ZLATÁ KOPAČKA: OSLAVOVANÝ MESSI UTÍKÁ KONKURENCI

ZLATÁ KOPAČKA: OSLAVOVANÝ MESSI UTÍKÁ KONKURENCI

Messi! Barcelonská superhvězda na zápase a Realem Betis určitým způsobem zanechala svoji stopu. To se projevilo i na jeho vedoucí pozici na špičce žebříčku Zlaté kopačky, kterou organizuje ESM (European Sports Media). Za zády má Argentinec už jen Kiliana Mbappého.

Uplynulý týden byl v režii Messiho. Ve středu vedl FC Barcelonu svým skvělým výkonem, dvěma góly a dvěma asistencemi k vítězství 5:1 nad Lyonem a tím i k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. V neděli následovala další Messiho show, v Seville mu tleskali i fanoušci Betisu, po tom, co "La Pulga" působivým způsobem vstřelila poslední branku Barcy na 4:1.

Třemi góly Messi upevnil své postavení mezi střelci ESM. V tuto chvíli má Argentinec v La lize na kontě 29 branek - tedy 58 bodů - a oddálil se svým konkurentům ještě víc.

Mbappé střílí a trefuje

V dosahu je už jen Kylian Mbappé. 20letý hráč se trefil i do sítě Olympique Marseille, a to v šestém zápasu Ligue 1 v řadě. Jeho trefa na 1:0 zahájila úspěch Paris Saint Germain (3:1). Další gól, 27. v sezóně přitom mohl taky lehce trefit: V nastavení zkazil penaltu proti náhradnímu brankáři Yohannu Pelém, o kterou se předtím pohádal s Angelem di Mariou. 

Mezera za Francouzem se rozšiřuje: Fabio Quagliarella jako aktuálně nejlepší útočník Série A sice navýšil svoje konto na 21 gólů brankou Sampdorie na 5:3 proti Sassuolo, tím má ale "pouze" 42 bodů. Cristiano Ronaldo se dělí o čtvrté místo s Krzysztofem Piatkem: Zatímco Ronaldo u první porážky Juventusu v letošní sezóně nebyl (0:2 s Janovem), Piatek z AC Milán vyšel z derby proti Interu Milán (2:3) bez branky.

Co se Bundesligy týče, vpřed se prodírá pouze Robert Lewandowski: Jeho gól při vítězství Bayernu 6:0 nad Mainzem mu zajistil dělené šesté místo, dostal se tedy na 18 branek a 36 bodů, stejně jako Sergio Aguero (Manchester City) a Luis Suaréz (Barca). 

FC Barcelona si pozici v čele tabulky La ligy stále upevňuje: Po selhání Atletica Madrid mají Katalánci na prvního "pronásledovatele" desetibodový náskok. V Seville byly všechny oči upřené na hvězdného Messiho, který po své třetí brance prožil něco, co se nestává každý den - vzdávali mu hold fanoušci soupeře.

pořadí hráč klub (země) góly body
1 Lionel Messi FC Barcelona  29 58
2 Kylian Mbappé PSG (FRA) 26 52
3 Fabio Quagliarella Sampdoria (ITA) 21 42
4 Cristiano Ronaldo Juventus (ITA) 19 38
  Krzysztof Piatek AC Milán (ITA) 19 38
6 Sergio Aguero Manchester City (ENG) 18 36
  Luis Suaréz FC Barcelona 18 36
  Robert Lewandowski FC Bayern Mnichov (GER) 18 36

Zdroje: www.kicker.de



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Vzhledem k okolnostem (LM) je pořád asi větší favorit Mbappé, ale jestli nakonec bude před Messim jen on, bude to na pěst, protože současná Francie prostě má mít nižší koeficient.

20.03.2019, 20:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat