Xaviho 3 nedotknutelní

Xaviho 3 nedotknutelní

Ter Stegen, Koundé a De Jong jsou jedinými hráči, kteří odehráli všechny minuty čtyř zápasů La Ligy 2023-24.

Přestože byly odehrány pouze čtyři z letošní sezóny, páteř Barçy je již jasná. Xavi využil už 23 hráčů, z nichž pouze tři odehráli každou minutu: německý brankář Marc ter Stegen, francouzský obránce Jules Koundé a nizozemský záložník Frenkie de Jong. Polský útočník Robert Lewandowski se jen těsně nedostal na seznam nedotknutelných, když byl v Pamploně střídán na začátku nastaveného času.

Ze zmíněných může překvapit nový status lídra v obraně, kterého dosáhl Koundé, a který se od nové sezóny usídlil ve středu obrany, kde se cítí mnohem lépe, než na pravém kraji, kde odehrál většinu zápasů v loňské sezóně. Během předsezónní přípravy zahrál uprostřed obrany skvěle a i díky zranění Ronalda Arauja, je nyní tím nejspolehlivějším mužem mezi středními obránci. Svalové zranění Uruguayce, který byl mimo hru proti Cádizu, Villarrealu a Osasuně, ale znemožnilo zjistit, zda by Xavi Julese i tak stavěl. Na hřišti El Sadar se Koundé skvěle trefil hlavou a poslal Barcelonu do vedení.

S vlivem Ter Stegena v týmu nebyly žádné pochybnosti. Brankář je nenahraditelný. O to víc v prvních třech zápasech, stále bez přítomnosti Iñakiho Peñi, kterého čekala registrace v LaLize kvůli problémům s finančním fair play. Náhradními brankáři pro případ nouze byli Ander Astralaga z rezervního týmu a Diego Kochen z mládežnického týmu. Peña byl náhradníkem již proti Osasuně.

Frenkie de Jong se zase zlepšil, zejména tím, že převzal odpovědnost v záloze. Odchod Sergia Busquetse mu umožnil ukázat své vůdčí schopnosti, přičemž si dobře rozumí s Oriolem Romeuem. S výše zmíněným katalánským záložníkem a Gündoganem, Gavim a Pedrim by si někdo mohl myslet, že by ho mohlo ovlivnit rozdělení minut, ale De Jong, který je ve skvělé formě, zatím odehrál všechno. Ve středu pole je třeba mít na paměti, že Gavi nenastoupil proti Getafe, protože jeho předsezónní přípravu ovlivnilo zranění, a že Pedri, další stálý hráč, má svalové problémy a nemohl nastoupit proti Villarrealu a Osasuně.

Vždy nastoupili čtyři hráči, ale bez plného počtu minut: již zmíněný Lewandowski, Gündogan, Romeu a Christensen, který byl v poločase dvakrát střídán kvůli svalovým potížím. Další dva hráči nastoupili ve všech čtyřech zápasech, ale jen třikrát jako střídající poté, co přišli na hřiště jako náhradníci v Getafe a Gavi s Lamine Yamalem.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat