VELKÝ LETNÍ SRAZ 2015

VELKÝ LETNÍ SRAZ 2015

Zní to skoro jako pohádka, ale to, co začalo před osmi lety je strohá skutečnost... Mnoho vody již uplynulo v řece Rio Pecos od posledního setkání... počkat, to je trochu jiný příběh, tak ještě jednou.

Mnoho vody již uplynulo v nedaleké Opavě od posledního setkání československých culés v Bolaticích v hospůdce Barca. Našimi hostiteli byli opět vyhlášení kovbojové René a Tomáš a ještě jednou bych jim rád složil hlubokou poklonu za perfektní organizaci a vřelé pohoštění.

Málokdo ví, že ještě dva týdny před samotným konáním přišla zpráva (statut: nejvyšší utajení) sraz se možná v Bolaticích konat nebude – René je nemocný. Ale René není žádný greenhorn, který měl poprvé něco organizovat a byl připraven, se s Tomášem o vše postarat. Potřetí se sešli fanoušci Barcelony v Bolaticích a příznačně k tomu, slavil se vytoužený trebl roku 2015.

Předvoj: Noční hlídka 
Nedočkavci se vydali na cestu již v pátek a tentokrát se sešlo úctyhodných 13 lidí, prvním byl Strécu JakubFCB, následován Pikétem, Miguelim, Jakubem19, Vaseem, Redysem a dalšími. K pátečnímu večeru padlo několik slov přímo na Setkání, ale rád bych vše shrnul slovy Jakuba: „Vždyť by nás v tý televizi museli všechny vypípat!“ 
Jelikož byli někteří malinko nervózní z nového prostředí, Pikét, jakožto velezkušený zálesák se obětoval a stál na hlídce až do ranních hodin (přibližně do šesti, pozn. autora).  

63 – rekordní účast! 
Sobota byla hlavním dnem srazu a celkový počet účastníků se zastavil na počtu 63 (v loňském roce jsme napočítali 33 lidí, pozn. autora). Vedle ostřílených pušek se objevilo mnoho nováčků (nabízelo by se napsat bledých tváří...). Jedním z posledních, kteří přijeli, jsem byl já a volná interpretace přivítání, které se mi dostalo od Martinky, by mohla vypadat takto: „No, kde seš! A co to máš na sobě?! Vypadáš hrozně, jdi se hned převlíct!“ 
Pozornost na sebe ale především strhávala prezidentská rodina, konkrétně potom jejich dcerka Nina Isabel.
Následoval oběd (jako důkaz, že jdeme s dobou, bych rád upozornil, že naše dvě květinky měly vegetariánské menu) a Setkání členů fanklubu, které mělo na pořadu mnoho věcí (vše bude samostatném zápisem, pozn. autora) – namátkou: podoba nového členského balíčku a členský příspěvek, rozdělování vstupenek na TOP zápasy, podoba výjezdů pro sezónu 2015/16 aj.
Dalším bodem byla volba nových viceprezidentů, jelikož stará garda se rozhodla následovat své předchůdce a uvolnit místo čerstvé krvi. Absolutní, 100%, důvěru sklidila jakožto 1. viceprezident Martina „Martinka“ Klepáčková
Druhý viceprezident Jakub „Ramesse“ Marša byl zvolen absolutní většinou, ale zde se našli 4 lidé, kteří byli proti a dva, kteří se zdrželi. Ramesse, se bohužel nemohl letošního srazu zúčastnit, ale alespoň pozdravil všechny účastníky a poděkoval za zvolení po telefonu. Dovolím si použít jeho slov: „Věřím, že to společně zvládneme.“   

Kanonáda, aneb Sephiroth opět tahá za nitky? 
Na pořadu dne bylo utkání Domácí x Hosté a zde musím říct, že utkání v prvním poločase připomínalo masakr a nekončící smrtící nájezdy Hostů se postaraly o průběžný výsledek 0:5. Konečný výsledek byl potom 3:8, což prohloubilo krizi v mužstvu Domácích. 
Mohl bych tu zmínit několik faktů (či otazníků), které celý zápas doprovázely, ale neudělám to. Nebudu poukazovat na fakt, že Hosté neumí počítat do 11 (natož střídat) a celý první poločas hráli ve 12 lidech, nebudu tu poukazovat na fakt, že jedna branka Hostí padla po situaci, kdy byl míč už (celým objemem) v autu a vůbec nebudu poukazovat na fakt, že Vaseemu nebyla uznána regulérní branka. Ve světle těchto faktů, na které nechci poukazovat, nehodlám ani zmiňovat likvidační zákrok Valda, který sprostě vyřadil ze hry nováčka v dresu Domácích Skadryse.
Ve druhém poločase, kdy se relativně hrálo fér, se hrálo 3:3, přesto odvolací komise odmítla anulovat první poločas...
Můžeme jen pogratulovat Hostům k dalšímu cennému vítězství.
Okamžitě po utkání byl odvolán trenér domácích sir Jakub XIX., neb odmítl sám odejít...

Aféra Di Stéfano v blědě modrém (žlutém dresu)? 
Stálo mne to zhruba tři měsíce vyjednávání a na konci byla dohoda: Martinka přestoupí do týmu Domácích, dokonce si jen kvůli tomu pořídila i dres v modro-granátových barvách, ale tento přestup byl těšně před utkáním zablokován a anulován. 

Volná zábava 
Tradičně byla na pořadu volná zábava zpestřená vyhlášením ankety o nejlepšího hráče utkání a nejlepšího střelce, Migueliho kvíz a Bolatickou losovačku.

Zlatá kopačka 2015 – Jakub, který za Hosty vsítil hattrick a převzal tak cenu od loňského vítěze, Martinky.
Zlatá cihla 2015 – Sephiroth, který tak získal toto ocenění pro barvy Hostů z rukou loňského vítěze, kterým byl Vasee.
V tombole se potom losovalo o portréty: Rivalda, Ronaldinha, Xaviho, Piquého, Neymara a Messiho. 

Mezi mnohá zpestření večera rozhodně patřili „borci v říji“, kteří se vydali poměřovat své schopnosti na umělku, nevím, kdo vyhrál, ale prohrál Hába s naraženým prstem na ruce. Čehož si (ne)všiml Caltiq, který Hábu v neděli ráno oslovil: „Člověče Hábo, ty máš ale pracky, to jsem si nikdy nevšim.“ 
Králem večera i nedělní snídaně byl „mlčoch“ Mira, který pořádně neřekne ani slovo a to slovo pořádně neříkal neustále, jen připomenu:

„Já bojoval s Žižkou a to jsme vždycky útočili jen doleva. Já mu říkám doprava Jendo a on povídá: doleva.“  

„Jo já byl s tím Husem až na hranici, ale když mě chtěli upálit, tak začalo pršet a nechytla jim sirka."

„To jsme stáli 7 kilometrů frontu, tam na tom jejich náměstí, podívat se do mausolea a pak jsi měl na výběr, jestli na Lenina, Hitlera nebo Napoleona."

„Já vám byl na volejbale na turnaji a tam vám byly ty Kubánky...“

Co říct na závěr?
To be continued...  
Rád bych všem poděkoval, bylo to úžasné a byli jste úžasní! Těším se na setkání na příštím Velkém letním sraze a během roku při sledování zápasu, výjezdu nebo kdekoli jinde.

Visca el Barça i visca la nostra Penya! 


Zdroje: Garion



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat