Xavi: Sergio Busquets a Jordi Alba jsou příkladem pro nové generace

Xavi: Sergio Busquets a Jordi Alba jsou příkladem pro nové generace

Barcelona ve včerejším zápasem vyhrála nad Mallorcou 3:0. Xavi si výkon svého týmu a následující oslavy náramně užil. Katalánci usilovali po dvou porážkách o vítězství, a to se v rozlučkovém zápase povedlo.

Barcelona šla do vedení hned v 1. minutě. Ter Stegen dokázal vyrovnat Liañův rekord 26 čistých kont (Deportivo, sezóna 1993/94) a Jordi Alba se Sergio Busquetsem se rozloučili s domácími fanoušky. Pro Barcelonu to až na zranění Baldeho byl úspěšný večer.

"Dokázali vyhrát a zasloužili si uznání. Byla to velká pocta, měl jsem husí kůži. Mám je moc rád, jsou to mojí přátelé. Jsou příkladem pro nové generace," řekl spokojeně Xavi.

Dále pokračoval:

"Za Busiho nemáme přirozenou náhradu. Bude těžké ho nahradit, ale musíme to zvládnout. Musíme být konkurenceschopní. Chci jim poděkovat za nasazení a angažovanost po celou sezónu."

"Bylo důležité, abychom dnes vyhráli. Hráčům jsem řekl, aby do toho dali vše a aby si to lidé užili. Mužstvo udělalo krok dopředu, vytvořili jsme si spoustu šancí. Tým chtěl předvést show," řekl Xavi o motivaci před zápasem.

Xavi popsal své pocity, které cítil během rozlučky se starým Camp Nou:

"Byl to hořkosladký pocit. Velmi smutný pocit se spoustou vzpomínek. Tento stadion jsme si velmi užili a doufejme, že za rok a půl si užijeme nový, který bude lepší."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Sergio, Jordi ,oběma velké díky a uznání co jste pro FCB udělali.Ať se vám daří jak v karieře,tak v životě.Lituji jen mladého Baldea,ten si asi večer moc neužil......hrozný zákrok!!!

29.05.2023, 16:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat