Zápas se Celtou aneb Messiho show na vlastní oči

Zápas se Celtou aneb Messiho show na vlastní oči

Druhý společný výlet do Barcelony v této sezóně proběhl na utkání se Celtou Vigo. A kromě famózního výkonu futsalistů a nádherného města jsme mohli sledovat také Messiho galapředstavení na Camp Nou.

Dřívější let nám umožnil si již v pátek prohlédnout okolí stadionu. Nechyběla socha Kubaly a Cruyffa, ale také znak (který má novou podobu), u kterého se fotí nové posily klubu.

Neminul nás ani pohled na mizející MiniEstadi (už stojí jen hlavní tribuna) a samozřejmě nákupy v Botize. V Barceloně sice bylo kolem 14 stupňů, ale foukal opravdu chladný vítr, na který jsem nebyl připraven. Vyřešil jsem to ale elegantně – koupil si novou zimní bundu.

Poté jsme se vydali na zápas futsalistů. Jejich soupeřem byl poslední tým tabulky, a tak se čekalo hodně gólů, což se potvrdilo. Skvělý futsal, nádherné akce a nakonec 9 gólů. Barça porazila svého soupeře 7:2. Hattrickem se blýskl oslavenec Lozano a úžasný výkon předvedl také Ferrao.

V sobotu nás pak čekala prohlídka města, která skýtá hned 6 památek UNESCO (Hospital de Sant Pau, Sagrada Família, Casa Milá, Casa Batlló, Palau de la Música Catalana a Palau Güell). Trasu jsme zakončili až na pláži, tentokrát se na koupání ale žádný odvážlivec nenašel.

Po pauze na hostelu nás čekal zápas se Celtou. Výkon znovu nebyl nijak oslnivý. Každopádně hra de Jonga a Messi nám spravili chuť. A druhý jmenovaný dost výrazně. Ten si kromě penalty připsal další 2 góly z přímého kopu. Byl to tak další hattrick a podruhé v kariéře se Messimu podařilo dát 2 góly z přímáku v jednom zápase.

Neděle začala prohlídkou Camp Nou, kde je již pohromadě všech 6 Zlatých kopaček Argentince. Doplněná je také sekce Johana Cruyffa a nechybí ani dalších pár novinek.

Následoval volný program a pak již večeře u Luise Suáreze. Domů nás zatím nepozval, a tak jsme se museli spokojit s jeho restaurací Chalito. Většina si dala Milanesu (mimochodem oblíbené jídlo Messiho). Vzhledem k porci ovšem dojedl vše málokdo.

V pondělí jsme vzhledem k nevyzpytatelným Kataláncům (v neděli probíhaly volby do španělského parlamentu) vyrazili na letiště o dost dříve. Nakonec to ale vzhledem k počtu obchodů a restaurací ani tolik nevadilo. Demonstranti nakonec místo letiště tentokrát blokovali dálnici do Francie.

V Praze jsem pak ještě vyrazil do Edenu, kde jsem měl setkání s místopředsedou Slavie. Pan Syrovátka nám předal dres s podpisy všech hráčů pražského týmu. A v muzeu mi pak ukázal dres barcelonský a další artefakty spojené s dvojzápasem s Barçou.

Závěrem děkuji všem účastníkům. Na další zájezd se můžete těšit v březnu, kdy nás čeká utkání s Realem Sociedad. Na programu bude také utkání Barçy B, dorostu či basketbalová Euroliga. Detaily naleznete zde. Zbývá posledních 8 volných míst. 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli si udělal v restauraci u Luise Suáreze závodní stravování.smiley

15.11.2019, 12:24
Migueli René
Systémový administrátor

Už by mě tam mohl pohostit i přímo Luis...

19.11.2019, 11:47
Migueli
Systémový administrátor

Na Sociedad ještě 7 volných míst smiley

19.11.2019, 14:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat