Xavi: Je to velmi důležité a zasloužené vítězství

Xavi: Je to velmi důležité a zasloužené vítězství

Xavi byl velmi spokojen s vítězstvím nad Realem Madrid, díky kterému Barcelona navýšila náskok v čele tabulky na dvanáct bodů.

"Je to velmi důležité a zasloužené vítězství. Tento výsledek odráží průběh zápasu, byli jsme mnohem lepší než Real Madrid. Dominovali jsme, měli jsem více šancí a byli jsme lepší. Je to vítězství, které nám dodá hodně morálky a sebevědomí."

Trenér poblahopřál svým hráčům k dobrému výkonu, který v zápase předvedli:

"Jsem velmi šťastný, protože všichni tvrdě pracují. Málo se mluví o našich dobrých výkonech. Jsem za své hráče opravdu rád, protože často bojují s kritikou. Dali jsme do toho všechno. Real Madrid je tým, který vám umí zkomplikovat život, ale věděli jsme, jak hrát. Pět let jsme doma nad Realem nevyhráli. Inkasovali jsme blbý gól, ale dokázali jsme na to zareagovat."

Xaviho překvapily pochybnosti Carla Ancelottiho ohledně VAR:

"Překvapuje mě, že Ancelotti pochybuje o neuznaném gólu. Byl to ofsajd a není o tom pochyb. Pokud dnes lidé mluví o VAR, tak je to snad vtip."

Xavi uznal, že své první domácí El Clásico v roli trenéra velmi prožíval:

"Jsem pod větším tlakem, než jsem byl jako hráč. V mnoha momentech jsem měl husí kůži díky atmosféře a způsobu, jakým zápas probíhal."

Xavi ocenil také fanoušky, kteří vytvořili skvělou atmosféru:

"Myslel jsem na zápas proti Bayernu, ve kterém nás fanoušci navzdory výsledku 0:3 podporovali až do konce. Zasloužili si takový výsledek. Měl jsem z toho opravdu husí kůži. Ta harmonie s týmem je úžasná."

Xavi nechtěl brát titul jako samozřejmost:

"Je to velmi důležitý krok, ale necítíme se jako šampioni. Získali jsme hodně bodů. Jsme velmi dobří v obraně a dnes jsme předvedli dobrý výkon i v útoku."

Na závěr se trenér vyjádřil k dvěma hlavním postavám, Sergi Robertovi a Francku Kessiému:

"Do poslední chvíle jsem se mezi oběma rozhodoval. Nakonec oba skórovali. Nevím, co říct o Sergim. Lidé si ho neváží, ale vždy byl příkladem a z pozice trenéra je skvělé ho v týmu mít."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

"Nevím, co říct o Sergim. Lidé si ho neváží, ale vždy byl příkladem a z pozice trenéra je skvělé ho v týmu mít." Za mne je to profesional s prikladnym pristupem, ktery v zapase odvadi vzdy maximum. Nikdy nebylo fer svalovat neuspech tymu na tohoto hrace a ani nikdy nebyla pravda, ze je to hrac ktery prihrava jenom dozadu, je to jenom nepochopeni jeho role v tymu.

20.03.2023, 14:26
Andreas jazzko

Ja nesúhlasím. Teda, súhlasím s tým, že v zápasoch necháva všetko. Lenže, to aj hráči Elche. Neznamená to však, že svojou kvalitou majú na Top kluby. Ako pravý obranca hral 6 sezón a v určitých zápasoch mal niekoľko svetlých momentov. Avšak to neznamená, že jeho kvalita na danej pozícii je hodná základu v klube ako Barcelona. Môžme sa baviť o tom, že to nikdy nebola jeho pozícia. S tým sa tiež dá súhlasiť. Včera mu zápas vyšiel. A ja ho dokážem akceptovať ako skúseného náhradníka keďže je odchovanec a rozumie filozofii klubu. Ale spomeň si napríklad na zápas s Almeriou , kde mal ukázať niečo viac. Pohorel. Jednoducho na žiadnej z týchto pozícii nemá konzistentnost ktorú jednoducho potrebuješ ak chceš hrať o tituly. Včera pemzum čiernej roboty urobili zaňho Frenkie s Busom. Real nenapádal vysoko a tak mal dostatok času a priestoru. Ale úprimne, myslím, že ďalší zápas na rovnakej pozícii a som presvedčený, že jeho výkon nebude totožný a na rovnakej úrovni. Frenkie dokáže hrať Top zápasy na týždennej báze. Je toho Sergi schopný? Nie. A preto si myslím, že netreba jeho výkon preceňovať. Ja ho osobne nemám rád, teda jeho hru. Ale rozumiem tomu, prečo si ho Xavi drží v mužstve. No dúfam, že cez leto dôjde na post záložník kvalita , ktorá nám pomôže pri zložitejších zápasoch v LM. Lebo tam sa tie nedostatky tvrdo trestaju.

20.03.2023, 17:21

Pod Xavim hraje Roberto dobře, o tom nemůže být pochyb.

21.03.2023, 01:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat