Xavi mluví o Koundém, Aubameyangovi, Baldém, Bernardovi a losování Ligy mistrů před zápasem s Valladolidem

Xavi mluví o Koundém, Aubameyangovi, Baldém, Bernardovi a losování Ligy mistrů před zápasem s Valladolidem

Třetí zápas La Ligy v sezóně 2022/23 odehraje Barcelona tuto neděli na Spotify Camp Nou s Realem Valladolid. Blaugranas si minulý víkend proti Realu Sociedad připsali první vítězství v sezoně a budou na něj chtít navázat a zaznamenat první domácí vítězství v sezoně. Manažer Barcelony Xavi Hernandez zúčastnil své obvyklé předzápasové tiskové konference, během níž se mimo jiné věnoval několika tématům od soupeře až po registraci Julese Koundeho.

Xavi se nejprve věnoval otázce Francouze a jeho registrace a vyjádřil jistotu, že se vše stihne do nedělního zápasu: "Jsme přesvědčeni, že Kounde zítra proti Valladolidu nastoupí."

Barcelonský manažer také hovořil o obdivu ke svému kolegovi z Realu Valladolid, Pachetovi, když řekl: "Jsem rád, že jsem ho poznal. Pachetu tady obdivujeme. Je odvážný a ofenzivní a zítra to bude těžký zápas. Remizovali se Sevillou. Proti nám stojí tým Valladolidu, který dělá věci velmi dobře."

Barcelona měla ve skupinové fázi Ligy mistrů těžký los, neboť jí byly do skupiny nalosovány Bayern Mnichov, Inter Milán a Viktoria Plzeň. Xavi o losu řekl: "Všichni hráči jsou velice spokojeni. V Lize mistrů jsme měli velmi těžký los, pravděpodobně nejtěžší za posledních 20 let. Chystáme se na velmi dobré soupeře. Cílem je postoupit, ale obtížnost skupiny je velmi vážná."

Situace Pierra-Emericka Aubameyanga v Barceloně zůstává nadále nejistá, protože je spojován s přestupem do Chelsea a Manchesteru United. Xavi o útočníkovi a jeho současné situaci dodal: "Nevylučuji žádnou situaci. Beru všechno v úvahu a uvidíme. Ve zbytku přestupového okna se může stát mnoho věcí."

Před zápasem se objevily spekulace, že Xavi hodlá na levém kraji obrany postavit Alejandra Baldeho, který nahradí Jordiho Albu. Manažer Barcelony o mladém obránci prohlásil: "Uvidíme zítra. Hraje velmi dobře, má velkou osobnost, je schopen bránit svůj prostor i útočit, vytvářet převahu. Uvidíme, zda je toho schopen, protože je to hráč pro současnost a budoucnost a v jeho věku to není snadné."

Xavi také vyzdvihl vliv brankáře Marca-Andreho ter Stegena jako vůdce v šatně, jak řekl: "Ter Stegen má v sobě vůdcovství. Vážnost, disciplína, profesionalita. Když mluví, dává o sobě vědět a v minulé sezoně, aniž by byl oceňován, nám zachránil několik zápasů. Tuhle sezónu začal na velmi dobré úrovni a podržel nás s Rayem i na Anoetě."

K budoucnosti Pabla Torreho, který byl spojován s možným odchodem zpět do svého bývalého klubu Racingu Santander: "Mluvil jsem s ním. Myslím, že pokud zůstane, bude se mu dařit. Tohle je Barça, je těžké získat minuty, ale on pracuje dobře. O možnosti Racingu se mluvilo, ale tady se může naučit víc. Je tu hodně zápasů a je dobře, že pokračuje s námi."

Když hovořil o pravidlech fair play v La Lize a potížích, s nimiž se klub setkal při registraci hráčů: "Bylo a stále je obtížné registrovat hráče. Jsme optimističtí, pokud jde o registraci Koundeho. Vše je otázkou čísel a vyváženosti finančního fair play."

Co se týče nadějí klubu na podpis Bernarda Silvy: ,,V současné době se nám daří získávat nové hráče:. Samozřejmě bych byl rád, kdyby tu hrál. Ale víme, že to bude těžké, protože zbývá jen pár dní a za současné situace to vidím jako opravdu obtížné."

Když Xavi upřesňoval, jak klub usiluje o nové obránce, zdálo se, že naznačil, že klub již nemá prioritu podepsat nového levého obránce kvůli výkonům Baldeho. Nový pravý obránce však zůstává na pořadu dne: "Při pohledu na Baldeho výkony se zdá, že máme dobře pokrytou pozici. Na pravé straně nemáme přirozeného hráče kromě Desta, který už ví, jaká je jeho situace. Uvidíme, jak se bude trh vyvíjet, ale chceme tuto pozici ještě posílit," prohlásil.

Když jsme hovořili o budoucnosti Martina Braithwaita, Xavi měl v odpovědi jasno jako: "Braithwaite ví, že musí odejít, myslím, že jsem mu to řekl jasně. Braithwaite má s Barcelonou smlouvu, ale od 17. května ví, že s ním nepočítám."

K roli, kterou má nyní v týmu veterán Gerard Pique:  "Před prázdninami jsem s Piquém mluvil, řekl jsem mu, že bude velká konkurence a že to pro něj nebude jednoduché. Ale zatím jsme odehráli jen dva zápasy a nelze nic hodnotit. Může nám pomoci v jiné roli a nakonec bude vše záležet na něm."

K postupu Ansu Fatiho, který se po dlouhé době vrací zpět do hry: "Myslím, že se nám s ním daří dobře. Momentálně mu stačí 30 minut hry, ale postupně vidím, že se mu daří dobře. Je spokojený a dělá rozdíl. Je to ale ještě dlouhý proces, než bude plně fit."

Xavi začal sezonu proti Rayo Vallecano s rozestavením 4-3-3, ale minulý víkend proti Realu Sociedad se rozhodl přejít na tříčlennou obranu. Na otázku, zda bude i nadále měnit taktiku s ohledem na soupeře, odpověděl: "Ano. Vše záleží na soupeři, podmínkách v okolí zápasu a výkonech našich hráčů v tréninku. Myslím, že pro tým je to dobrá a pro soupeře špatná zpráva."

Nakonec byl Xavi dotázán, zda Barcelona ukončila snahu o získání obránce Marcose Alonsa z Chelsea, na což odpověděl: "Vy mě neposloucháte. Řekl jsem, že na přestupovém trhu nic nevylučuji."

 


Zdroje: BarçaTV+



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 79
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Sociedad de Fútbol 57
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
34. Fermín López 7
44. Raphinha 6
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat