Xavi: Myslím, že můžeme porazit jakýkoli tým, ale je třeba to dokázat

Xavi: Myslím, že můžeme porazit jakýkoli tým, ale je třeba to dokázat

Trenér FC Barcelona Xavi Hernandéz se vyjadřoval na tiskové konferenci před sobotním ligovým utkáním proti Elche. Zde je sepsaný souhrn jeho odpovědí.

Xavi: "Elche je soupeř, který má hráče, kteří dokáží způsobit spoustu škody, jako je například Lucas Boyé. Vítězství nám dá 3 velmi důležité body a po prohře v Mnichově chceme znovu najít vítězství."

Xavi: "Gaviho prodloužení? Za Gaviho jsem velmi šťastný. Je to nejdůležitější zpráva týdne, protože je to hráč současnosti i budoucnosti. Lídr, srdce s nohama? Je to hráč schopný zahrát cokoli. Je velkolepý."

Xavi: "Gavi hodně dospěl a hraje plynule, přestože je mu 18let."

Xavi: "Šance Ansu Fatiho na mistrovství světa? Doufám, že se vrátí do svého nejlepšího stavu, ale v tuto chvíli si nemyslím, že je připravený na tým. Doufám, že za 30 dní znovu najde svou úroveň. Je v procesu znovu získat důvěru. Vkládáme do něj velká očekávání a doufáme, že je splní.“

Xavi: "Ansu Fati je v pořádku, ale postupujeme podle plánu s velkou opatrností, aby se cítil jako předtím... možná je to chyba našeho managementu, ale on přijde kousek po kousku... udělal změnu v San Sebastianu." Musí ještě trochu zvýšit intenzitu a tempo.“

Xavi: "Jordi Cruyff jako nový sportovní ředitel? Nejprve ho požádám, aby zaplatil večeři na oslavu. Je to velmi inteligentní člověk, ví hodně o fotbale a je to velmi věrný a loajální člověk, pro mě i pro klub."

Xavi: "Musíme zítra vyhrát, uvidíme další výsledky, jako je madridské derby. Soustředíme se ale na to, abychom měli dobrý pocit proti Elche, který jsme měli i v Mnichově, musíme však vyhrát. Loni jsme měli těžké časy proti Elche."

Xavi: "Bude dobré si v této reprezentační přestávce odpočinout, protože jsme se od přípravné sezóny prakticky nezastavili."

Xavi: "Po porážce s Bayernem jsem stále naštvaný. Když vidíte zápas a promarněné šance, myslíte si, že jsme měli vyhrát. Měli jsme vzít ty tři body... musíme zlepšit naši efektivitu a lépe konkurovat." Fotbal jde dál.“

Xavi: "Barça bude mít příští sezónu bílý venkovní dres? Už jsme nosili bílou, takže už to není novinka... kromě toho to není oficiální, že? Až to bude oficiální, zeptej se mě (smích)."

Xavi: "Marcos Alonso? Odehrál skvělý zápas, byl velmi dobrý, měl dobré přihrávky, dobře se zapojil do útoku, byl na velmi vysoké úrovni. Ale mít kontinuitu letos bude velmi obtížné, upřednostníme náš fyzický a emocionální stav, když hrajeme každé tři dny."

Xavi: „V Mnichově jsme odehráli zápas, který jsme si představovali a který jsme chtěli, ale chybělo nám to nejdůležitější, což je gól... chyba v rohu, proti takovému soupeři, se na nás podepsala. "

Xavi: "Mluvil jsem s celým týmem a ukázali jsme jim videa s jejich chybami. Byli nešťastní ze svých promarněných šancí. Hráli jsme dobře, jen jsme minuli branku v zápase Ligy mistrů, kde byste tolik šancí promarnit neměli."

Xavi: "Dembélé a Raphinha si vyměnili své pozice v zápase? Podle toho, jak se bude hra vyvíjí, se je rozhodujeme přesunout, podle toho jestli je považujeme za dostatečně komfortní na své pozici."

Xavi: "Myslím, že můžeme porazit jakýkoli tým, ale je třeba to dokázat. Musíte to dokázat góly na výsledkové tabuli, což se proti Bayernu nepovedlo. Musíte hráče přesvědčit, že toto je cesta a že nemusí ničeho vzdávat."

Xavi: "Pablo Torre? Navrhli jsme si s Pablem promluvit po přestávce. Rozhodneme se, jestli sestoupí do B týmu nebo zůstane v prvním týmu, ale potřebuje mít minuty."


Zdroje: twitter.com/barcacentre



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Není jediný, kdo je po porážce s Bayernem naštvaný, asi všechny ta prohra hrozně štve a vlastně štve každá porážka, kde je tým víc jak polovinu zápasu lepší, než soupeř, ale to je zkrátka fotbal, ne vždy vyhraje ten lepší tým, ale občas i ten šťastnější a to Bayern prostě v tom utkání byl. Špatně ubráněný rok a neštěstí bylo na světě, do té doby už mohli téct 0:4 a zápas by vypadal jinak. Ale je to pryč, na Camp Nou přijede Elche, které mám pocit hodně odnese tu hráčskou frustraci z Německa.

Situaci Torreho by měli vyřešit co nejdříve, je to hodně talentovaný kluk, ale je zkrátka hrozně špatně, když si ho přivedete do týmu a vlastně nehraje za áčko ani za béčko a jen trénuje, takhle se to nedělá. Buď mu měli domluvit nějaké zajímavé hostování v LaLize a nebo ať dostává minuty v áčku a klidně jednou za čas 10-15 minut. Dokážu si představit, že v tom týmu je těžké vyhovět všem hráčům, ale kdyby jeden zápas neodehrál třeba Pedri, katastrofa by se nestala. Pokud poločas proti Elche bude jednoznačná záležitost, byl by to zápas přesně pro něj, kde by mohl dostat třeba i 20 minut, ten hráč to potřebuje.

17.09.2022, 07:14

Aj ja na bicykli predbehnem kazde auto, ked je zaparkovane.

18.09.2022, 17:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat