Xavi: Téměř celý zápas jsme dominovali

Xavi: Téměř celý zápas jsme dominovali

Xavi Hernández na tiskové konferenci po vítězství 2:1 nad Realem Betis přiznal, že je velmi spokojený s hrou týmu, který dosáhl svého cíle a veze z Betisu všechny body. Trenér také srovnával Pedriho s Iniestou a pochválil výkony Baldeho a Raphinhy.

Proč se týmu tak daří v sestavě se čtyřmi záložníky?

Xavi: Myslím, že fotbal je hodně o záložnících na hřišti. Pokud jsou čtyři a všichni jsou zodpovědní, neztrácejí míče. Stejně jako v Betisu: Fekir, Canales, William Carvalho..., ale byli jsme to my, kdo měl míč a dominoval. S tímto zápasem jsem velmi spokojený. Ani ne tak ze hry s míčem, ale ze hry bez míče. I mě jako trenéra těší, když vidím nasazení hráčů, mám husí kůži. Všichni pracují pro tým. V poslední době se na hru snesla spousta kritiky a dnes jsem velmi spokojený. Hráli jsme proti skvělému týmu, odehráli jsme skvělý zápas a v mnoha momentech jsme dokonce hráli perfektně. Mohli jsme dokonce vyhrát 3:0, kdyby Ansuova střela hlavou zapadla do sítě, zápas bychom uzavřeli a byl by to perfektní zápas.

[Marta Ramón, RAC1] Barça je v lize na prvním místě s 50 body z 57 možných. Co si o těchto číslech myslíte?

Musíme si vážit mnoha věcí. Stále vzpomínám na minulou sezónu a musíme si vážit toho, co máme teď. Zítra hraje svůj zápas Real. Jsme velmi pevní v obraně, umíme hrát s míčem. Samozřejmě je co zlepšovat a někdy nemáte svůj den. Jsme na správné cestě. Tato každodenní práce, kterou možná tolik nevidíte, přináší ovoce. Tým v mnoha ohledech soutěží a užívá si hru.

[Xavi Lemus, TV3] Jak hodnotíte výkon Raphinhy?

Velmi dobře, odvedl skvělou práci v obraně, při vysokém presinku. Rapha je rozhodující v mnoha zápasech. Je to další hráč, který je kritizován, ale dává důležité góly, pracuje pro tým, dělá rozdíly, běhá... Je pro nás velmi důležitý a velmi si ho vážíme. Stejně tak Robert - pracuje pro tým, vede vysoký presink... Jsem velmi spokojený.

[Adria Albets, Cadena SER] Jak hodnotíte výkon Pedriho? Souhlasíte s tím, že Pedri je lepší než Iniesta v jeho věku?

No... jistě, ale když porovnáme kariéry, tak Iniesta vyhrává a je to díky úspěchům. Pedri je již velmi dobrý, ale je to hráč z jiné úrovně. Takových fotbalistů jsem viděl opravdu málo... Talent na úrovni Andrése, ale Andrés měl tu kontinuitu... vždyť pořád hraje! Andrés je největší talent španělského fotbalu, ale Pedri je velmi, velmi blízko. Musí ještě něco změnit. Dnes by se měl při přebírání míče častěji stavět čelem k brance. Je to pozice, kterou osobně velmi dobře znám. Měl by dělat více věcí, ale je na velmi vysoké úrovni.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Jakou známku bys dal týmu v první půli sezóny?

Nemám rád hodnocení. Je teprve polovina sezóny a situace se stále může změnit. Získali jsme 50 bodů a ve druhé polovině už to může být jinak. Potřebujeme na to navázat a cílem je titul. Jsme na správné cestě, ale ještě nás čeká 19 zápasů. V této půlce jsme hráli proti mnoha těžkým soupeřům a prohráli jsme pouze v El Clásicu na Bernabéu. Čísla jsou vynikající.

[Helena Condis, Cadena COPE] V prvním poločase měli všechny gólové příležitosti Pedri a Gavi. Záložníci lépe a lépe chápou vaše myšlenky. Co si myslíte o pískání na Gaviho při střídání?

Pískali na Gaviho? No, jsme na stadionu soupeře, to je docela normální (smích). Myslím, že je velmi důležité, že naši záložníci jsou blízko pokutového území, že se nacházejí poblíž Roberta. Když hrajeme s Robertem, většinou se dějí věci.

[Alejandro Segura, Radio Marca] Alejandro Balde byl zvolen nejlepším hráčem dnešního zápasu. Zejména ve druhém poločase se ukázal ve velmi dobrém světle. Jak hodnotíte jeho vývoj?

Hraje také na velmi vysoké úrovni. Má velký potenciál v obraně i v útoku. Početní výhodu si vytváří jen díky tomu, že běhá s míčem, což je velmi obtížné. Potřebuje naplno rozvinout svůj potenciál. Povzbuzujeme ho, aby tak hrál i nadále, aby byl rozhodný, a dnes byl i u gólu.

[The Athletic] Co si myslíš o tom, že Gavi bude hrát s číslem 6?

Jsem šťastný, stejně jako když s tímto číslem hrál Riqui [Puig], Alves... Cítím nostalgii, protože už ten dres nemůžu nosit, ale jsem šťastný, že je to Gavi, kdo má "šestku", protože je to úžasný kluk. Ať mu toto číslo vydrží ještě mnoho let.

[Mundo Deporitvo] Co si myslíte o tom, že se fanoušci, hráči a zaměstnanci Betisu rozčilovali na rozhodčího?

Rozumím jim, protože je v nich napětí. V mnoha momentech se také rozčiluji, ale řekl bych, že dneska to bylo dobré.

[Relevo] Myslíte si, že Barcelona již dosáhla vyspělosti, která jí měla umožnit rozhodovat zápasy?

Dnes ano. V zápase s Gironou to bylo těžké, protože jsme neměli zápas pod kontrolou. Každý zápas je jiný příběh, jiný svět. Dnes jsme odehráli vynikající zápas. Téměř celý zápas jsme dominovali, takže Betis byl unavený z běhání za míčem. Dnes bylo naším cílem vzít Betisu míč a to se nám podařilo.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat