Xavi: "Měli jsme velmi dobrý přestupový trh, ale teď je na nás, abychom to dokázali"

Xavi: "Měli jsme velmi dobrý přestupový trh, ale teď je na nás, abychom to dokázali" Foto: Twitter: @FCBarcelona

Trenér Blaugranas na tiskové konferenci před dalším ligovým zápasem s Osasunou mimo jiné zhodnotil konec přestupového trhu.

Barça se v neděli ve čtvrtém kole La Ligy utká s Osasunou a trenér Barçy Xavi Hernández se před zápasem zúčastnil tiskové konference. Na vystoupení, které bylo rovněž poznamenáno koncem přestupového období.

Zde jsou některá z nejdůležitějších prohlášení trenéra Barçy.

Těžký soupeř na domácí půdě
"Osasuna je náročný soupeř, už mnoho let má stejného trenéra. Pracují velmi dobře a jsou velmi houževnatým týmem. Doma jsou vždy nebezpečnější. Právě vypadli v Evropě, ale bude to pro nás těžké, mají dobrý tým a bude to velmi těžký venkovní zápas."

"Oba podepsaní hráči už trénovali, jsou na tom fyzicky dobře, rozhodneme se zítra. Iñigo se dostal na seznam, potřebuje trochu více rytmu. Ale jsem velmi rád, že ho mám v týmu, je to skvělý podpis díky jeho schopnostem ."

Velký přestupový trh
"Uvidíme, jestli máme lepší tým než loni, to vám řeknu na konci sezony. Jsem velmi spokojený, myslím, že tým odvedl velmi dobrou práci a že jsme se velmi dobře posílili. Hráči, kteří odešli, odešli, protože chtěli, je to jejich rozhodnutí. Proto jsme rychle přistoupili k posílení týmu. Bilance je velmi pozitivní, zejména s ohledem na situaci, v níž se klub nachází."

"Známka pro trh je deset, velmi dobrá. Načasování bylo obtížné, protože jsme byli závislí na řadě odchodů. Na tomto trhu jsme byli schopni utratit jen velmi málo. Je to velmi dobrý trh, ale nyní je na nás, abychom se prosadili."

"Cílem je, aby Ansu v Barçe uspěl"
"Ani jeden ze tří odchodů jsme neztratili. Všichni tři se mohou do Barçy vrátit. Bylo to jejich rozhodnutí, chtějí více hrát. Nic tady nedáváme zadarmo, jsme Barça a je velmi těžké získat minuty. Chtějí odejít, aby mohli více hrát, a vrátit se sem."

"Hlavním cílem je získat zpět Ansu Fatiho. Potřebuje hrát a to mi také řekl. Ale Ansu je součástí klubového dědictví a cílem je, aby se vrátil a uspěl v Barçe."

"Eric Garcia mi řekl, že potřebuje změnit prostředí. Snažil jsem se ho přesvědčit, aby to nedělal, ale nakonec odešel na hostování. Na druhou stranu, pokud jde o Abdeho, máme opci na jeho zpětné vykoupení. Hodně naléhal, aby odešel, a myslím, že jsme to vyřešili dobře."

Skupina Ligy mistrů, která nebude snadná
"V Lize mistrů musíme ukázat, že skupina, kterou máme, je skupinou této soutěže a s úrovní této soutěže. Chceme skončit první a postoupit. Víme, že nás čekají potíže a že to nebude snadné."

"Uvidíme, zda tým dokáže bojovat o Ligu mistrů. Nemůžeme postoupit, ale určitě budeme bojovat a dáme do toho všechno. Vzhledem k naší historii jsme povinni bojovat. Bude to složité, ale půjdeme krok za krokem."

Význam systému pro mládež
"Lamineho Yamala vidím velmi dobře, na šestnáctiletého je to vyzrálý hráč. Je si vědom toho, co se s ním děje. Má rád fotbal a je spokojený. Vedení z jeho i naší strany probíhá velmi dobře. Neexistuje žádný problém.

"Máme kanonýry na posílení prvního týmu. Máme hráče na vysoké úrovni jako Fermín a Lamine, kteří už mají odehrané minuty. Kromě toho budou zítra povoláni Pau Cubarsí a Marc Casadó. O tom je Barça, musíme využívat domácí hráče. Pokud uvidím někoho připraveného, bude hrát, na věku mi nezáleží."


Zdroje: www.fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat