Zájezd na Athletic aneb poslední sezóna na starém Camp Nou zahájena

Zájezd na Athletic aneb poslední sezóna na starém Camp Nou zahájena

Výběr zápasu byl tentokrát jednoduchý, těch prestižních domácích utkání na podzim totiž zase tolik v kalendáři nebylo. A tak jsme vyrazili na zápas s Basky.

V pátek jsme se setkali na letišti v Praze. Někteří letěli po delší době, a tak ještě narychlo dopíjeli slivovici, kterou by jim na kontrole samozřejmě zabavili.

Do Barcelony jsme dorazili až večer a kromě ubytování tedy nebylo na programu nic. Skupina si ale „sedla“ hned od začátku, a tak jsme skončili v restauraci Frankfurt. Piv nebylo moc, ale jelikož se toho moc nenaspalo a cesta je vždy únavná, málem se lezlo přes plot na Camp Nou.

Stadion jsme tentokrát měli ještě blíže, než obvykle – pouhých 200 metrů. Nový hostel má navíc hned několik dalších výhod – například pokoje pro dva. A tak to vypadá, že jsme po několika letech našli nové ubytování.

Sobota byla opravdu nabitá – sehnat ale otevřenou kavárnu/restauraci či obchod před devátou ranní je zdá se téměř nadlidský úkol. Začali jsme fotkou u hlavního vchodu na Camp Nou, poté si prohlédli stadion zvenku a vyfotili se u soch Kubaly s Cruyffem. Stihli jsme také Barça Cafe, kde jsme konečně na latte dostali i slibovaný znak a mohlo se vyrazit na Camp Nou tour.

Novinek od jara (pochopitelně) na tour příliš není, i tak jsem si i po 23. návštěvu užil.

Následovaly nákupy v Botize a poté již cesta k Hospital de Sant Pau, kde jsme zahájili trasu městem. Oběd a směr Sagrada Família, kde jsme se setkali s novým prezidentem fanklubu Pavlem. Historek z města, kde v tu dobu byl již skoro 3 týdny, bylo opravdu hodně.

Pokračovalo se k domům Gaudího a potom na Plaça Catalunya, kde se hlasovalo o pokračování trasy. Vyhrála La Rambla a hlavně tržnice La Boqueria. Poté ještě Plaça Reial a Palau Güell a jeli jsme načerpat síly na hostel. Večer jsme měli rezervaci v Suárezově restauraci Chalito, kde se tradičně podávala především Milanesa a Sangria. Znovu se k nám připojil prezident fanklubu a také Vojta. Pivobar měl plno, a tak jsme pokračovali ještě ve Frankfurtu, tedy restauraci, kde jsme seděli i hned po ubytování v pátek.

V neděli jsme se vydali na Turó de la Rovira – lepší výhledy v Barceloně těžko hledat.

Po obědě byl na programu basketbalový zápas – pro nás určitě o to zajímavější, že jsou v týmu 2 Češi. Začátek utkání bych se nebál nazvat parodií – skóre bylo extrémně dlouhou dobu pouze 4:4 a nikdo nebyl schopný dát koš ani z těsné blízkosti.

Nakonec Barça vyhrála 67:65. Po utkání jsme se rozdělili na 2 skupiny – první vyrazila na pláž (při 26 stupních není divu), druhá pak čekala na setkání s hráči. Tomáš Satoranský nakonec nedorazil. Jan Veselý ale ano, a tak jsme se vyfotili a prezident mu předal fanklubové dárečky – včetně naší knihy. A dorazily i další celebrity - Fousek, Sephirot a spol., kteří byli v tuto dobu v Barceloně také.

Následovala paella, odpočinek a zlatý hřeb výletu – zápas Barçy s Athleticem. I když se zápas hrál v 9 večer, většina z nás vyrazila v kraťasech a tričku – i v tomto čase bylo kolem 20 stupňů a tato teplota se držela i po půlnoci, i na Barcelonu na konci října ne úplně obvyklá věc. I když doklady nekontrolovali u všech – u velké části z nás ano, takže vyplňování formuláře není pouze formalita.

Následovala další fotka u Kubaly – tentokrát v kompletním složení. Tedy naše skupina, Fousek a spol., Petr Spáčil a další Češi, kteří měli lístek přes náš fanklub.

A také byl navázán kontakt s penyou z Maroka. A těch fanklubů/jejich prezidentů se kterým se především Pavel setkal, byl nespočet, skvělá práce.

Část z nás seděla na Gol Nord, zbytek na Gol Sud – bohužel rozhodne klub a nejde to nijak ovlivnit. I když byl někdo na začátku mírně zklamaný z jižní tribuny vzhledem k tomu, že není nad kotlem – 3 góly na tuto stranu v prvním poločase a názory se rychle měnily.

Výhra 4:0, skvělé počasí, 85 tisíc lidí – po zápase samozřejmě vládla spokojenost. Jedno vítězné pivo a šlo se spát.

V pondělí nás čekala už jen cesta na letiště a let do Prahy. Většina z nás nakonec jela společně až do Olomouce. Stávka španělské ligy nás minula (a možná se ani konat nebude) a naštěstí i stávka Ryanairu se nakonec ukázala jen jako planý poplach, takže jsme dorazili do svých domovů dle předpokladu.

Úžasné počasí, skvělá parta, vítězný zápas basketu, setkání s Janem Veselým, výhra nad Athleticem, vysoká návštěva a nádherná Barcelona – další úspěšný zájezd byl za námi. Děkuji všem zúčastněným.

 

Další společný zájezd proběhne na utkání s Valencií.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Je dobře, že se to vše sepsalo tak obecně 😀 Kdo chce zažít komplet se vším všudy, ať jede příště s náma! 😊

27.10.2022, 22:42
Migueli Myšák
Systémový administrátor

Tak, tak. Například detaily z cesty od Suáreze a podobně by měly zůstat jen mezi účastníky smiley

28.10.2022, 08:15
Migueli
Systémový administrátor

Další na řadě - Valencie v březnu smiley

10.11.2022, 12:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat