Xavi: "Musíme být sebekritičtí a hodně se zlepšit"

Xavi: "Musíme být sebekritičtí a hodně se zlepšit" Foto: FCBarcelona.com

Trenér blaugranas lituje promarněné příležitosti snížit náskok Madridu po vydřené, ale nevýrazné hře a dvou zraněních

Barça sice nedokázala odjet ze San Mamés se třemi body, ale Xavi Hernández si pochvaloval "bod na velmi těžkém hřišti" a fakt, že bojovala až do konce proti velmi silnému soupeři, a ještě k tomu u nich doma.

Trenér však vyjádřil svou frustraci po zápase, který byl málo nebezpečný a v němž se ještě více negativně projevila dvě velmi důležitá zranění Pedriho a De Jonga.

"Bylo pro nás velmi těžké postoupit. Nepochopili jsme, jak je důležité vyhrávat souboje, dostávat se z tlaku... Nehráli jsme dobře, nebyli jsme pohodlní. Prvních 15-20 minut jsme byli dobří, ale zbytek už ne. Musíme být sebekritičtí a hodně se zlepšit, abychom byli konkurenceschopní," lamentoval trenér. Zápas také označil za promarněnou příležitost. "Jsem zklamaný, ale jsou zápasy, které se stávají, že dostanete ošklivé zápasy. Jediným pozitivním bodem je, že jsme byli velmi dobří v obraně."

Xavi to částečně zdůvodnil dvěma zraněními, k nimž došlo v prvním poločase: "Určitě nás ovlivnila. Jsme velmi nešťastní. Jsou to dva velmi rozhodující hráči naší hry. Dovedu si představit, že nám budou chybět. Tým se snažil, ale vygenerovali jsme toho velmi málo. Chyběla nám ta trocha odvahy a chtění jít do hry."

Nepřičítá to však nedostatku ambicí. "Slovo není ambice, ale možná víc věřit tomu, co děláme. Více věřit tomu, co děláme, protože to byla velká příležitost. Dali jsme do toho všechno, tým dal do toho všechno, ale moc jsme z toho nevytěžili."


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Komentář byl smazán.

06.03.2024, 00:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat