Xavi: Je to další velký krok

Xavi: Je to další velký krok

Barcelona včerejší utkání nakonec zvládla a porazila oslabenou Osasunu 1:0 díky brance Jordiho Alby. Katalánci hráli od 26. minuty proti desíti a i přesto, že měli velkou převahu a množství šancí, branku vstřelili až v 85. minutě. Xavi tuto branku velmi emotivně slavil a po zápase byl spokojený.

"Už je to skoro tam," řekl s úlevou Xavi. "Mám pocit, že těchto šest bodů bylo klíčových po porážce ve Vallecas. Počkáme a uvidíme, ale je to další velký krok."

Xaviho mrzelo, že se jeho tým na výhru hodně natrápil. Osasuna hrála od 26. minuty v deseti, navíc s ohledem na sobotní finále Copa del Rey v kombinované sestavě:

"Příliš jsme se trápili. Neproměnili jsme několik jasných šancí."

"V této sezóně to tak máme často. Chybí nám efektivita. Vytváříme si velké množství šancí, ale neproměňujeme je. Dnes jsme hráli s chutí a myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," řekl Xavi o chybějící efektivitě a o tom, že jeho tým v této sezóně již jedenáctkrát vyhrál výsledkem 1:0. 

Trenér se vyjádřil ke zdravotnímu stavu Raphinhy, Christensena a Gaviho:

"Plánovali jsme, že Christensen a Raphinha odehrají více minut, ale museli jsme udělat změnu. Rafa mi řekl, že má zdravotní problém."

"Gavi cítil také nějaké problémy. Řekl mi, že ho to omezuje při přihrávce a střele. Situaci jsme vyřešili tak, že jsme střídáním posílili útok."

Real Madrid ve večerním zápase prohrál na hřišti Realu Sociedad a náskok v čele tabulky tak aktuálně činí již 14 bodů.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat