi, pripravil mu Gaviho, Minguezu, De Jonga, po ktorom ale sliape, zaucal aj dalsich mladikov, na ktorych Xavi teraz kasle. A aj hra sa teraz zacina podobat na Koemanove nic, bieda.

17.04.2022, 17:49

Lenglet je strašnej. Bohužel i Garcia. Pořad samé spekulace o útočnících, ale obrana je to důležité co chybí

16.04.2022, 16:52

To je fotka z toho zápasu, jak nám dali trojku?

16.04.2022, 20:06
karlos absint

No tak z toho zápasu jak jsme je porazili to nebude.. kdo ví proč 😅😅😅

16.04.2022, 23:45

Nepočítá s ním a přesto ho staví!Já jsem jen zvědavý jestli se na hřiště dostane Puig,když je to jediný záložník typově podobný Pedrimu z pěti nominovaných záložníků.Moc tomu nevěřím!

18.04.2022, 11:04
cechoma Puyol

Já se Lengleta zastávám, podle mě je to dobrý hráč na lavičku. Nakonec s tím i do barcy přišel. Ale je pravda, že bych raději viděl Minguezu konečně na svém postu. Minulou sezónu až na posledních pár zápasů hrál moc dobře a stavení na kraj obrany ho hodně srazilo dolů

18.04.2022, 14:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat