Xaviho Barça v La Lize skóruje jako o život

Xaviho Barça v La Lize skóruje jako o život Foto: FCBarcelona.com

Od remízy 0:0 s Getafe v úvodní den sezony skórovali blaugranas v 25 po sobě jdoucích zápasech v domácí soutěži

FC Barcelona je v La Lize strojem na góly. Svěřenci Xaviho Hernándeze vstřelili v domácí soutěži od remízy 0:0 s Getafe v úvodním zápase sezony alespoň jeden gól ve 25 zápasech v řadě. Od té doby blaugranas poslali míč do sítě 56krát, což z nich dělá druhý nejlépe skórující tým v soutěži, jen o jeden gól za Gironou.

Současná série je v učebnicích dějepisu culés vyšší než některé bájné sezóny. Pokud by Barça v neděli proti Athletic Clubu vstřelila gól, vyrovnala by sérii Ronalda Koemana, který v sezóně 2020/21 odehrál 26 zápasů v řadě s alespoň jedním gólem. Dál je 34 zápasů ze sezony 2010/11 a 35 zápasů z kampaně 2008/09 s Pepem Guardiolou na lavičce. Nemožné vyrovnat, alespoň v této sezóně, bude ročník 2012/13, kdy tým trénovaný Titem Vilanovou a Jordim Rourou dokázal skórovat ve všech 38 ligových zápasech. Pokud tedy blaugranas nakonec skórují ve všech zbývajících zápasech sezony v La Lize, bude jim k tomuto úspěchu chybět už jen jeden zápas.

V první trojici nejlepších evropských sérií
Pokud jde o pět nejlepších evropských lig, Barça zaujímá třetí místo v první trojici nejlepších aktuálních sérií. Tottenham v Premier League s 37 po sobě jdoucími zápasy, v nichž vstřelili gól v anglické lize, a Inter Milán s 33 zápasy v italské lize jsou jedinými týmy, které překonaly sérii svěřenců Xaviho Hernándeze.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat