Xavi si přeje, aby Memphis Depay zůstal

Xavi si přeje, aby Memphis Depay zůstal

Xavi Hernández by si přál, aby Memphis Depay i nadále hrál za Barcelonu. Jeho budoucnost je však otevřená, protože jeho smlouva vyprší v roce 2023. Obě strany se však chtějí dohodnout na nové. Barcelona s ním jedná o prodloužení smlouvy do roku 2025, ale přesto by v případě velké nabídky mohl odejít. 

Memphis Depay přišel do Barcelony loni v létě poté, co mu vypršela smlouva s Lyonem. Nizozemec podepsal dvouletou smlouvu s poměrně nízkým platem, k čemuž ho donutila tíživá finanční situace klubu. Přesto se útočník rozhodl přijít do Barçy a ve své první sezóně se stal nejlepším střelcem v sezóně a to i přesto, že to nebyla jeho vysněná sezóna. Už se však těší na další, jak oznámil na svém Instagramu.

Nizozemec však nemá jistotu, že v Barceloně zůstane. Klub se stále snaží snížit platový strop a potřebuje prodat několik hráčů. Memphis Depay je jedním z nejžádanějších hráčů na trhu a mezi kluby, které by ho rády získaly patří například Arsenal. Barça je připravena naslouchat nabídkám, ale zároveň nevylučuje, že útočník zůstane pod podmínkou, že podepíše novou smlouvu, aby v roce 2023 neodešel zadarmo.

Memphisovo setrvání očekává Xavi, který dal vedení seznam hráčů k prodeji v létě a Nizozemec na něm nebyl. Trenér si cení útočníkových schopností, ale zároveň si je vědom situace klubu a nekladl by odpor, kdyby se ho Barça rozhodla prodat. Pokud Depay zůstane na Camp Nou, Xavi ho určitě využije. Memphis Depay ve své první sezóně odehrál 38 zápasů, vstřelil 13 gólů a připsal si 2 asistence, do začátku sezóny vlítl jako uragán, poté se jeho forma propadávala kvůli častým zraněním s lýtkem. Nizozemský útočník si přeje v klubu zůstat.

V posledních zápasech sezóny předvedl velmi dobré výkony za reprezentaci v Lize národů, ve 3 utkáních si připsal 3 góly a 1 asistenci. Proti Walesu navíc vstřelil už svůj 42. gól za ,Oranjes' a stal se 2.nejlepším střelcem v historii reprezentace. Překonal nejen Patricka Kluiverta (40), ale i další nizozemské kanonýry Dennise Bergkampa (37), Arjena Robbena (37), Ruuda van Nistelrooye (35), Faase Wilkese (35) a Johana Cruyffa (30). Na prvního Robina van Persieho (50) mu chybí 8 gólů.

 


Zdroje: sport.es



Diskuze

V Lyonu perfektní, v reprezentaci perfektní, v Barce špatný, ale v reprezentaci zase perfektní...To by mě zajímal důvod...😎

19.06.2022, 16:46

V Lyonu i v repre podhrot, u nás křídlo nebo devítka. Není to tak složité.

19.06.2022, 18:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat