Xavi: Titul je pro náš projekt velmi důležitý

Xavi: Titul je pro náš projekt velmi důležitý

Barcelona ve včerejším zápase vyhrála na hřišti městského rivala Espanyolu 4:2 a definitivně si zajistila ligový titul. Zápas se od prvních minut vyvíjel velmi jasně, což podtrhlo poločasové vedení 3:0. Po divokém závěru, kdy oslavy přerušili domácí fanoušci, kteří vtrhli na hřiště, hovořil Xavi na tiskové konferenci.

"Je to skvělý pocit. Je to odměna za více než deset měsíců práce. Titul je pro náš projekt velmi důležitý. Je to skvělý úspěch pro klub i fanoušky. Musíme pokračovat v této cestě," řekl spokojeně.

"Titul jsme podepsali skvělým výkonem. V prvním poločase jsme byli brilantní. Titul jsme si zajistili v derby. Je to skvělý scénář."

Trenér se také vyjádřil k oslavám přímo na hřišti:

"Myslím si, že to stačilo. Oslava a euforie jsou normální, ale myslím, si, že to stačilo. Nehráli jsem doma a pokračovali jsme v šatně. Tyto reakce a emoce je těžké kontrolovat, ale řekl jsem hráčům, že je čas jít do šatny."

Na závěr přiznal, jaké měl při oslavách pocity:

"Vzpomněl jsme si na svou rodinu, ženu, rodiče, děti a bratry. Také na zaměstnance klubu a hráče, kteří hodně trpěli. Jsme ve Španělsku a kritika je normální. Stalo se mi to, když jsem ještě hrál. Jsem velmi tvrdohlavý a jsem toho názoru, že za dobře odvedenou práci přijde odměna. Tímto přístupem jsme dokázali hráče přesvědčit."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat