Xavi: Messi je mašina. V roce 2022 jej ještě uvidíme v Kataru

Xavi: Messi je mašina. V roce 2022 jej ještě uvidíme v Kataru

Barcelonská legenda Xavi se v rozhovoru pro španělský deník Marca vyjádřila ke spekulacím ohledně své budoucnosti v Barceloně a také k bývalému spoluhráči Messimu. Kvůli nakažení koronavirem Xavi zůstává v karanténě, ale již brzy by se chtěl vrátit k trénování, sezona v Kataru už totiž začala. 

Byl pro vás charakteristický specifický herní styl. Jak to teď řešíte jako trenér? Musel jste nějak měnit vaše představy?

Abych byl upřímný, tak jen minimálně. Mám hodně jasné představy a přesně definovaný styl hry. Věřím, že je důležité mít co největší držení míče, vyvíjet tlak na soupeře, hrát na jeho polovině a tlačit v útoku. To je fotbal, na který jsem byl v Barceloně zvyklý, držet míč a vytvářet šance. Tak fotbalu rozumím a věřím, že tak se dá vyhrávat. Je to jednodušší způsob, jak vyhrávat zápasy. 

Myslíte si, že se dá i bez top hráčů hrát fotbal na vysoké úrovni?

Jsem přesvědčený o tom, že nezáleží na tom, kde jste nebo jaké hráče máte. Důležité je přenést ten styl hry i na ně. Musíte je přesvědčit, že díky tomu pak budou lepší a budou vyhrávat. Al Sadd samozřejmě není Barcelona. Snažíme se však hrát technický fotbal a hráči věří, že tak vyhrajeme. 

Plánujete v Kataru zůstat jako trenér jen kratší dobu a pak se vrátíte do Barcelony? 

Nebudu to skrývat. Vždycky jsem říkal, že mým hlavním cílem je Barcelona. Až přijde ten správný čas. Je to můj domov a byl by to pro mě splněný sen. Teď se ale chci soustředit na Al Sadd. Až přijde čas odejít do Barcelony, na kratší či delší dobu, tak to prostě přijde. Nynějšího trenéra Setiéna respektuji a týmu přeji jen to nejlepší.

Když Setién přišel, sliboval, že bude hrát dobrý fotbal. Myslíte si, že se mu to daří?

Někdy Barcelona hraje velmi dobře, někdy dobře a někdy to zas tak dobré není. Libí se mi Setiénovy myšlenky. Nejen ty v Barceloně, ale i v jeho předchozích angažmá. Herní dominance a atraktivní fotbal. Někdy to nevyjde, to je pravda, soupeř vám to nikdy neulehčí, spíše naopak. Pod Setiénem jsme však viděli i krásné zápasy, o tom není pochyb.

Myslíte si, že byly stížnosti Barcelony na rozhodčí LaLigy oprávněné?

K rozhodčím se vždy vyjadřuji nerad. Nemají to jednoduché. Problém s VAR spočívá v tom, že hru musíte stejně interpretovat sami. 

Myslíte si, že si Messi ve 35 letech ještě zahraje na Mistrovství světa v Kataru v roce 2022?

Leo bude hrát tak dlouho, jak bude chtít. Co se týká jeho fyzičky, je rychlý, silný, hodně závodivý, je to mašina. Nepochybuji o tom, že si na Mistrovství světa v roce 2022 zahraje.

Jak si myslíte, že koronavirus ovlivní přestupy?

Určitě jich bude méně, stejně jako všeho po pandemii. Systém asi bude poškozený, bude potřeba vše reorganizovat, kluby i hráče. 

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Veľmi prajem Leovi, aby sa mu podarilo získať trofej na národnej úrovni, či už MS alebo Copa América, aj keď s Argentínou neviem či sa mu to podarí. Obrovská škoda MS 2014, kde bol veľmi blízko úspechu. Možno sám Leo cíti, že toto bola životná šanca, ktorá sa už nemusí zopakovať. Ale nikdy nehovor nikdy.

31.07.2020, 08:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat