Xavi sa má dnes rozhodnúť, či podpíše s Barcelonou

Xavi sa má dnes rozhodnúť, či podpíše s Barcelonou

Delegácia v zložení Oscar Grau a Eric Abidal sú v Katare a stále sa veľmi snažia presvedčiť Xaviho, aby prevzal kormidlo FC Barcelona na dva a pol sezóny. 

Xavi by nahradil Ernesta Valverdeho, ktorého budúcnosť je po semifinálovej prehre v Superpohári s Atléticom Madrid na tenkom ľade. 

"Je to môj sen, nedokážem to skrývať. Každý to vie.", potvrdil Xavi na margo možnosti byť lodivodom Blaugranas. "Podporujem Barcelonu celým svojím srdcom, ale momentálne sa sústredím na Al-Sadd", pokračoval bývalý skvelý záložník. "Abidal je môj kamarát, stretli sme sa mnohokrát, ale nebudem nič hovoriť. Chcem rešpektovať Barcelonu, Ernesta Valverdeho aj môj klub. Pracujem tu a robím to najlepšie ako viem. Sme vo finále. Som nadšený, že môžem trénovať Al-Sadd." 

Neskôr počas tlačovej konferencie dodal: "Nebudem nič hovoriť, sústredím sa na Al-Sadd. Boli za mnou, diskutovali sme na rôzne témy a taktiež tu boli preto, aby sa pozreli na Ousmane Dembélého. To je všetko. Nemôžem nič potvrdiť. Prepáčte."

Avšak podľa informácií Sportu plánuje dať Xavi definitívnu odpoveď v nasledujúcich hodinách, keďže dal všetkým ako deadline nedeľu, deň kedy sa všetko musí rozhodnúť. Xavi má pochybnosti, pretože si nemyslí, že by bolo elegantné opustiť jeho terajší klub počas prebiehajúcej sezóny. 

Na druhej strane má obrovskú vášeň pre Barçu a nikdy neskrýval fakt, že by raz chcel byť trénerom prvého tímu. 


Zdroje: sport-englishcom



Diskuze

Nebude mít žádný respekt. Budou ho brát jako člena týmu, ne jako trenéra. Doufám, že se mýlím, ale podle mě to nebude dělat dobrotu. Xavi by si měl nejdrive osahat tu špičku v trénování, takže bych byl raději, kdyby začal nejdrive u B-týmu např 2 roky a pak až společně s generační obmenou (Busi, Pique, Messi, Suarez, Alba atd.) by přišel i nový trenér.

12.01.2020, 16:04
Pajinos karlos

přesně můj názor, já bych nechal Ernesta do léta - už jen z respektu z toho, co získal za ty tři roky a pak třeba sáhl po tom Koemanovi, případně Henrym (podle toho, jak se mu bude dařit v Montrealu), nebo pak někdo z dvojice Gallardo / Setién, ale ti nemají ex-barcelonskou historii zase no

12.01.2020, 18:16

Toto se mělo řešit po Liverpoolu.Prošustrovaná sezona.Předčasné prezidentské volby s novým trenérem a projektem.Do léta to dají trenéru béčka.smiley

12.01.2020, 19:37

Ako som už písal v chat-ovej diskusii, ja som za príchod Xaviho. Cítim, že medzi ním a tímom bude fungovať chémia. Xaviho sen je uspieť s Barcelonou aj na trénerskej úrovni. Ak príde, podľa mňa do toho vloží celé svoje srdce. Nesúhlasím, že nebude mať rešpekt. Xavi je podľa mňa vysoko rešpektovaná osoba vo svete futbalu. Síce na trénerskej úrovni ešte nedosiahol nič, no myslím si, že práve Barcelona je miesto, kde sa zo Xaviho stane uznávaný kouč. Futbal v Barcelone pozná dokonale, vie podľa mňa čo tím potrebuje. Samozrejme, nemusí to klapať okamžite, no jednoducho Xavi a Barcelona mi spolu idú dokopy. Viem, vaša reakcia môže byť, "to že bol skvelý hráč neznamená, že musí byť skvelý tréner." Ok, súhlasím, no intuícia mi hovorí, že Xavi do Barcelony patrí. Určite nech mu dajú šancu, aby sa ukázal.

12.01.2020, 21:43
lhotik La Pulga

Souhlas! Nemyslím si, že by ho nerespektovali, ba naopak!

13.01.2020, 08:38
Hoffy La Pulga

Souhlasím! Stačí vzpomenout na Pepa aka nejúspěšnějšího trenéra v novodobé historii Barçy.. Ano, trénoval jednu sezonu B tým, Xavi má zase výhodu v tom, že s osou týmu strávil aktivní část kariéry, takže startovní čára je tím víceméně stejná, tak proč by nemohl být podobně úspěšný?

13.01.2020, 11:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat