Xavi sdělil Piquému, že s ním pro příští sezónu nepočítá

Xavi sdělil Piquému, že s ním pro příští sezónu nepočítá

Trenér Xavi měl před dvěma týdny schůzku s Gerardem Piquém, na které hráči sdělil, že s ním v příští sezóně nepočítá. Důvodem mají být fyzické problémy a jeho neprofesionální chování mimo hřiště.

Xavi na setkání hovořil o obavách, že hráč nevydrží celou sezónu po fyzické stránce a také o jeho obchodních zájmech, které do jeho programu výrazně zasahují. Xavi si myslí, že důstojný odchod je tou nejlepší volbou. Dále přidal prosbu, aby se zřekl části peněz, které mu klub dluží stejně, jako to udělal při ochodu Puyol.

Nicméně Piqué s tímto krokem nesouhlasí. Měl trenérovi slíbit, že se jeho přístup změní a výrazně přidá v tréninkových dávkách. Měl také přislíbit omezení jeho aktivit mimo hřiště. Xavi si nadále stojí za tím, že chce do týmu přivést kvalitního středního obránce a Piquého v této pozici nevidí. Opakovaně se hovoří o Koundém, jeho příchod však komplikuje vysoká částka.

Řešení je mimo jiné také v rukou Alemanyho, který bude jednat s kapitány o snížení mezd. Piqué má smlouvu do roku 2024 a dohromady by kvůli odloženému platu měla Barcelona hráči dlužit kolem 40 milionů eur. Tyto informace odhalil Marcal Llorente, následně je potvrdilo několik deníků.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Normalne ti novinari vedia uplne vsetko.

15.06.2022, 04:59

Celkem by mě zajímalo s kým chce Xavi v obraně hrát, když chce všechny prodat (Umtiti, Lenglet, Mingueza). Z mého pohledu si s Araujem celkem sedli a tvořili dobrou stoperskou dvojici. Navíc je to lídr na hřišti, které také potřebujeme. Busquets nikoho neseřve za odfláknutý výkon. Do pozadí nevidím, ale za mě by to bylo špatně. Třeba chce jen Xavi Piqueho pořádně namotivovat a jsem moc rád, že Pique se neurazil a raději začal makat(teda podle včerejšího videa smiley).

15.06.2022, 07:33
cechoma larnel

Pique je legenda a byl to jeden z nejlepších stoperů na světě. To jen na úvod. Měl ale vždycky jeden nešvar. Neustálé mávání rukama na rozhodčí, kecání s rozhodčím a celková neustálá ukřivděnost. Když s ním hrál Puyol, dokázal ho rovnat. Bohužel se to od něho naučil i Arajuo, který kolikrát mává na pomezního a nehraje. To je fakt strašný nešvar.

Každopádně před zraněním měl neskutečnou formu, to je bez debat.

Jestli má být misto něho objímač Garcia, tak to potěš. Objímal i proti nám v repre. A celkově proti nám jeden z nejhorších hráčů na hřišti.

15.06.2022, 08:51
larnel cechoma

Mávání rukama a diskuze s rozhodčíma je naprosto běžné ve Španělsku. Asi to tam mají rozhodčí rádi a berou to jako součást hry smileyJinak by tam rozdali pár karet a byl by klid.
Garcia hraje bohužel špatně celou sezonu a jak se mohl dostat do repre je trochu záhada.
Jak jsem psal....doufám, že to je taková hra od Xaviho, aby Piqueho namotivoval a v příští sezoně budou tvořit s Araujem nejlepší stoperskou dvojici v La Lize

15.06.2022, 09:38
karlos larnel

4 stopery snad budeme mít: Araujo - Garcia - Christensen - posila (Kounde/Koulibaly/někdo jiný). Spíše to ale vidím na někoho jiného, jelikož Kounde by byl tak za 70 a Koulibaly za 40. To je pro nás moc.

15.06.2022, 10:15
stockey karlos

Ja to vidim ze stvrty bude Pique, stale je to super stoper. Nemame na to rozpocet kupit niekoho a zapisat, musime hrat s tym co mame. Tiez si myslim ze to bolo od Xaviho skor motivacne. Inde som cital ze mu povedal ze s nim nepocita do zakladnej zostavy, nie ze s nim nepocita vobec ako sa pise tu. On povedal ze to miesto si vybojuje a zrusil dovolenku. v tomto mu verim, je to makac

15.06.2022, 10:38

Asi rozumné rozhodnutí, už na to nemá, nicméně pokud chceme být příští sezonu konkurenceschopní, tak s tím co máme, plus christensen, tuším vzadu průser, který nemůže konkurovat v LM....

17.06.2022, 00:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat