Za Valverdeho éry padlo přes 300 branek, nejvíce z nich bylo v LaLize a v jeho prvním ročníku

Za Valverdeho éry padlo přes 300 branek, nejvíce z nich bylo v LaLize a v jeho prvním ročníku

Barcelona v neděli porazila Sevillu 4:0 a díky této kanonádě překonala magickou hranici tří set gólů vsítěných pod Ernestem Valverdem. Těm vévodí bez většího překvapení Leo Messi s necelou stovkou.

Ernesto Valverde je lodivodem katalánské bárky od léta roku 2017 a celkem už jeho svěřenci nasázeli za tu dobu 301 gólů ve všech soutěžích, ve kterých se objevili a dohromady sehráli 129 zápasů. Dosavadní bilance baskického trenéra zní pozitivně – 87 vítězství, 28 remíz a pouze 14 porážek.

Jubilejní 300. trefu zaznamenal Ousmane Dembélé. Není s podivem, že většina z nich – 209 – padlo právě ve španělské lize. Dalších 45 se přidalo v Lize mistrů, o jednu méně v Copě del Rey a 3 v Supercopě de Espaňa. Na Camp Nou jich padlo 183, venku 110 a na neutrálních hřištích zbylých 8.

Pokud rozpočítáme tyto trefy do jednotlivých sezon, dostaneme, že nejvíce – 141 – padlo v první sezoně a to 2017/18. Rok na to jich bylo 138 a v aktuálním ročníku zatím 22. Barca se pod Valverdeho taktovkou prosadila proti šestatřiceti různým sokům a nejvíce branek inkasovala právě Sevilla.

Andalusané lovili míč ze sítě proti FCB devětadvacetkrát, což je o deset gólů více, než jejich městský rival z Betisu, dvanáct oproti Levante a třináct na rozdíl od Realu Madrid. Mezi autory se zapsalo 30 odlišných hráčů s jasným vedoucím kanonýrem v podobě Lionela Messiho.

Argentinec se prosadil sedmadevadesátkrát a konkurenta mu jen částečně dělá Luis Suárez se svými jednašedesáti trefami. O čtyřicet méně má Philippe Coutinho (dnes Bayern), 19 nasbíral již jmenovaný Dembélé a úctyhodný tucet kousků si z pozice stopera připsal Gerard Piqué.

Paulinho Bezerra (Guangzhou Evergrande) a Ivan Rakitič přidali po devíti trefách, Jordi Alba, Paco Alcácer (Borussia Dortmund) a Arturo Vidal pak po sedmi. Staronový hráč Celty Vigo Denis Suárez zaznamenal 5 branek a nový křídelník ve službách Zenitu Petrohrad, Malcom Oliveira, pak 4.

Po třech zásazích mají José Arnáiz (Leganés) s Antoinem Griezmannem. Dvojičku si připsal Carles Aleňá, Ansu Fati, Arthur Melo, Gerard Deulofeu (Watford), Munir El Haddadi (Sevilla), Andrés Iniesta (Vissel Kóbe), Clément Lenglet a Sergi Roberto.

No a konečně jednu trefu stihli dát Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Lucas Digne (Everton), Júnior Firpo, Rafinha Alcántara (Celta Vigo), Nélson Semedo, Samuel Umtiti a Carles Pérez . Zbylých 12 branek bylo vlastních v podání soupeře.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat