Xavi: Dembélé? Je to škoda, ale myslím, že došlo ke zranění

Xavi: Dembélé? Je to škoda, ale myslím, že došlo ke zranění
  • "Doufáme, že je to co nejmenší zranění, ale zaznamenal bolesti čtyřhlavého stehenního svalu"
  • "Narušuje to plány, protože je pro nás rozdílovým hráčem, ale nepotřebujeme žádné posily"

Xavi Hernández po výhře nad Gironou (0:1) potvrdil, že zranění Ousmaneho Dembélého může hrát velkou roli. Francouzský útočník musel být v polovině prvního poločasu vystřídán poté, co pocítil píchání v kvadricepsovém svalu levé nohy. A tyto pocity, bez důkladnějšího zkoumání, nevyvolávají optimismus.

"Dembélé? Myslím, že toto zranění může hrát velkou roli" řekl Xavi, který na tom nebyl nejlépe: "Je to škoda, protože je to pro nás jeden z rozhodujících hráčů, nejdůležitější hráč. Uvidíme testy, ale něco bolestivého cítil." Xavi neskrýval obavy: "Doufáme, že je to co nejmenší zranění, ale zaznamenal bolesti čtyřhlavého stehenního svalu."

Trenér Blaugranas uznal, že absence Dembélého je pro tým důležitá: "Narušuje to plány, ale Jordi Alba byl ve druhém poločase velmi dobrý, otevřel hřiště a umožnil Gavimu proniknout mezi lajny. Obránci nám musí poskytnout hloubku." A také ujistil, že neuvažuje o tom, že by v zimním přestupovém období žádal o posilu do útoku: "Teď máme zpět Lewandowského a Ferrana a jsou tu hráči, kteří se mohou na tento post adaptovat. Dnes jsme hráli s Pedrim jako devítkou, nepotřebujeme žádné posily."

Trenér Barçy připustil, že měli problémy vypořádat se s méně agresivním přístupem Girony: "Je dobré dominovat a kroužit, ale někdy musíte jít mimo scénář, abyste si vytvořili více. Stále nemáme odvahu. Děláme správné přihrávky, ale ne ty, které prolamují lajny, proto pro nás bylo těžké vytvořit si gólové příležitosti. Pak nám při skóre v náš prospěch chybí pauza a kontrola hry, abychom soupeře udrželi."

"Jsme na dobré cestě"

Xavi byl s vítězstvím i s výkonem svého týmu spokojený: "Musíme být sebekritičtí, ale jsme šťastní. Musíme vzít v úvahu, odkud jsme loni přišli, a udělali jsme velkou změnu. Musíme se zlepšit, ale jsme na dobré cestě. Co se změnilo, je sebevědomí hráčů, které bylo při mém příchodu na samém dně."

Trenér Blaugranas ocenil zejména schopnost týmu minimalizovat absenci Lewandowského: "Chybí nám hráč jako Lewandowski, ale naštěstí jsme vyhráli tři zápasy, ve kterých byl suspendován. Teď se musí vrátit, protože ví jak vstřelit gól a dává nám spoustu řešení."

A když se zaměřil na další jména, pochválil Pedriho a Erica Garcíu, který se po dlouhé době vrátil do základní sestavy.

O Pedrimu řekl: "Je pro nás rozdílovým hráčem díky tomu, co vytváří. Když k tomu připočteme asistence a góly, mluvíme o nejlepším hráči na jeho pozici. A v závěrečné fázi musí ještě přidat. Záložníci musí být odvážnější, to je talent, který nám schází."

O Ericovi řekl: "Odehrál skvělý zápas, jak v obraně, tak v útoku, zejména ve druhém poločase, který velmi dobře vedl a rozdělil. Mám v něj velkou důvěru a v každém zápase, který odehraje, ji dává najevo."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat