Xavi: Náš plán vyšel perfektně

Xavi: Náš plán vyšel perfektně

Barcelona ve včerejším finále Supercopy porazila Real Madrid 3:1 a pro Xaviho to byla první trofej v roli trenéra. Na tiskové konferenci byl velmi šťastný nejen díky výsledku, ale také díky velmi dobrému výkonu. 

"Jsem velmi šťastný a spokojený. Hodně mi záleží na tom, jakým způsobem hrajeme a pokud to není podle mých představ, tak neodcházím spokojený."

"Přemýšleli jsme o využití čtyř záložníků a o vytřvoření převahy ve středu pole. Frenkie, Gavi, Pedri i Busi to velmi dobře pochopili. Náš plán vyšel perfektně. Jsem za výkon hráčů velmi šťastný, protože od doby, co jsem tady, chtějí vyhrávat a tvrdě na tom pracují."

"Na svou adresu si vyslechli hodně nespravedlivé kritiky a dnes byli osvobozeni. Dodává nám to hodně sebevědomí, jsme na to velmi hrdí. Pro celou Barcelonu je to velmi pozitivní. Vytvořili jsme tým a doufám, že to je první z mnoha trofejí."

"Porazili jsme Madrid tím, že jsme zápas ovládli. Víra hráčů posiluje morálku. Vím, jak hráči trpí, pokud jsou kritizováni, ale jsme tým a dnes jsme to zvládli skvěle."

Ohodnotil také skvělý výkon Gaviho:

"Je to kluk, ze kterého jsme všichni nadšeni, když ho vidíme takhle soutěžit. Srdce, duše a charakter, který má, dokáže celý tým strhnout."

"Je to vrozený vůdce. Ve věku 18 let je úžasný. Řekl jsem to již mnohokrát, není potřeba jej pořád chválit. Nemá žádný strop, tak ho nezpomalujme."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

marek99
Senior editor

Treba mu dôverovať. Stačí sa pozrieť na Arsenal, dali Artetovi čas a po pár sezónach hrajú úplne skvelo

16.01.2023, 10:32
Klokanomet marek99

My vedeme ligu, Arsenal vede ligu...kde je rozdíl?

17.01.2023, 18:42
Klokanomet marek99

Mimochodem, ještě loni měl ten slavný Arteta 13 proher v lize. Opravdu nechápu, proč se z něho dělá příklad pro Xaviho, když hrají dobře půl roku a ještě se můžou v klidu v průběhu sezony rozpadnout na atomy, jak známe Arsenal.

17.01.2023, 19:43

S tím, jak hrají naše křídla a jak skvěle hraje Balde bychom tohle rozestavení měli preferovat. Naše 433 už má každý přečtený a máme problémy i s daleko slabším týmem

17.01.2023, 09:59
Andreas cechoma

Ano, lenze problem je, ze by tych hracov Xavi utavil. Dalsia vec je, ze kazdy super hra inak. Niekto vysoky pressing iny zase hlboky blok. Treba tie minuty rozdelovat podla supera. Ak to je Cadiz alebo podobne defenzivne timy, kludne mozme hrat 433 a prerotovat zostavu. Hraci na lavicke su sice z formy ale kvalitu aby porazili podobne muzstva urcite maju. Jak Fati, Ferran, Kessie ci Garcia s Robertom. Cakaju nas este tazke zapasy a bola by skoda unavit sa skor, ako k takym zapasom dojde. Ja pocitam, ze nejake body pre rotaciu stratime aj s tym, ze nie vzdy to bude nadherny futbal. Ale ak to ma pomoct zostat cerstvy a ziskat tym niekolko trofeji, tak OK. V lige v podstate o titul bojuje uz len Barca a Real , Sociedad je 9 bodov pozadu a oni taktiez postracaju nejake body. Od 3 -7 miesta mame naskok 16 bodov. Cize netreba to zbytocne hrotit.

17.01.2023, 10:08
cechoma Andreas

jojo souhlas :-)

17.01.2023, 16:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat