VELKÝ LETNÍ SRAZ 2013

VELKÝ LETNÍ SRAZ 2013

Jubilejní pátý ročník* se jakoby měl nést ve znamení změn. V pátek podvečer všechny culés zasáhlo oznámení, že Tito Vilanova rezignuje na post hlavního trenéra FC Barcelony a bude nadále bojovat se zákeřnou nemocí…

Není třeba dodávat, jaké téma bylo mezi účastníky srazu, kterých bylo tentokrát na 40 lidí, nejvíce skloňováno. Vedle ostřílených bardů jakými jsou Kris, Gianni, Redys nebo Brian19 se k nám přidali i nováčci, za všechny například LukeDragon.
Hostitelem nám byl René, kterého můžete znát z několika článků ze sekce "jak se fandí u nás", kde už také prezentoval hospodu, která se na dva dny stala domovskou základnou českých culés (příznačné místo věnované FC Barceloně s řízným Ostravanem). Rénému patří naše díky za perfektní organizaci.

Příjezd

Sjíždět jsme se začali již od pátečního večera a už v pátek se začalo diskutovat nad tématem nového trenéra: favority byli Cruyff nebo Sandro Rosell (není těžké uhádnout, kdo byl tím, kdo za něj nejvíce lobboval) a průlomovým byl i názor, že nový stadion by měl být postaven na umělém ostrově…
Hlavním dnem srazu byla ale sobota, od brzkého dopoledne se areál začínal plnit modročervenými barvami a vrcholem byl příjezd posádky Gianni – Kris, kteří svou audinu zaparkovali přímo v centru dění na terase. Témata hovoru byla různá, ale po zdravici přicházelo na přetřes dění v Barceloně tedy do chvíle, než se ujal slova Valdo a seznámil nás s oficiální stránkou programu.

Fotbal

Poslední ročníky jsou ve znamení dominance hostů. Letos svitla domácím naděje především díky absenci kacířského culé Sephirotha a senzačnímu přestupu Krise, který si dle vlastních slov: "…konečně mohl obléci ty správné barvy". Na druhé straně se ale dařilo i hostům, zaprvé ze sestavy vypadl obávaný strážce branky farao „Pinto“ Ramesse a samozvaný nejlepší hráč a hvězda domácích Vasee nastupoval přes zranění (měl bebíčko na nožičce). Brankář domácích – Pepa Mrazík hostům vše ulehčil, když dokázal, přesným milimetrovým, pasem, za který by se nestyděl ani Xavi, najít kopačky útočníků soupeře a to hned dvakrát během krátké chvíle. Ačkoli potom dělal, co mohl a předváděl zákroky, jako z repertoáru Lva Jašina neměl to již svými spoluhráči snadné. V poločase tak vedli hosté 2:4. Odhodlání domácích udělat ještě něco s nepříznivým výsledkem bylo posíleno přítomností kameramana regionální televize (Video). Ta zapůsobila především na Gianniho, který si vzpomněl, že vlastně umí hrát fotbal a po krásné brance hlavou z první půle přidal nádherné sólo přes tři protihráče a krátký na něj byl i brankář hostí, který jen bezmocně hleděl na míč v síti. Zvýšený výkon domácích narážel již tradičně na neschopnost trefit branku a fakt, že hráli v obraně na dva stálé hráče, kteří čelili nájezdům 4 – 6 protihráčů. Vše bylo pěkně shrnuto na střídačce: „Hrajeme pěkný neúčelný fotbal.“
Utkání bylo korunováno neuvěřitelnou kanonádou v podání stréců "žeru brokolici“ JakubaFCB, který dokázal pětkrát uklidit míč za záda Pepy Mráze. Hosté pokračují na vlně z posledních dvou let a tentokrát porazili domácí 4:8.

Volba – setkání

Za cinkotu příborů došlo k zasedání členů fanklubu. Prezident Valdo, představil a předal ke schválení výroční zprávu za rok 2012 a popsal hospodaření Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, ta byla jednohlasně přijata. Před samotným zahájením byl demokraticky vybrán dobrovolník, který sepíše z celého zasedání zápis – díky Martinko :-)
Následovalo představení nového členského balíčku, jemuž vévodí nové fanklubové tričko do neurčitého šumu padl velice důležitý dotaz a to na kolik stupňů se toto tričko může prát. Ještě jednou děkujeme Pepovi, smích prý léči a následující vteřiny musely vyléčit všechny…
Poté došlo k představení kandidátů na volbu viceprezidentů, jelikož Jakub19 a Gianni informovali, že nehodlají kandidovat a nikdo jiný se ke kandidatuře nepřihlásil, byla volba formou vyjádření důvěry. Kandidáti Migueli i Luba získali absolutní důvěru a tím byli s okamžitou platností jmenováni novými viceprezidenty. Můžeme si přát, aby se jim dařilo pokračovat tak jako jejich předchůdcům a především potom ve stejné kvalitě. Giannimu i Jakubovi patří poděkování za jejich čas, který nám věnovali ve vedení fanklubu a nemělo by se zapomínat ani na to, že náš fanklub vznikl i díky nim.

Selátko

Před dopečením selátka se ještě početná skupinka fanoušků vydala na hřiště s umělou trávou a sehrála zápas v malé kopané. V ní byli domácí lepším týmem a po zásluze vyhráli výsledkem, který už není znám. Potom nastala chvíle všeobecného veselí. To bylo místy přerušeno výkřiky typu: "Vrazi!", ale to se jen stréců JakubFCB nemohl dočkat, až se všichni zakousnou do selátka. Migueli začal s tím, co slíbil a agitoval, sháněl, naháněl nové redaktory, kteří mu museli přislíbit, že budou přispívat na web. Bude zajímavé pozorovat plody jeho práce. Padly také první návrhy ohledně hromadného výjezdu, kdy se nejčastěji skloňovalo utkání s Espanyolem.
Zpívání chorálů bylo navečer vystřídáno kláním v Pro Evolution Soccer. S lehkou výtkou přejděme, že se našel i někdo, kdo hrál za bílé zlo… a někteří z nás opět roztančili žetony a zahráli si poker. Před čtvrtou hodinou ranní se skupinka ztenčila na to nejbujařejší jádro a to pokračovalo ještě v salonku, kde padly za vlast Luhačovické oplatky, jako symbolická sladká tečka.
Druhý den nás čekala bohatá snídaně a Ti žížnivější neváhali a posilnili se ještě Ostravem na cestu.

Těším se na další setkání.

*(rozhodl jsem se, že to byl pátý velký letní sraz, protože sraz v roce 2006 nedosahuje přívlastku velký :-) ; pozn. autora)


Zdroje: Garion



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat