Xavi: Jsme Barça. Nemůžeme říct, že stačí postoupit do osmifinále.

Xavi: Jsme Barça. Nemůžeme říct, že stačí postoupit do osmifinále.

 

Rozdíl mezi hraním a trénováním

"Jako hráč více odpočíváte, jako trenér čekáte na telefony a přestupy. V pondělí začneme pracovat. Cílem je ukázat, že Barça může vyhrávat tituly. Jsme na správné cestě. Uvidíme, jestli se nám podaří posílit. Otočíte hlavu a přemýšlíte, co zlepšit - kolektivní hru, větší konkurenceschopnost, očekávanou otázku Ligy mistrů. Máme tu náladu na odvetu. Ten skok v kvalitě chybí a podpisy, které přijdou, podle mě mužstvo zlepší. Musíme jít za La Ligou a ještě víc. Líbí se mi touha, že chceme jít za všemi tituly, to je cíl."

Odchod  Busquetse a Alby

"Bez Busiho a Alby se toho hodně ztratí. Jsou to dva referenční body, zejména pro mladé. Tuto roli převezmou jiní, Sergi Roberto, ter Stegen. Kapitány si musíte vybírat sami. Bude se hlasovat, naprostá demokracie. Musí se cítit dobře. Ať si skupina vybere toho nejpřipravenějšího."

İlkay Gündoğan

"Je to univerzální hráč do středu pole, odborník, vítěz poslední Ligy mistrů, kapitán City, řekl nám, že přichází, aby v Barçe uspěl. Hodně nám pomůže."

Nový defenzivní záložník

"Ano, jsme ve složité situaci. Vždycky jsem to říkal. Musíme se přizpůsobit fair play a odtud nechci mluvit o jménech, protože ostatní kluby se zlobí. A především se podíváme na to, co máme doma. Já jsem z La Masie, první věc, na kterou se dívám shora, jestli jsou odtud mnohem lepší. Pro mě je to priorita."

O chybějících dílech do týmu

"Stále nám chybějí kousky, fanoušky nemůžeme oklamat. Prezident odvádí velmi dobrou práci. Musíte se posílit, prezident to ví, Mateu Alemany to ví, nemusíte nikoho obelhávat. Trh bude dlouhý, abychom byli co nejkonkurenceschopnější."

Liga mistrů

"Nejsme favorité, ale naším cílem je vyhrát. Jsme Barça. Nemůžeme říct, že stačí postoupit do osmifinále. Musíme dojít co nejdál. Laťka je tak vysoko, jak je to jen možné."

Koupě pravého obránce

"Uvidíme, kam se dostaneme, rádi bychom tuto pozici posílili, ale záleží na trhu a finanční fair play."

Registrace a záležitosti ohledně smluv

"Je to záležitost Mateua Alemanyho. On v tom má jasno. Je to otázka vyváženosti. Mateu dělá mistrovskou práci v oblasti finanční fair play."

Ansu Fati

"Ansu, stejně jako všichni ostatní, začíná v pondělí od nuly. Uvidíme v předsezónním období, také s hráči co byli na hostování, a pak se rozhodneme. U Baldeho jsme začali minulou předsezónu s nějakou představou a on pak vybouchl."

Hráči co neměli mnoho minut

"Chápu všechny situace. Není příjemné říkat hráči, že bude hrát málo, ale musím to udělat, jsem trenér. Být upřímný a čestný, nakonec vám poděkují, i když se první den zlobí."

Mladí hráči

"Už jsem řekl, že všichni začínají od nuly, ať je jim 16 nebo 38 let. Pokud mi ukáží, že mohou hrát za Barçu, budou hrát. Nic nedáváme zadarmo. Proto jsem uvedl příklad Baldeho."

Franck Kessié

"Ano, mluvil jsem s ním. On už zná situaci. Je to soukromé a nebudu to zveřejňovat."

Vitor Roque

"Je to stejné jako s Oriolem Romeue, je v jiném klubu. Nemohu mluvit. Sportovní vedení pracuje."

Christensen na pivotu?

"Máme spoustu možností, ale nejsou přirozené. Eric, Frenkie, ale nejsou to přirození hráči pro tuto pozici."

Arnau Tenas

"Mluvil jsem s ním, velmi si ho vážím a hodnotím ho velmi vysoko. Měl by zůstat. To je to, co chci."

Nico González

"Vrací se z hostování, začne předsezónní přípravu a pak se rozhodneme. Je to důležitá fáze pro trenéry i hráče."

Arda Güler

"Stejně jako Romeu, Roque, neměl bych mluvit o hráčích, kteří mají smlouvy s jinými kluby."

Prodlužení Xaviho kontraktu

"Je fakt, že nám prezident po vyřazení v Copa del Rey slepě věřil. Jsem tam, kde chci být, v klubu, který miluji. Nebude žádný problém, pro klub nikdy nebudu problémem. Přizpůsobím se jakýmkoli okolnostem."

İlkay Gündoğan si vybral právě Barçu

"Je to tak. Je to značka Barça. Nikdy jsem se nesetkal s hráčem, který by na první pohled řekl ne. Gündoğanův podpis je jedním z dalších příkladů. Vedl jsem s ním mnoho rozhovorů. Sní o tom, že v Barçe uspěje, a dal mi to najevo. Barça je světová značka."

Mbappe do Realu Madrid

"Madrid k němu vždy chová maximální respekt a bude bojovat o všechno. Je to velikán světového fotbalu. Ale mě zajímá pouze náš tým. O Mbappém nic nevím, nesleduji to."

Luis Enrique v PSG

"Jsem za něj rád, je to skvělý trenér, jak jsem se přesvědčil v poslední sezoně, kdy jsem byl hráčem Barçy, tedy v sezoně 2014-15. Přeji mu jen to nejlepší. Je pro mě příkladem."


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 79
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Sociedad de Fútbol 57
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
34. Fermín López 7
44. Raphinha 6
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat