KANDIDÁT NA VICEPREZIDENTA FANKLUBU – JAKUB KOUTNÝ

KANDIDÁT NA VICEPREZIDENTA FANKLUBU – JAKUB KOUTNÝ

Již tuto sobotu se uskuteční Mimořádné setkání fanklubu, na kterém proběhnou volby viceprezidentů naší Penyi.

Druhým z kandidátů je Jakub Koutný, který tuto funkci zastával mezi lety 2010 a 2013. Jeho kandidaturu si můžete přečíst zde:

Jmenuji se Jakub Koutný a mnozí mě znají pod přezdívkou Jakub19. Je mi 33 let a bydlím v Praze. Jsem přesvědčen, že s mnoha členy se znám díky velkým letním srazům, nebo díky menším setkáním v Praze, Brně či z některých jiných fanklubových akcí. Jsem jedním ze čtyř zakladatelů našeho fanklubu a 3 roky jsem působil v pozici viceprezidenta, kdy jsem měl především na starosti portál fcbarcelona.cz.

V době, kdy tuto kandidaturu čtete, jsem v Barceloně a proto se nemohu účastnit mimořádného setkání. Cestu do Barcelony jsem měl zajištěnou ještě před tím, než byl ohlášen termín voleb a tak, ač jsem proti tomuto postupu, budete o mě hlasovat v mé nepřítomnosti. Ale jelikož v minulosti jsme již byli já, Ramesse i Michal zvoleni v nepřítomnosti, snad to nebude zásadní problém.

Kandiduji na post viceprezidenta, ačkoliv úplně nejraději bych byl, kdyby se našel někdo jiný, někdo nový, kdo by tuto funkci chtěl zastávat... Rozhodně ale nechci být kandidátem z nouze a v případě zvolení se svým povinnostem budu věnovat s maximálním úsilím. Vzhledem k tomu, že dle fanklubových stanov o samotných úkolech viceprezidentů rozhoduje nově zvolená rada fanklubu, nebudu uvádět, že se budu soustředit pouze na jednu oblast. Přesto zdůrazňuji, že chci řešit především otázky členství a akcí pořádané fanklubem, nikoliv jen web.

I tak se chci nejprve zmínit o portálu fcbarcelona.cz, jehož správa bude jedním z úkolů vedení. Na posledním srazu byl přednesen návrh, aby se web soustředil především na informace týkající se fanklubu. Jsem rozhodně pro a budu tento krok prosazovat. Většina členů na setkáních opakovaně tvrdí, že denně informace o Barce čte na zahraničních portálech, nikoliv u nás. Už mnoho let uplynulo od toho, kdy náš web byl jedničkou mezi fanouškovskými weby a návštěvnost se blížila k 10 000 lidí denně. Na jaře se však toto číslo pohybovalo mezi 2000 a 3000, což je daleko za současnou konkurencí. Je třeba si přiznat, že náš web po stránce informační je prakticky mrtvý. Ovšem vadí to někomu?

Soustředění na informace o fanklubu by ale neznamenalo konec jiných článků. Především část blogů zůstává stále nevyužita a pokud kterýkoliv fanoušek by chtěl přispět i pouze překladem něčeho zajímavého, může využít právě část blogu. V současnosti se také ukazuje, že velká informační síla je ve facebookovém profilu, který se za poslední rok skvěle rozšířil a zprávy tam uvedené mohou číst i lidé, kteří nemají na facebooku profil.

Dlouhodobě vybízím, aby se fanklub soustředil na informování o FC Barceloně v českých médiích. Za poslední 2 roky existuje mnoho příkladů, kdy to jiné portály i jednotlivý fanoušci dokázali a i nedávný krátký rozhovor v časopise Instinkt se mnou a s Miguelim za podpory dalšího člena Davida měl větší dosah než běžný článek na webu.

Zpět ale k členstvím. Rychlejší a lepší komunikaci v otázkách členství vnímám jako samozřejmost. Na letošním srazu byl vznesen návrh na zrušení členského balíčku. I v tomto případě jsem jednoznačně pro. Ve většině jiných uskupení jsou členské příspěvky využívány pro potřeby spolku. U nás tomu je pouze částečně. Přesto bych chtěl zachovat možnost si fanklubové tričko, šálu, vlaječku či kterýkoliv příští nápad koupit.

Dle mého názoru by klasický členský balíček měl dostat pouze nový člen, tzv. na uvítanou. Rád bych také sjednotil posílání balíčků, ať už zůstanou zachovány či nikoliv. Klub každoročně posílá členské karty (ač letos se to klubu nepodařilo v termínu) a v rámci tohoto balíčku by členové, kteří prodloužili, dostali kromě karty i nějakou drobnost. Znamenalo by to, že od fanklubu by Vám přišel poštou balík pouze 1krát za rok, nikoliv 2x jako do této doby. A ano, žádný vánoční dárek byste nedostali, jelikož klubové karty nechodí v prosinci.

Aktivní členové by ale nepřišli zkrátka. Jsem i pro již dříve vznesený návrh, aby ti, kteří by se zúčastnili velkého letního srazu, dostali nějaký větší dárek. Třeba to bude motivovat některé lenochy, aby jedenkrát za rok přijeli.

Není to ale vše. Jako velkou nevýhodu vnímám fakt, že ačkoliv za ty roky prošlo fanklubem možná již 600 členů, mnoho z nich nikdo neviděl a mnoho z nich, ač jsou aktivními členy, nikdo nezná. Vzhledem k tomu, že členství vzniká na základě přijetí prezidenta nebo rady, pokud budu zvolen, navrhnu, aby se zájemce o členství stal členem až poté, co se zúčastní nějaké akce pořádané fanklubem - velký letní sraz, menší sraz v Praze, Brně, Ostravě či jinde, turnaje fanklubů, výjezdu atp. Na takové akci by byl členovi předán balíček a byl by přijat do fanklubu. Byl bych také rád, kdyby každý nový člen byl nějak více představen, např. formou krátkého rozhovoru.

Ačkoliv akce fanklubu bude nejspíše řešit především sám prezident, budu nápomocen natolik, aby nedošlo k nepříjemnostem a hrozbě zrušení velkého srazu, jako tomu letos bylo. Stejně tak se pokusím, aby se neopakovala situace z jara, kdy se v Praze na poslední 2 menší srazy nesešlo ani 10 lidí. I když to bude hlavně vždy na Vás, jednotlivých členech, jak moc chcete být aktivní. Rozhodně ale chci prosadit co nejvíce výhod pro ty, kteří aktivní jsou a aktivně fanklubu pomáhají.

Závěrem se vyjádřím i k tématu, se kterým jsem byl konfrontován v posledních měsících a to jsou moje články. Jelikož, jak jsem výše uvedl, považuji portál fcbarcelona.cz za místo, kde se mají objevovat především informace o fanklubu a tuto myšlenku chci prosazovat, své články na webu vydávat nebudu. Neznamená to ale, že v rámci blogu na webu neokomentuji aktuální dění či nějakou významnou událost.

Visca el Barca

 Volby se uskuteční v sobotu 9. září v 18:00 v Praze v prostorách jazykové školy English Link. Další informace k setkání naleznete v článku zde.




Diskuze

Sorry jako ale to je od Jakuba účelovka,kampaň dobře načasované.smiley

08.09.2017, 11:47

Bacha na nej je to zaprisahli rosellovec smiley

08.09.2017, 16:54

Dění v klubu to stejně neovlivni,myslím v barce,ale fandím vám,i tohle je potřeba smiley

08.09.2017, 21:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat