FANKLUB NA CAMP NOU PŘI VÝHŘE NAD ATHLETICEM

FANKLUB NA CAMP NOU PŘI VÝHŘE NAD ATHLETICEM

Další výlet na utkání FC Barcelony, tentokrát na zápas s týmem z Bilbaa. Tyto zájezdy pořádá náš fanklub Penya Bacelonista Lleó de Dues Cues ve spolupráci s CK CoolCamp.

Vše tradičně začalo srazem na letišti v Praze. Toto setkání bylo okořeněno losem čtvrtfinále Ligy mistrů. Los nám přidělil tým AS a tedy mou vysněnou destinaci – Řím. Ještě před odletem do BCN se tak začal rýsovat další venkovní výjezd.

Po příletu do Barcelony nás přivítalo krásných 17 stupňů. Na místě nás již čekal Lukáš, který vyrazil o 2 dny dříve, aby stihl také odvetu s Chelsea. A rovněž Martina, která v Barceloně zůstala už od zápasu s Atléticem Madrid.

Prohlídka katalánské metropole začala na Plaça Espanya, kde je k vidění například Arena, Fira, Benátské věže, Muzeum umění a také Font Mágica. Po představení této fontány jsme se vydali na krátké nákupy do Areny a poté již do hospůdky La Catalana nedaleko našeho hostelu.

Tam se k nám přidal také Martin, který přiletěl z Anglie. Po pár pivech jsme pokračovali na hostelu, kde probíhala řízená degustace rumů – ta se protáhla asi do 4 do rána. Na programu byl také biliard a stolní tenis.

Když jdete spát ve 4 ráno a spolubydlící z pokoje si nechá zapnutý budík ještě z práce na 5 hodin ráno, tak to opravdu není nic příjemného.

V sobotu jsme pokračovali v objevování krás Barcelony. Trasa začala u Sagrada Familía, kde se k nám přidala Míša a Tomáš, a pak jsme vyrazili k Arc de Triomph a odtud přes Parc de la Ciutadella na pláž. Sluníčko svítilo a bylo kolem 16 stupňů. Na koupání to ale nebylo, tentokrát se žádný otužilec do vody neodvážil. Poté jsme si dali krátkou pauzu na Paellu. Bohužel se zatáhlo a dost ochladilo, a tak odvážlivci jako já, kteří vyrazili pouze v kraťasech a tričku, začali trošku litovat.

Trasa pokračovala ke Kolumbovi a pak po la Ramble ke známému trhu Boqueria. Odtud jsme vyrazili k našemu svatostánku, na programu byla totiž Camp Nou Tour.

Muzeum, tribuna, tisková místnost, šatna hostí, střídačky, tunel ke hřišti, komentátorské stanice – tam všude máte možnost se podívat. Tour končí samozřejmě ve fanshopu, kde někteří nechali výplatu. Mě si tam 3 nakupující spletli se zaměstnancem. Po cestě na hostel začal Honza (Kuře) kulhat – není zvyklý na dlouhé túry, a tak asi 15 kilometrů v ne zrovna ideálních botách se na nohou podepsalo. Nohy mu otekly tak, že ani nemohl chodit – i když z pokoje dolů do kuchyňky na panáka dorazil.

Po krátké pauze na hostelu byla na programu večeře v Messiho restauraci. A poté znovu degustace, tentokrát už neřízená, která znovu končila v ranních hodinách. Přidal se k nám také jeden Američan. K dispozici byla i kytara, a tak jsme si zazpívali i pár písniček. Nejčastěji asi Proklínám od Janka Ledeckého, což je tradiční „opilecká“ píseň. Američanovi jsme se snažili vysvětlit, že autor písně je otec Ester Ledecké, ale marně. Spát se šlo kolem čtvrté ráno a Kuře si samozřejmě stále nechal zapnutý budík, takže v 5 byl znovu neplánovaný budíček.

V neděli se začalo brzo ráno, což někteří po náročném večeru/ránu nezvládli. V menší skupině jsme se tak vydali na Turó de la Rovira, další 2 pak vyrazili znovu do přístavu. Po krásných výhledech na Barcelonu jsme se vydali do tréninkového centra. Tam bylo na programu utkání Juvenilu A, tedy dorostu Barçy.

Zápas sledovali také legendární Bakero a Amor, čehož jsem samozřejmě musel využít. Amor byl opravdu nadšený a děkoval mi více, než já jemu, zřejmě ho zase tolik lidí nepoznává.

  

Z tréninkového centra jsme se vydali na hostel načerpat trochu síly a poté již vyrazili směr Camp Nou.

Výkop byl v 16:15, tedy za plného slunce, což osobně preferuji. Stadion/tribuny se mi líbí více. I když je to možná tím, že zápasů s denním výkopem jsem zase tolik nenavštívil.

Sestava byla podle našich přání. Barça Athletic jasně přehrávala a brzo si připsala první gól, po akci Messiho a Alby zakončoval Paco. Přišly další šance (například Messiho sólo či Coutinhova střela do břevna) ale znovu se síť rozvlnila až po střele Messiho. Paulinho si připsal pouze tyčku, a tak se po úžasném poločase odcházelo za stavu 2:0.

Na stadion si našlo cestu přes 84 tisíc lidí. Ti z druhého poločasu ale už nemohli být tolik nadšení. Hráči se evidentně šetřili, a tak k vidění moc akcí nebylo. I tak se ale fanoušci bavili – ať už při spolupráci s kotlem a zpívání chorálu Alé alé alé nebo mexickými vlnami.

Na hřiště přišel také Andrés Iniesta, který byl bouřlivě přivítán a jeho jméno bylo dlouhé minuty vyvoláváno. Myslím, že je každému jasné, co si přejí fanoušci a Iniesta je nezklame a ještě zůstane.

Po zápase jsme šli na večeři. Lukáš s Martinem byli v jedné restauraci svědky zajímavé situace. Zákazník zaplatil, ale při odchodu se mu zdála částka příliš vysoká. Vše si šel zkontrolovat k jídelnímu lístku - a opravdu měl platit o dost méně. Jak to vyřešila obsluha? Jednoduše, vzala fix a cenu v jídelním lístku přepsala na vyšší a bylo hotovo. Poté jsme šli do jednoho z barů sledovat konec zápasu Atlética. Tým z Madridu nakonec prohrál, a tak se náskok Barçy navýšil na 11 bodů a titul už je hodně blízko. 

Degustace probíhala i poslední večer. I tentokrát nás musela několikrát přijít ztišit recepční. Ta nás byla schopná pozdravit "Hey guys" třeba i 20x za jeden den. 

V pondělí pak nejprve vyrazil Martin do Anglie a poté my směr Praha.

Závěrem děkuji všem účastníkům tedy Ondrovi, Kuřeti, Karlovi, Lukášovi, Martině, Míše, Tomášovi, Ondrovi, Alešovi, Danielovi, Karlovi a Martinovi.

 

Předchozí zájezdy:

Málaga 2016

Espanyol 2016

Valencie 2017

Sevilla 2017

Deportivo 2017

Atlético 2018

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Tentokrát asi nejvíce věcí, které jsem do reportu prostě dát nemohl :-D

Když tak můžu povyprávět na srazu.

21.03.2018, 13:58

Hey Guuuuuys smileyUrcite stalo za spomenutie ako sa v Barcelone riesi preplatok v bare/restauracii smileysmileyvolesmiley

21.03.2018, 14:15
Migueli RafteR
Systémový administrátor

A jo. Hned doplním!

21.03.2018, 14:17
Migueli RafteR
Systémový administrátor

Je to tam. Škoda, že jsem u toho přímo nebyl.

21.03.2018, 14:26
RafteR Migueli

My sme potom kratko po polnoci tu dotycnu servirku stretli kracat okolo hostela a priamo na ulici sme sa zacali smiat rovnako silene, jak v te restauraci smileysmiley

21.03.2018, 14:29
Migueli
Systémový administrátor

Celkově na společné zájezdy vyrazilo již přes 100 fanoušků! smiley

21.03.2018, 15:46

Ještě jeden takovýto výjezd a půjdu na odvykačku smiley

21.03.2018, 18:14
Migueli eLPeCKoTIP
Systémový administrátor

smiley

Tam bude více takových adeptů...

21.03.2018, 21:17
Migueli
Systémový administrátor

Fotky všem rozeslány :-)

22.03.2018, 13:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat