Xavi: Musíme být připraveni na cokoliv

Xavi: Musíme být připraveni na cokoliv

Xavi si přeje, aby se jeho tým po nevýrazných výkonech proti Espanyolu a Intercity probudil. Zdůraznil také to, že pro dosažení lepších výsledků je potřeba zlepšit produktivitu a řešení finálních situací.

"Následující zápas je nejdůležitější, tohle pro nás platí každý týden," řekl Xavi na předzápasové tiskové konferenci před utkáním proti Atléticu.

"Tento zápas o ničem nerozhodne, ale měli bychom ukázat, jak na tom náš tým je. Čeká nás zápas na velmi horké půdě proti velmi dobře bránícímu soupeři."

"Bude pro nás těžké vytvářet si šance. Musíme být efektivnější než v posledních dvou zápasech."

"Očekávám velmi dobře takticky připravený tým. Používají rozestavení 3-5-2, nebo 4-4-2. Musíme být připraveni na cokoliv. Bude nás to stát hodně sil, ale musíme co nejlépe využít naše šance."

V nedělním zápase bude chybět nejlepší střelec týmu Robert Lewandowski. Xavi vysvětlil, že na jeho pozici mohou nastoupit tři hráči:

"Ferrán je více pohyblivější, naopak Ansu je pozičnější. Ferrán vytváří spoustu prostoru pro své spoluhráče. Ansu je jiný. Oba jsou schopni nastoupit na hrotu útoku. Třetí možností je Memphis."

Na závěr hovořil na adresu Antoina Griezmanna, který během svého působení v Barceloně nenaplnil očekávání:

"Neznám situaci, kterou tady zažil. Je pro Atlético velmi důležitým hráčem. Dostává na hřišti mnoho prostoru a umí vytvořit finální přihrávku. Je rozdílový v poslední třetině hřiště."

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Tým by měl ukázat jak na tom je, jak říká Xavi, ale především a to je mnohem důležitější, by měli někteří hráči ukázat, jak na tom jsou. Prozatím se útok spoléhat jen na Lewandowskiho, který teď nebude a hráči to musí uklidit bez něj. Teď je ten správný moment pro útočníky, co nastoupí v základu ukázat, že za něco stojí, protože zatím jsou všichni za očekáváním a někteří za obrovským očekávání. Ani o jednom útočníkovi kromě Lewandowskiho, se momentálně nedá říct, že patří do základu. Jsou to tak nevyrovnané výkony, že je to až neuvěřitelné a nelze to neustále omlouvat. Máme štěstí, že Real včera nezískal ani bod, takže nejsme pod takovým tlakem a v podstatě i remíza je plus a bude znamenat osamostatnění, ale musí jít pro 3 body, protože Atlético už nebudí takový respekt, jako dřív a pokud je dokázal porazit Cádiz, Mallorca a Espanyol uhrát remízu, tak rozhodně máme šanci na 3 body.

08.01.2023, 11:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat