TER STEGENOVA OSOBNÍ ZPOVĚĎ

TER STEGENOVA OSOBNÍ ZPOVĚĎ

Ter Stegen v rozhovoru pro časopis Panenka odhalil svoji osobnost a i jeho čas v Barceloně, který si užívá. Prožívá skvělou sezonu a s Janem Oblakem soupeří o cenu Zamory.

"Nejsem jako Valdes a nechtěl jsem být," přiznal v magazínu Panenka. "I když je náš styl odlišný, tak jsem vždycky zhlížel k Oliveru Kahnovi."

"Nebyl bych tady, kdybych neuměl hrát nohama. Pro tenhle klub je to hodně důležité. Jsou tady gólmani, kteří do každého stylu zapadají perfektně. Třeba Ederson nebo Claudio Bravo v Manchesteru City. Pak tady jsou jiní hráči, jako třeba Buffon, který je dobrý v Juventusu, ale pokud byste nás dva prohodili, tak bych nebyl tam, kde jsem teď."

Vzpomněl si i na dobu, kdy Barce začínal a po Claudiu Bravovi byl druhou volbou, hrál jen pohárové soutěže.

"Chtěl jsem tady být číslo 1 a když jsem si uvědomil, že je to Bravo, tak to jednoduché nebylo. Hrál v reprezentaci, vyhrál nějaké tituly a měl více zkušeností. Dělit se s někým tolik let o práci je těžké, nejdříve jsem se s tou situací smiřoval těžce. Musel jsem to ale udělat, protože on vyhrál ligu. Po druhém roce se mi už ta situace ale nelíbila." 

Vzpomínal také na Zubizarretu, který hrál v jeho přesunu do Barcelony klíčovou roli.

"Vážil jsem si toho, že mě chtěl osobně poznat, mluvili jsme spolu o zajímavých věcech, o stylu, mentalitě a kultuře klubu."

Také vyzdvihl kouče Valverdeho. 

"Máme trenéra, který ví, jak to v jiných klubech chodí. Vždycky na nás tlačil a na hřišti jsme trpěli. Máme trenéra, který ví přesně, co máme dělat. Tento rok jsme se zlepšili, co se obrany týče. Bylo jasné, že se musíme více sjednotit. Makáme a víme dobře, co máme dělat."

Tuto sezonu zbývají tři zápasy. Ter Stegen může získat cenu Zamory a dopomoct svému týmu k dokončení La ligy bez jediné porážky. Poprvé v historii. 


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat