Xavi: Dnes jsme nehráli dobře

Xavi: Dnes jsme nehráli dobře

Trenér Barcelony na pozápasové tiskové konferenci popsal své pocity po včerejším utkání a vysvětloval, proč o poločasové přestávce vystřídal Alejandra Baldeho a Andrease Christensena. Na úvod konference upřesnil svá dřívější slova na adresu Daniho Alvese.

Xavi: Rád bych začal upřesněním toho, co jsem včera řekl o Alvesovi. Byl jsem špatně pochopen a neměl jsem v tom úplně jasno, proto si myslím, že je důležité to vysvětlit. Jedná se o velmi obtížnou a důležitou otázku. Všechny tyto činy musíme odsoudit bez ohledu na to, kdo je spáchal. Prosím oběť a další oběti násilí na ženách o odpuštění. Překvapuje mě, že Dani něco takového udělal. Chápu kritiku a omlouvám se.

Jak hodnotíte dnešní zápas, hrál tým podle vašich představ?

Myslím, že jsme nehráli dobře, špatně jsme útočili. Na druhou stranu jsme dobře bránili. Je těžké útočit s tak nízko postavenou obranou, musíme se zlepšit, ale výhra je velmi důležitá. Udrželi jsme čisté konto. Po Superpoháru jsme se cítili fyzicky unavení, doplatili jsme na to. Je to důležité vítězství, ale nehráli jsme dobře. Musíme být upřímní. Byli jsme dobří bez míče, ale nevytvořili jsme si mnoho příležitostí. Získali jsme tři body, aniž bychom hráli dobře. Ve druhém poločase nám chyběla agresivita před brankou soupeře, v prvním poločase jsme byli lepší.

[Marta Ramón, RAC1] Jak se vám líbilo vystoupení Ansu Fati?

Tvrdě pracoval, ale měl málo šancí, protože vzadu bylo hodně hráčů Getafe. To nám pomohlo v obraně, protože se zavřeli. Donutili nás vytvářet více akcí na křídlech. Oběh míče nebyl na správné úrovni. Výkon Ansuho byl v pořádku, ale celkově jsme nehráli dobře, nevytvořili jsme si mnoho dobrých příležitostí a nebyli jsme přesní.

[Adria Albets, Cadena SER] Viděli jsme, že Raphinha nebyl se Střídáním příliš spokojen. Myslíte, že to bylo kvůli vašemu rozhodnutí, nebo spíš kvůli jeho výkonu? Co musí udělat, aby se stal klíčovým hráčem tohoto týmu?

Je rozhodný. Připsal si asistenci, nedávno vstřelil gól a také asistoval. Musíme minimalizovat počet ztrát, a to nejen Rapha, ale celý tým, hrát jednodušeji a umět si vybrat, kdy riskovat. To je také moje role trenéra. Ale plně Raphinhovi důvěřuji. Pokud se rozčílí, je to normální, chápu to, taky jsem to dělal. Každý chce, aby mu všechno vycházelo. Nejdůležitější je, že každý den na tréninku velmi dobře pracuje.

[Helena Condis, Cadena COPE] Nedávno jste zdůraznil, že je důležité pokračovat v dobrých výkonech. Uvedl jste však, že dnes tým nehrál dobře.

Především Getafe odvedlo dobrou práci. Byli agresivní, sbírali druhé míče. V závěru zápasu nám chyběla agresivita v útoku. Za stavu 2:0 by zápas skončil, za stavu 1:0 se trápíte do poslední vteřiny. Ale dobře jsme bránili, udrželi jsme čisté konto. Jsou to tři skvělé body, i když jsme nehráli dobře.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Mluvíte o utrpení - je možné vyhrát ligu, aniž byste hráli dobře?

Ano, samozřejmě, že je. Někdy jsou chvíle jako dnes, kdy se vám ne všechno daří. Tým si ale věří, dobře brání, všichni pracují jako kolektiv. To je důležité, to jsou pozitiva, která si můžete odnést. Ale dnes jsme nebyli nejlepší v útoku, taková je realita.

[Alejandro Segura, Radio Marca] Chtěl bych se zeptat, proč jste po 45 minutách vystřídali Baldeho a Christensena, bylo to taktické rozhodnutí, nebo měli nějaké potíže?

Pokud jde o Baldeho, bylo to jen mé rozhodnutí. Šlo mi o to, že kdyby byl Jordi blíže středu, měli bychom lepší pozici pro otevření křídel a vstřelení druhého gólu. Chtěl jsem více hráčů s dobrou finální přihrávkou, byla to taktická změna. Andreas měl naopak menší potíže, ale je pravděpodobné, že ve středu bude k dispozici.

[Radio Nacional] Ter Stegen dnes předvedl úžasný výkon. Zdá se, že se mu vrátila jeho nejlepší forma.

Je pravda, že už dlouho sledujeme Marcovu nejlepší verzi. Je sebevědomý, šťastný. Jeho zákroky v situacích jeden na jednoho jsou velkolepé. Mám z něj radost. Je to vůdce, je důležité mít za sebou takového brankáře. Je pro nás nesmírně důležitý, nejen co se týče zastavování soupeřů, ale také ve hře nohama. Mám z něj velkou radost.

[Albert Fernández, TVE] Budete se dívat na zápas Realu, nebo si raději odpočinete?

Budu se snažit sledovat co nejvíce zápasů. Mám rád fotbal. Většinu jejich zápasů sleduji, pokud mi to doma dovolí.

Po Superpoháru to vypadalo na euforii. Jaká je realita: jako proti Realu nebo jako dnes?

Myslím, že jsme odehráli více dobrých zápasů. Zažili jsme i špatné zápasy: ten proti Celtě v Pamploně, dnešní..... Ale máme blíž k dobré Barçe než k té špatné.

[Chringuito de Jugones] Řekl jste, že jste získali tři body, i když jste nehráli dobře. Musíte mít i takové zápasy jako dnes, abyste vyhráli ligu?

Podobných zápasů jako dnes bude více. Chceme hrát dobře a vytvářet si šance, ale ne vždy se to podaří. Musíte být přesní a lepší než soupeř. Dnes to pro nás byl těžký zápas.

V lize jste dostali pouze šest branek, z toho tři v jednom zápase. Pouze 3 týmy vám vstřelily góly.

Jsme velmi dobří v útoku a práce útočníků je z hlediska obrany velmi důležitá. Myslím, že je velmi důležité, že jsme opět udrželi čisté konto.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat