Xavi: Buď Dembélé prodlouží, nebo odejde v lednu

Xavi: Buď Dembélé prodlouží, nebo odejde v lednu

Xavi se na tiskové konferenci před čtvrtečním utkáním otevřeně vyjádřil k celé situaci prodloužení Dembélého smlouvy, což nasvědčuje tomu, že by celou věc rád co nejdříve vyřešil a již s hráčem ztrácí trpělivost.

"Nechci, aby to vypadalo, že někoho nerespektuju. Ale je to jasné: Buď prodlouží, nebo odejde. Není to snadná situace, ale zájmy klubu jsou nejdůležitější. Jsme ve složité situaci, protože pokud neprodlouží smlouvu, klub bude muset najít nějaké řešení. Už jsme čekali dlouho. Alemany s Dembélého agentem jedná pět měsíců a déle už čekat nemůžeme."

"Mi Dembélé řekl, že chce zůstat. Tak se ho zeptejte, proč ještě neprodloužil smlouvu."

Araújovi zbývá 18 měsíců do ukončení smlouvy a Xavi by byl rád, kdyby v klubu pokračoval.

"Obnovení jeho smlouvy je prioritou. Pro mě je to velmi důležitý hráč. Je to vynikající obránce a chce vyhrávat. Měli by co nejrychleji dosáhnout dohody, protože je to klíčový hráč i do budoucna. Musíme si hráčů jako je on vážit. Týmu dává hodně."

Také pochválil trenéra Bilbaa Marcelina.

"Mají jednoho z nejlepších trenérů z posledních let. Je to intenzivní a agresivní soupeř. Bude to náročné, ještě, když se hraje na jejich půdě. Dobře útočí z rohu a je to dobře sladěný tým. Je to jen jeden zápas, což posiluje atraktivitu soutěže. Byli bychom nadšení z toho, kdybychom se v této soutěži dostávali dál a dál."

"Ze San Mamés mám nejlepší vzpomínky. Chovali se tam ke mě hezky, mám skvělý vztah s klubem i z mnoha hráči. Ten klub obdivuji, myslím si, že hodně věcí tam dělají správně. Je jednoduché pochopit, čeho chtějí dosáhnout. Je tam taky vždycky fenomenální atmosféra," řekl trenér na závěr.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat