Xavi: Jsou věci, které se dají zlepšit. Vlastně jich je hodně

Xavi: Jsou věci, které se dají zlepšit. Vlastně jich je hodně

Úspěšnou premiéru má za sebou trenér Xavi Hernandéz, který komentoval výhru Barcelony nad Espanyolem v rozhovoru pro Barça TV a na tiskové konferenci. Trenér je s přístupem týmu spokojen, ale přiznává, že je ještě mnoho věcí, které je třeba zlepšit. Dále pochválil za výborný výkon soupeře. I ve včerejším zápase Barcelona musela střídat kvůli zranění a bylo to zase třikrát, ovšem ani jedno není vážné. Došla řeč i na Kuna Aguera, o kterém se včera v podvečer začalo psát, že je připraven oznámit konec kariéry kvůli problémům se srdcem.

[Marc Brau, Barça TV] Trpěl jsi v tom zápase hodně?

Xavi: "Samozřejmě. Myslím si, že ke konci trpěli všichni culés, soupeř nás tvrdě tlačil. Espanyol v posledních 10-15 minutách dominoval, je to velmi dobrý tým a má na to, aby nám ublížil. Ke konci jsme měli i trochu štěstí. Ale myslím, že jsme si zasloužili vyhrát, dominovali jsme, lépe jsme útočili. Samozřejmě teprve začínáme, musíme lépe pochopit, kdy útočit středem a kdy křídly. Je mnoho věcí, které je třeba zlepšit, ale když vyhráváte, je všechno snazší."

Změna taktiky během 7 dnů: "Nejvíce se mi líbil přístup, snaha, dali jsme do toho všechno, abychom vyhráli. Stálo nás to hodně sil. Musíme se však zlepšit a pochopit, kdy je ten správný okamžik pro konkrétní hru. Tři body jsou pro nás klíčové, pro naše sebevědomí a víru, že můžeme hrát po svém."

Ilias a Abde: "Ilias a Abde odehráli skvělý zápas. Hráli na lajně, procházeli souboji jeden na jednoho, Abde vyhrál 3-4 z nich, a to je to, co chceme od křídelního hráče Barçy. Ilias se také snažil, jsou to talentovaní hráči. Rád bych také vyzdvihl chování fanoušků, to se hodně mění. K zisku tří bodů nám hodně pomohli fanoušci."

Důležitost 3 bodů: "Je to velmi důležité. V posledních minutách jsme se trápili, ale zasloužili jsme si vyhrát. Ambice, rytmus a přístup byly skvělé."

Po rozhovoru s klubovými médii se trenér Xavi vydal na tiskovou konferenci:

Dojmy: "Trpěli jsme, to je jasné. Ještě je brzy, trénovali jsme jen několik věcí. Jsem spokojený s přístupem i výsledkem, ale hodně jsme se trápili. Teď se nevyhrává snadno proti nikomu, ale musíme se zlepšit. Jsou to tři důležité body."

Hra: "Občas jsem viděl dobrou Barcelonu. Myslím si, že 70-75 minut jsme dominovali, pak už to bylo horší. Myslím, že jsme nepochopili, kdy máme ve správnou chvíli zaútočit na volný prostor. Dobře jsme otevírali hru na křídlech, i když nemáme typická křídla. Nasadili jsme mladé hráče a myslím, že tito dva [Abde & Ilias] si vedli dobře. Musíme zlepšit koncovku, mít míč a hrát v klidu."

Mládež: "Chtěl jsem, aby křídla hrála otevřeně a dostávala se do soubojů jeden na jednoho. Není to snadné, ale zvládli to dobře. Není snadné procházet řadu pěti obránců. Musíme vytvářet nebezpečí i na křídlech, nejen ve středu hřiště."

Penalta: "Osobně bych pískal jedenáctku, ostatní mi také říkali, že to byla penalta. Ale neviděl jsem opakovaný záběr, abych to mohl lépe posoudit."

Pokles formy ve druhém poločase: "Nejde o fyzický problém, ale o výklad hry. Měli bychom mít míč na soupeřově polovině a ukázat osobnost. Nemyslím si, že náš problém byl fyzický."

Vítězství: "Samozřejmě je to důležité. Budujeme projekt a tyto tři body nám dělají velkou radost. Sedmdesát minut jsme si vedli dobře. Espanyol musel udělat krok dopředu, aby se nám vyrovnal, ale pak jsme měli hrát na jejich polovině."

Problémy v obraně: "Soupeře jsme dobře hlídali, často jsme získávali míč. To je klíčové, musíme zapracovat na krytí. Soupeř se dokázal vrátit do zápasu a to se nemělo stát. Je to otázka koncentrace a spíše zásluha Espanyolu než naše chyba."

Agüero: "Nedávno jsem s ním mluvil a o ukončení kariéry nic nevím. Informace, které se objevily v tisku, nejsou pravdivé."

Tři zranění: "Nico si podvrtl kotník, nevypadá to vážně. Busquets má potíže s lýtkem, které však pravděpodobně nejsou vážné. Mingueza měl křeče až v závěru. Všechna tato zranění jsou výsledkem obrovského týmového úsilí."

Záložníci, kteří neskórují: "Hráči, které máme, se musí zlepšit, musí nám dát víc. Zejména záložníci musí chodit do pokutového území."

Utrpení: "Když jsem byl na hřišti, užíval jsem si hru víc. Dnes jsem na konci trpěl, jako my všichni. Není snadné vyhrát, všichni soupeři jsou vyrovnaní a pracují dobře takticky. Fotbal se v posledních letech změnil. Je to jiné, než když jsem nastupoval já." 

Boj o titul: "Jsme daleko, ale zbývá mnoho zápasů, ale proč ne?  S přístupem, úsilím a odhodláním se Barcelona vyšplhá nahoru. Jsem optimista, ale uvidíme. Můžeme usilovat o všechny trofeje. Jsme Barça a musíme věřit."

Benfica: "Jsem klidnější, ale v úterý nás čeká další válka. Musíme se vzpamatovat, bude to finále. Hrajeme doma a nemůžeme selhat, pokud jde o hodnotu. Fotbalově se musíme zlepšit."

Držení míče 65 %: "Dobrý výsledek je 60 až 80 %. Důležitější však je, že držení míče slouží k tomu, abychom ve hře něco vytvořili a byli lepší než soupeř. Díky tomu můžete v útoku udělat hodně. Musíme být odvážnější a riskantnější v útoku, ale je to otázka sebevědomí a času."

Náhradníci: "Vytvořit sestavu je ten nejhorší okamžik. Je mi líto těch, kteří seděli na lavičce. Většina nebo téměř všichni dostanou šanci a budou hrát, protože všichni dobře pracují."

Abde a Gavi: "Abdeho druhý poločas byl vynikající. Je odvážný. Má velký talent, stejně jako Ilias. Gavi je velmi dobrý, ale takoví jsou všichni. Nico, Pedri, veteráni..."

 

ZAJÍMAVOST: Po každém utkání budou trénovat hráči, kteří nenastoupí do zápasů nebo odehrají málo minut. Po včerejším utkání se to týkalo Baldého, Riquiho Puiga, Ronalda Araúja, L. de Jonga, Lengleta, Sergiho Roberta a Samuela Umtitiho. Další prospěšná Xaviho změna.

Image


Zdroje: Barca TV, fcbarca.com



Diskuze

Já nechci být hotový z toho, že si i Xavi uprdnesmiley, ale čte se to opravdu dobře, Koeman by si zas stěžoval jak má slabej tým. Xavi motivuje, lépe se ho poslouchá (čtesmiley) než Koemana, který pořád jen hráče kritizoval

21.11.2021, 11:56

Jsem hrozně zvědavý na Benficu no, hlavně jak postaví útok. Bez Aguera, Braithwaita, Desta, Abdeho, Iliase, Fatiho...Dostane šanci Luuk? smiley

21.11.2021, 12:09
MilanBalage M.Legisa6

Možná jiná formace, na 4-3-3 nejsou ráči ani náhodou..
Ale bacha na Luuka! V tréninku dal gól, viděl jsem to na youtube! Asi chytá formu smiley
Dělám si drandu, Luuk nemá v Barçe co dělat a po sezóně půjde zpátky, odkud přišel. Ostatně kdyby nebyl Holanďan jako náš ex-trenér, v žádném případě by se k nám nedostal..
Benfica bude zajímavá, taky se těším! smiley

21.11.2021, 14:48

Změny nepřišly jen během 90 minut, ale byly vidět i před zápasem a po něm. S Xavim je nyní povinné, aby se všichni náhradníci šli před zápasem rozcvičit, což se dříve nedělo, protože jen někteří hráči to udělali dobrovolně. Teď deset nastupujících (kromě brankáře) provádí simulaci zápasu, ve které čtyři obránci a středový záložník brání a dva krajní záložníci a tři útočníci útočí, všichni se nacházejí na stejné pozici, kterou obsadí později. Zahřívací rozcvička zahrnovala více míčů a ti, kteří nehráli, zůstali po zápase trénovat na hřišti.

22.11.2021, 07:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat