Yaya Touré přesvědčil Francka Kessieho o přestupu do Barcelony

Yaya Touré přesvědčil Francka Kessieho o přestupu do Barcelony

Sehrál klíčovou roli. Bývalá hvězda Barcelony Yaya Touré byl rozhodující při přesvědčování Francka Kessieho, aby přestoupil do katalánské metropole. Barcelona již potvrdila jeho příchod jako volného hráče z AC Milán.

Reprezentant Pobřeží slonoviny byl pro blaugranas dlouhodobým cílem a na Camp Nou podepsal čtyřletou smlouvu s výkupní klauzulí 500 milionů eur. 25letý záložník je odhodlán okamžitě bojovat o místo v Xaviho sestavě.

„Nebojím se práce. Je to pro mě něco přirozeného. Vydělávám spoustu peněz, abych se nepotil na hřišti. V Africe jsou lidé, kteří jdou každé ráno 30 kilometrů pro kousek chleba,“ řekl Franck Kessie.

Jeho prohlášení je pro Xaviho rozhodně velkou vzpruhou a zároveň může poděkovat svému starému spoluhráči. Yaya Touré je totiž blízkým přítelem Kessieho. Bývalý hráč Barcelony mu řekl, že přestup do tohoto klubu je pro něj ideálním kariérním krokem.

„Během vyjednávání s Barcelonou jsme spolu mluvili celé dny. Chtěl vědět, co tam najde. Milán mu nabídl novou smlouvu, je to také skvělý klub, ale řekl jsem mu, aby nepochyboval,“ prozradil Yaya Touré v rozhovoru pro deník Marca.

39letý bývalý hráč Olympiacosu nebo Manchesteru City ví, že jeho mladší krajan bude muset hrát od začátku dobře a mít dobrý přístup. „Barcelona je také krásné město, ale řekl jsem mu, aby večer moc nevycházel ven, ať si dá pozor. [smích] Musí se soustředit na zápasy, protože bude neustále pod drobnohledem,“ pokračoval Yaya Touré.

Kessie je fyzicky silná záložník, který se ještě může zlepšit v mnoha aspektech hry. Pokud potvrdí svou hru z AC Milán, bude pro Barcelonu skvělým přestupem.

Zároveň však bude muset být připraven na velkou konkurenci. „O základní sestavu bude bojovat s dvěma až třemi hráči. Budu pro něj jako starší bratr, poslouchá mě,“ dodal Touré.

Očekává se, že se Kessie v nadcházejících dnech připojí k týmu Barcelony na předsezónní přípravu, než se koncem tohoto měsíce společně vydají na turné po Spojených státech.


Zdroje: Marca



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat