Ženský tým přišel o svou modlu

Ženský tým přišel o svou modlu

Zranění Alexii Putellas špatně nese nejen španělská reprezentace, ale i FC Barcelona. V druhém případě smutek doprovází monumentální vztek, protože to není poprvé, co se hráčka Barcelony vážně zranila při reprezentačních povinnostech, a klub si nemyslí, že je to jen náhoda. 

Přetrhané vazy v levém koleni. Operace. 10 - 12 měsíců mimo hru. Takovou diagnózu slyšela včera nejlepší hráčka na světě, Alexia Putellas, která patří mezi symboly ženského fotbalu a také celého klubu FC Barcelona. A to pouze den před začátkem mistrovství Evropy, které se hraje v Anglii. 

Zdroje z Barcelony si myslí, že hráči "pracují příliš tvrdě" a "tréninky jsou jiné" než v Barceloně, kde se dbá na každý detail a prevence je důležitá, což se u reprezentace neděje. Španělská držitelka Zlatého míče utrpěla v úterý při tréninku zranění křížového vazu a může být mimo hru 10-12 měsíců, což je pro Barcelonu, která tak přichází o svou kapitánku pro příští sezonu, obrovská rána.

V minulé sezoně Alexia dovedla Barcelonu k rekordnímu sedmému titulu v nejvyšší soutěži. Ve 26 zápasech ligy připsala 18 gólů a 15 asistencí.  Španělská kapitánka byla vyhlášena nejlepší hráčkou roku v ženské Lize mistrů poté, co dovedla Barçu do druhého finále v řadě. Mediálně na sebe ovšem upozornila především získáním Zlatého míče, ale také hraním na vyprodaném Camp Nou. 

Golden ball 2021: Alexia Putellas, legend of Barça and the Spanish  selection at only 27 years old - Paudal

Její příběh je silný, jako malá přišla o otce, který ji přivedl k fotbalu. A právě fotbal byl to, co jí nejvíc v této těžké situaci pomohlo. Celá rodina fandila vždy Barçe, navštěvovala zápasy a její sen byl jasný, zahrát si na vyprodaném Camp Nou. Od svého okolí často slyšela, že se to pravděpodobně nikdy nepodaří. Aby taky ne, když při jejím debutu za první tým, se zápas odehrával v prostorech Ciutat Esportiva Joan Gamper s maximálně 50 diváky a z toho byla polovina rodinní příslušníci. S časem se to však měnilo a ženský fotbal v Barceloně si začalo nacházet postupně více a více fanoušků, pomohla tomu také špatná situace prvního týmu, ale především masivní a neuvěřitelné výkony žen. Výsledky, ale především herní styl jakým se prezentovaly byl dominantní. Byla to Barça a ostatní. V minulé sezóně ligy 30 zápasů 30 vítězství a skóre? 159:11! Barça Femení v čele s kapitánkou a nejlepší hráčkou Alexiou Putellas si svým herním stylem získávají fanoušky a uznání od celého světa. 

Collage-Fotor

30.března 2022 se uskutečnila dlouho očekáváná odveta Ligy mistryň na Camp Nou s Realem Madrid, utkání navštívilo 91,553 diváků. Rekord ženského fotbalu, který byl o necelé 3 týdny opět překonán. A opět to bylo díky ženskému fotbalu v Barceloně při semifinále Ligy mistryň. Tisíce fanoušků mělo na sobě dresy "Alexia 11". Její tvář je polepená po celé straně Nou Campu a největší jásot večera stadion zažil, když vstřelila svůj gól a uklonila se fanouškům. Vidět masové oslavy domácí superhvězdy bylo úžasné. Na konci Alexia Putellas bušila do bubnu, zpívala chorály s fanoušky a zbytkem týmu, něco, co se u prvního týmu asi nikdy nestane. Hráčky byly nadšené a fanoušci také. Stala se symbolem pro všechny fanoušky Barcelony ve Španělsku, ale také na světě. Není nikdo, kdo by před 2 lety čekal, že se na hlavní straně plakátu Camp Nou objeví 3 hráči z mužského týmu a 3 hráčky z ženského týmu včetně Alexii. Letos je to realita. Tak silně roste ženský fotbal v Barceloně.

GOAL on Twitter: 'History maker. Don't stop banging the drum for women's  football 🥁 https://t.co/izCU5b1s6K' / Twitter

Během letošního dubna uvedla novinářka Maria Tikas, že dres Alexii je momentálně nejprodávanějším dresem v barcelonském fanshopu. Dres holky, která svůj první zápas odehrála před 50 diváky.

Veškeré sportovní deníky po celém světě jí nyní přejí brzký návrat, včetně všech členů FC Barcelona v různých kategoriích. Xavi na svůj Instagram zveřejnil 12 let starou fotku s Alexiou a napsal k ní: ,,Tady stojím s nejlepším hráčkou na světě! Všem nám dokáže, že je šampionka! Vrátíš se silnější."

Alexia Putellas se už ke svému zranění vyjádřila prostřednictvím Instagramu:
"Nevím, jak začít psát tyto řádky. Dívám se na fotku a vidím, jak rychle se všechno může změnit během vteřiny nebo sekundy, ale první věc, kterou mi tato situace potvrdila, je skutečná a čistá láska, kterou k tomuto sportu cítím. Mohla bych to svádět na to, proč právě teď, proč den před začátkem mistrovství Evropy, na které jsem se tak dlouho těšila a pracovala, ale nedělám to. Cítím, že jsem byla tak dlouho privilegovaná. Mohu být jen vděčná za všechno to každodenní štěstí, kterého je pro každého tak těžké dosáhnout. Uvědomila jsem si to už dávno a mohu říct, že jsem si to užívala až do dneška.
Nyní začíná nová etapa. Co si pamatuji, nikdy jsem nevydržela déle než pět dní bez míče, tréninku nebo soutěže. Byla a je to moje vášeň a tento proces bude náročný, ale doufám, že se zotavím, vrátím se na správnou cestu a dokončím, co jsem začala.
Bezpochyby budu ještě nějakou dobu fandit a budu prožívat, křičet a vibrovat všechny okamžiky z tribuny.
Kolegové, jsem s vámi a mám plnou důvěru. Vím, čeho jste každý den schopni a jakou máte moc. Věřte tomu a jděte do toho.
Velmi si vážím všech zpráv, které jsem obdržela. Z celého srdce vám děkuji.
Brzy se uvidíme. S pozdravem, Alexia"
 

Příběh Alexii Putellas je silný a působivý, a když byla ve svém nejdůležitějším a nejlepším momentu své kariéry přišla tvrdá rána, kterou nikdo neočekával. Určitě je to jen zápletka jejího fantastického životního příběhu. 


Zdroje: sport.es



Diskuze

Po těch odchodech to bude hodně těžký ročník. Snad proběhne rekonvalescence rychleji ..

07.07.2022, 12:55

No myslím si, že Geyse je velmi dobrá posila...A co se týče úrovně ligy tak je to napsané v článku, je to Barca a ostatní, s ligou nebude problém ale v LM problém bude...Už tak se ukázalo, že to nestačilo, navíc odchod Mertens, Hermoso, Alexia má po sezóně....doufám že se bude ještě něco dít..Oshoala má taky problém s kolenem, věčně zraněná....

08.07.2022, 11:55

Soudruzi...??,?smiley

08.07.2022, 16:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat