Xavi: Eric Garcia může být ve 21 letech kapitánem Barçy

Xavi: Eric Garcia může být ve 21 letech kapitánem Barçy

Poté, co Barcelona na úvod sezóny nevstřelila ani jeden gól proti Rayo Vallecano, vstřelila v posledních dvou zápasech osm branek a jen jednu inkasovala. Jeho rozhodnutí využít Julese Koundeho na pozici pravého obránce a Raphinhu s Ousmanem Dembelem skvěle vyplatilo a více než 83 tisíc diváků na Camp Nou se dočkalo fotbalového šampaňského. Xavi po tomto zápase promluvil k médiím, kde svůj tým a hráče bezmezně chválil a zároveň rozebíral strategie soupeře.

O Raphinhovi a Lewandovském dostal Xavi své první otázky na tiskové konferenci: "Raphinha hrál v zápase velkou roli. Je nepředvídatelný a hrozně těžko se brání, jsme rádi, že ho máme v týmu. A Lewandowski je rozený střelec, ale také nám hodně pomáhá v obraně. Všichni víme, co umí. Je to útočník nejvyššího kalibru. Myslím, že Lewandoski je výjimečný hráč. Je to přirozený vůdce a rozený pracant. Je příkladem pro celé mužstvo, je přizpůsobivý. ke hře Pomáhá svým kolegům a pomáhá i nám jako technickému personálu. Je skvělé, že je s námi. Kromě gólů chci vyzdvihnout jeho načasování. "

O jeho taktických změnách: "Nemůžeme se držet stejného plánu. Záleží na soupeři. Teď myslíme na zápas se Sevillou... Dnes jsme odehráli poměrně komplexní zápas a děláme malé pokroky.""

K Julesovi Koundému: "Když mluvíme o Koundém, mluvíme o hráči, který může znamenat éru v Barçe. Umí všechno, hraje zezadu, má osobnost, vůdčí schopnosti, může hrát na jakémkoli obranném postu... Udělali jsme skvělý přestup."

Balde podruhé v řadě dostal přednost před Jordim Albou:  "Balde hraje, protože pracuje velmi dobře. Mluvíme o zásluhách. Je to jeho chvíle. Jordi Alba a Pique budou mít minuty a příležitosti."

O Ericu Garcíovi: "Mít Erica Garcíu v týmu je radost, je úžasné ho trénovat a jsem za něj velmi rád. V pouhých 21 letech by mohl být kapitánem. Eric sklízí hodně kritiky. Ale pro mě je naprosto úžasný. Je to špičkový profesionál a dnes odehrál další úžasný zápas."

K výkonům Ter Stegena: "Marc letos potřeboval dlouhou dovolenou, je velmi náročný, ví, co dělal špatně, a začal na tom s De la Fuentem pracovat. Ter Stegen odehrál tři skvělé zápasy. Nemám u něj žádné pochybnosti."

Práce asistenta Segia Alegreho: "Sergio Alegre se snaží, aby tým těžil z nastaveného času. Je to o víře a přesvědčení, že i rohový kop vám může přinést výhru. Je to něco, na čem nepochybně pracujeme, abychom to zlepšili."


Zdroje: BarçaTV+



Diskuze

Myslim, ze ak aj proti Bayernu budu lipnut na drzani lopty aj v obrane, zas na tom inkasuju goly, lebo ich tam Bayern vypressuje.

29.08.2022, 12:24

Souhlas, Eric je pro mě jeden z kandidátů do budoucna smileyEric a Araujo

29.08.2022, 15:01

Eric se neskutečně zvedl oproti loňské sezóně. Nedrží nikoho rukami a připadá mi rychlejší než byl.

A MATS... co dodat. Zcela jiný brankář než byl loni.

29.08.2022, 17:17

ocividne zamakal v posilnovni, tak ako aj cely kader a je to znat...ta fyzicka priprava bola slaba, ale popracovalo sa na tom

29.08.2022, 19:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 79
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Sociedad de Fútbol 57
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
34. Fermín López 7
44. Raphinha 6
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat