Xavi: "Nemůžeme myslet jen na Ligu mistrů"

Xavi: "Nemůžeme myslet jen na Ligu mistrů" Foto: FCBarcelona.com

Trenér věří, že liga není ztracená, a střetnutí s Mallorkou považuje za další příležitost, jak dostat soupeře pod tlak

Páteční zápas s Mallorkou je další příležitostí, jak vyvinout tlak na Real Madrid a Gironu, které jsou v La Lize nad Barçou. "Nemyslím si, že je liga ztracená. Je pravda, že jsme v den San Mamés propásli příležitost, ale teď máme další šanci se jí předběžně přiblížit. Nesmíme změnit myšlení a myslet jen na Ligu mistrů," upozornil na tiskové konferenci.

V tomto smyslu Xavi připustil, že "určitě" udělá v jedenáctce nějaké změny. Ale ne proto, že Liga mistrů se hraje v úterý. "Kdyby byl v úterý jiný zápas, například v lize, udělali bychom to samé. Přemýšlíme o únavě a kumulaci minut hráčů," vysvětlil.

Chvála pro Mallorcu a Aguirreho
Je zřejmé, že zranění Pedriho a Frenkieho de Jonga si vynutí zařazení nových tváří do jedenáctky. Jméno hráče z Kanárských ostrovů se objevilo v několika otázkách médií a Xavi se snažil být k jeho poslednímu zranění pozitivní. "Řekl jsem mu, že je to jeho poslední zranění. Musí se přesvědčit, že se uzdraví. Není to tak vážné, jak jsme si mysleli, a doufejme, že se brzy vrátí," řekl trenér.

Navzdory oběma zraněním je trenér Egara odhodlán zachovat stejný styl. "Naše filozofie se kvůli těmto dvěma absencím nezmění. Budeme se snažit hrát stejný fotbal," řekl.

Na téma Mallorky, která je novým finalistou poháru, uznal, že je to "solidní, houževnatý a fyzicky silný" tým. "Prožívají skvělou sezonu a dovedu si představit, že na defenzivního soupeře narazíme s velkým sebevědomím," dodal Xavi. Nešetřil chválou ani na adresu jejich trenéra Javiera Aguirreho: "Pracuje se svými týmy velmi dobře, mám pro něj velký obdiv."

Xavi: "Laporta je nejlepší prezident v historii"
Letos 7. března také uplynou tři roky od vítězství Joana Laporty a jeho představenstva v posledních volbách. Xavi velmi dobře zhodnotil dosavadní hospodaření: "Zevnitř hodnotím velmi pozitivně, vzhledem k tomu, že prezident našel velmi komplikovaný klub v ekonomické rovině. Pro mě je Laporta nejlepším prezidentem v historii Barçy."


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat